Topp 6 lista!

Massa grejer som pluppar upp i huvudet på mig!

1. Först och främst att jag är jätteglad över att hemsidan o företaget kommit igång på riktigt nu.
2. Jag är trött på svensk nyfikenhet. Om ni vill veta om jag och Johan har köpt hus! Fråga! Hör av er! Gå inte 100000 omvägar för att få reda på vad vi har råd att lägga på hus. Vi betalar allt själva! Vi tar LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅN! Jag är INTE RIIIIIIIIIIIIIIIIK!
3. Jag orkar väldigt mycket som ni ofta kommenterar. Alla frågar: fattar inte hur du orkar!!! Du är så ambitiös! TIPS PÅ VÄGEN: VA POSITIVA! Allt går om man bara är GLAD. Man underlättar så mycket för sig själv!
4. Klä er själva och era barn i FÄRG! Ni kommer märka att ni kommer automatiskt att bli snyggare, gladare, foilk blir glada av att se er.... hahaha
5. Hjälp äldre med en rullator, säg hej när ni möter nån som är otrevlig! Det är så kul att sprida glädje!!!!

Shit låter som om jag vore frälst! Men jag är bara glad och nöjd med mitt liv!

Jag och Lisette snackade om det idag när vi gick hem från stan. Man är så duktig på att SNACKA. Säga att man tar vara på varandra osv...Men man ska verkligen vara glad åt det man har, inte vara avundsjuk på andra. Vi sa det: Vi är friska, friska barn, vi rör på oss mycket varje dag men vi tränar inte, vi vräker inte i oss mat men vi gilalr mat och annat och därför äter vi det.... ja man har RÄTT att ha lite kvinnliga former. Bara man är lycklig!

NR 6: GRATTIS i förskott till låtsastvillingarna Stella och Henry.
(Hoppas att jag inte glömmer dem, har fortfarande amningssymptom i hjärnan om inte annat!!!!!)

Kvällens alster

image405

Ja igår kväll blev det ju en del sytt. Ha ju fått lite beställningar nu som kräver lite sömnad så såhär blev resultatet...riktigt nöjd!



image403

image404


Någon som är sugen????
Har fixat hemsidan nu lite. Annars har det varit träff med vännerna idag, sen Lollopard VIPkväll
Fick ÄNTLIGEN min orange traktorklänning!!!!!!



Tråkig jag är då som skriver så lite idag men hinner inte riktigt med mitt liv just nu! Har en hel del med företaget och det är underbart att det  kommit igång!!!!



GODNATT allesammans



huscysta!?!?

Nej men hus OCH cysta?!?!?!

Imorgon ska vi titta på tre hus i Ystad. Vi har länge funderat på hus men inte riktigt kunnat bestämma oss. Vi började titta på Ystad för någon vecka sedan och har fastnat lite där. Ystad ligger ju bara 6 mil öster om Malmö. Där är bra att växa upp för barn, det finns HAV!!! (mycket viktigt),ja men helt enkelt så känns det rätt bra. Men inget är ju köpt elelr gjort ännu. Imorgon är det visningar kvart i två, kvart i tre och kvart i fyra! Beijersgatan 8, Gustavsgaan 8 och Hasslebacken tror jag det hette. Ni nyfikna får väl gå in på hemnet och kolla. Vi har helt enkelt bara insett att man ALDRIG, eller beror på om vi vill sitta inne i ramtiden efter att ha rånat en bank!!!!, kommer kunna köpa hus i Malmö i ett okej kvarter för ca 2 miljoner. Mer kan vi ABSOLUT inte betala! Men man blir lätt bortskämd över att bo i denna underbara lägenhet, 3 minuter från stranden, 10 min cykelavstånd till stan osv... men men i vår ålder och sist är ju inte det så realistiskt. Sen saknar man trädgård, det börjar att bli segt att dra upp alla kassar och en tjej på ca 11 kilo 3 trappor upp osv... Sen vill jag renovera, fixa och göra i ordning VÅRT hus!

Håll tummarna för att ingen bjuder på Beijersgatan för det är favoriten!!!!


Cysta, nej mend et vet jag inte. Men misstänker att jag har en cysta som läcker vatten nu igen. Har jäteont i vänster sida. Speciellt när jag går. Känns som när det är cystsprickning på g. USCH! Hoppas i så fall att den läcker bara och att den inte spricker!!!!! inte så kul med ärrvävnad på äggledarna av alla dessa förbaskade cystor.....

Snacka om 2 olika ämnen...men blogg till för att säga what's on your mind, eler?!?!?!?


KRAM allesammans.
Här blir det att hänga innan idag. Regningt och skitväder!

MORS HELG& DAG!

På lördagsmorgonen väcktes man (kl 08.00) av att Elise skrattade och tjoade och kimmade! Men även om man bara sovit ca 3 timmar så kändes det okej! Johan och Elise sov hemma hos mamma och pappa. Det blev frukost tillsammans med familjen och Erica. Ericas kompis Matilda kom på besök en sväng och därefter bar det av en sväng ner på stan. Bagericaféet är ju en klar favorit! Och speciellt deras mjölkchoklad och bananpaj! Den är inte att leka med! Sååååå god.... Men bagel blev det så varken jag eller Erica orkade eterrätten. Men några tuggor räckte gott och väl för att stilla sötsuget. Elise var med på ett litet hörn inannvi plockade bort alla tallrikar från bordet. Hon blev skogstokig när Erica bar iväg två tallrikar med nästan hela bitar av KAKA som hon nu säger (inte för att hon har fått äta så mycket kaka, utan eftersom vi sjunger ramsan baka kaka hela tiden.... Så nya ord i hennes ordförråd är nu kaka, picka, och oooooooo (betyder sjuts in i ugnen! hahahah), Ashel (Axel)... inte dumt...men Axel tyckte inte det var så kul att bli kallad arsle! hahahahaha)

image401

Elise och mamma på caféet! Elise har fått en jättefin tshirt av Axel i lite försenad ettårspresent! Det var det värt att vänta på må ni tro!

image402

Min älskade sambo, mamma, pappa, Axel, Erica, Elise och jag åt fruskost på morgonen. (Ja just det! Mum and dad are in town!!!! )
 Johan ville fira mors dag när vi var ensamma så på eftermiddagen efter att vi hade grillat lite på balkongen  och ätit färskpotatis fick jag min första present som han kallade det! En jättehärlig hood från Lollopard. En röd med en Kockumskran på! Really nice! Problemet var bara att det var fel storlek och att jag ska på VIPkväll där på onsdag och då är det 25%. Så ska vara smålänning och lämna tillbaka den för att köpa en ny på onsdag istället :-)

På eftermiddagen skrek Johan från köket, där jag inte hade fått vara på ett tag, att han behövde hjälp. Vad fann man inne i köket!?!??! Inget mindre än en konstnär sittandes med pensel i handen och färg ÖVERALLT!
Elise hade målat sin FÖRSTA tavla! Måste nog erkänna att hon också är estetiskt lagd! hahahaha!

Kolla in bildbevis :)
image400


image397


image398


image399


Det här var nog den finaste present man kunde önska sig! Ibland tänker han till den där Sander!!!!!

TGIF fezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt!

Fredagen kom Erica hit på besök. Så vi tog en liten sväng och åt på Greekway, en liten grekisk restaurang nära och bra, sen blev det Bolaget. För på fredagkvällen var det FEST som stod på listan! ur att man tar med sig kamera när man bara tar ETT foto ute hehe Men har snott några av Evelina ;) Tur att nån var pigg på att ta foto!

(Vi var 9 på förfesten men det var bara Anna, Erica och jag som kom iväg till sist! Man har ju varit med i gamet förut! hahahaha)

image391
Maria, Evelina, Gordi och underst ligger jag! SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT! ahahahah

Efter en drink (läs SHOT men lika stor som en drink!!!!!) på Grappa på Lilla Torg var det dags att gå vidare till BUddha. Härlig musik men mamma som man är tänker man på omständigheterna omkring! Att gå upp två våningar för att dansa, på ett dansgolv som böjde sig för varje danssteg man tog, och gå på en toalett där man själv skulle hålla dörren som man inte satt typ ute i kön, eller över huvudtaget skulle kunna röra sig OM något hände...NJAAAAE! Det blve snabbt en reflektion och diskussion kring detta. Fick flashback från det som hände i Göteborg när folk inte kom ut! Kände mig ungefär sådär!!!! Så efter en ca timma drog vi vidare till Lilla Torg igen! MEN ja just det. Inget var öppet. Slank in på Cl&Gr som samlade alla Malmös brats! Vad kul det är att skämta med dem när de står och dansar som små brats. Man kankse tog ut svängarna i sina rörelser aningen överdrivet eller så gjorde man som Evelina som dansade på ett mycket speciellt sätt med sin väska ! hahahahahahaha

image392
Vi var ju tvugna att ta en bild på hur nöjda vi var över Budda och över att vi hade betalat 100 kronor för att gå efter en timme! hahahaha

image396
Såhär nöjda var vi på min kamera hahahaha (kvällens enda bild!!!) 

image393
På vägen hem tyckte jag lite väl synd om EVelina som hade SÅ ont i sina fötter. Tur att RescueMamaKlara hade sina Converse på fötterna denna kväll! Offrade mig och tog hennes klackar en timma! Fyyyyyyyyyyyyy vad ont det gjorde! Har blåsor än! hahaha Ericas pose avser jag mig allt ansvar från!
(idioten som är med på bild gick och pratade engelska tills han kom på sig själv och började prata skånsk! MYSKO!!!????)

Kvällen avslutades på STIPPES för mig och Erica. Blev dock inte så långvariga eftersom vi var såååååå tröta. Deckade i sängen drygt 04.00....

Ja det var ju ett tag sen!!!!

dåligt...fyyyy

massor att uppdatera är det väl egentligen, måste skärpa mig med bloggandet nu. Kan ju inte hålla på och veckouppdatera nuförtiden. men det är ju en hel del arbete som har gjort att det inte blivit så mycket datoriserande!

I onsdags träffade vi Liam och Mille med mammor. Tog en fika i Folkets Park innan vi begav oss till BVC med Lisan. Hon har en leverfläck i handen som vi undrat lite över. Tycker den har vuxit men var tydligen ingen fara (sa i alla fall den nästan 70åriga gamla halvdöve och halstumme doktorn på BVC.)

Torsdagen bestod mest av långpromme där vi mötte Herr och Fru svan med sina ungar. SHIT säger jag bara!!!! Herr Svan var sjuuuukt lång och galen. Folk bytte sida!!!

image394

image395

R E S P E C T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Herr Svan!!!!


Helgen bjöd på fest!

TJINGELING!!!!

(Dynorna kostar 350 för de som undrar! :) och är till för alla vagnar och selar (!?!?!?!) alltså inte bara Bugaboo)

min plutt!!!!

image390image389
image388image387image384

image385

image386

Sittdynor à la 03.30!?!?!?

Ja klockan är så mycket att det skulle vara dags för mig att vara mitt inne i min djupsömn. Konstig nog är jag jättepigg trots att klockan är halv fyra på natten!?!?!? Fattar NADA!

Var tvungen att lägga upp lite bilder bara. Har suttit fram till nu och gjort sittdynor till vagnar. Med två olika tyger, ett på varje sida för design och färgernas skull. Sen är det ju praktiskt dessutom att man kan ändra lite efter vilka filtar man vill ha i osv... SNYGGT och PRAKTISKT ska det vara. De är lite tjockare så jag tror det faktiskt är riktigt skönt för bebbarna att sitta. Får kolla imorgon då Elise ska prova sin!

image378
Mmmmmmm..Me like this fabric! (Elise har det typ överallt i sitt rum!!!)


image379

Råkade visst sy hela 7 andra  också....

Detta är ena sidan av dynorna....
image380

...och respektive baksida/framsida hur man nu vill ha det :)




image381

Har inte hunnit sy alla hålen, än så länge är de bara utmarkerade så det ska göras imorgon bitti!!!


Nej nu blev jag rätt trött i alla fall!!!zzzzzzzzzzzzzzzzzz inte så konzzzztigt!?!?!?!
Måste in nu innan Elise vaknar haha kommer vara dööööööööd imorgon men det var det ju värt!

Hoppas att Elise inte är så gnällig i natt som hon var ikväll. Lite feber och allmänt hängig....

KRAM o GODNATT igen då!

missiripa

image377

Nu har företaget gått igenom!!!!!!!!!

Namnet alltså. Vågade köpa www.missiripa.com och allt annat innan jag visste säkert!


JIPPIEEEEEEEEEEEEE så nu har jag fått mitt registreringsbevis!!!
It's official!!!


tjiong i blåbärsskogen!

work work...

Ja som ni ser saknas det en hel del uppdateringar beträffande vårt liv ;)
Finns ingen  tid för det just nu!
Dagarna i ända är fyllda av besök på lekplatser, parker men även lite svängar när vi hinner på balkongen.
Jobbar för fullt med hemsidan som jag har upptäckt var lite dum! Har nu äntligen lagt upp alla kläder i olika storlekar så att det är enklare att beställa. Nu saknas bara ett Bankgironummer men det fixas förhoppningsvis snart! Än så länge får mitt kontonummer duga!

Har fått in en hel del beställningar nu, visitkort har tryckts upp så nu är det igång på riktigt! Saknar fortfarande en del bilder till hemsidan men förhoppningsvis ska även detta fixas snart. Enda problemet är att de ska tas på dagen i solen, då vill gärna Lisan vara med på ett hörn ;) Men men.... Kommer snart det med. Finns än så länge i andra färger osv så man får väl ha lite fantasi! Och det tror jag allt att många har :)

Här kommer lite bilder i alla fall så ni ser vad som har gjorts de senaste dagarna!!!!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM
Lätt stressad Klara

image370

Ja såhär såg det ut på torsdagskvällen när Elise skulle läsa lite "toalektyr" hahahaha
Hon säger kssssssss hela tiden och pekar på blöjan när hon kissar men inte vill hon sitta på pottan, hon vill STÅ I pottan!!!! Lite svårt om ni förstår vad jag menar!

image371
Fredagen bjöd på en sväng till världens häftigaste lekplats. Skitfräck faktiskt. Tänker nog ta hit alla som kommer hit med barn! Elise njöt och sprang omkring. Hon passade även på ett dyk RAKT ner i sandlådan, huvudet före. Förstår inte vad hon fick för sig. Hon är alltid så himla duktig, och det har hon varit från första början sen hon började krypa, stå, klättra och gå, med att alltid vända sig om och ta sig ner med magen inåt och fötterna först!
Men icka sa nicke. Hon flög rakt ner stackaren. Men efter enm minut är det ändå alltid över så det är ju skönt!

image372
Fredag eftermiddagar är heliga i vår lilla familj. Då slutar ju Johan lite tidigare så du brukar vi umgås alla tre och ha lite fredagsmys. Helgen har ju lätt blivit att jag har fått arbeta liksom...men fredagar är heliga! Här är vi på Victors uteservering på Lilla Torg. En kille satt och spelade Eric Clapton och lite annan musik i samma stil. Underhållande tyckte Elise minst sagt! Hon ville stå framför honom och dansa och klappa händerna hela tiden...Man fick jaga henne med andra ord!!!

image373

image374

image375

image376

Sen var det dags för en kepsshoppingtur åt pappa Johan. Hiyttade faktiskt också en keps men även SVERIGEADIDASdräkten inför EM till Elise! Så cool hon var i den. Så det blev det! Tuffa kickan minst sagt nu!. Ska bara lära henne att sparka fotboll nu med :)

Ja detta var allt jag hann med nu.
Fler bilder komme rikväll eller i veckan efter lite mer bravader! Detta var ju bara en SEEEEEEEEEEEN helguppdatering!

KRAM igen då!

oh boy vilket vakkårt vaädor...

...solen skiner idaaaooooo....

Ja inget emot denna varma runda boll som kastar ner några strålar på oss titt som tätt här nere i Skåne. Tvärtom. Förresten så var det badpremiär i havet i söndags. Det är jag (alias badkrukan/uppväxt med ett varmt Medelhav vid sin sida) mycket stolt över. Och dessutom skedde premiären såklart i Simrishamn där det var ÄNNU kallare än här i Malmö. Satan! Trodde nog allt att jag skulle tappa all känsel jag har i kroppen.

Tänk vad fint väder och solsken gör en glad!
I tisdags eftermiddag, när pappa Johan kommit hem från jobbet, begav vi oss till lekplatsen. Jag gick hem efter en liten stund för att jobba. Johan och Elis ekom bara nå minut efter mig då Elise hade lättat lite väl mycket på trycket! Hahaha! Johan har fortfarande inte vant sig :)

image362

image363
Elise älskar att åka...om och om och om omomom igen

Igår kom Evve och Liam och Gordi och Milijan hit på lunch. Vi mötte senare upp Lilly och Melker i Rönneholmsparken där de låg och pressade :) NOT! För pressa är ju inget direkt mammafenomen!

(Förresten på tal om det måste ni få höra på det här, just om mammafenomen!!!! Lilly och jag var inne en snabbis på Lindex efter att vi hade varit på öppna förskolan i tisdags. Det stod två vakter i dörren och pratade med en personal. När vi kom in sa jag bara "Gud jag beundrar er för att ni orkar arbeta med detta surret i bakgrunden. (Om man jobbat i butik känner man igen ett JÄTTEIRRITERANDE surr som blir av när en spotlight går sönder. Har man tinitus kan man inte lyssna på det alls. Konstant surrande....det var liksom inget mer med det!) Då kläcker idiotvakten  "du har man tid att tänka på sånt har man nog lite för mycket tid över som mamma!" Jag höll på att gå fram och fråga "Har du några barn????? Vad vet du???" Men POSITIV som jag är sa jag inget utan mumlade för mig själv (kanske lite EXTRA högt!!!) Det var nog det dummaste jag någonsin har hört. Har han tid att kläcka något sådant (sa jag till LIlly alltså) då kan inte hans järna vara alltför överbelastad" Seriöst vilket påhopp! VARFÖR????))) Detta var bara en parantes......) 

Back to where we were... lite bilder från parken, hur jag nu kunde missa Liam vet jag inte. Tror att han åt då?!?!?!

image366


Denna sidan av Elise ser man mest nuförtisden. Inte kan man sitta still längre!
image368
 
image369
Elise leker tittut med oss andra

image367
Lisan, Lisette och Melker:)

I alla fall. Idag har vi en mycket snäll Tina som kommer att ha Elise så mamma kan arbeta. Fixade visitkort och etiketter att sätta på kläderna igår. Nu ska det fixas en massa inför marknadsföring samt tryckas på jeans och klänningar! Har inte ens bestämt mig för vad som kommer att tryckas på plaggen men det ska väl inte bli allt för svårt. Har ju rätt färg nu!!!!
Men att sitta på balkongen i detta väder är ju inte heller helt fel. Vilket väder ärligt talat. Grillade mig lite kyckling själv på lunchen och åt en god sallad till. De få minuter man har alldeles själv är guld värda. Detta måste jag faktiskt göra om!

Ikväll blir det nog grillat på balkongen igen med mina två älsklingar, denna balkong är suverän. Måste ta foto nån
dag.

Elise bara babblar heal tiden numera: gottgottgottgott är ett standarduttryck men även "ba!" som betyder borta. Hon går och gömmer allt, kastar saker som hon har i händerna helt plötsligt på golvet och säger bara "ba!". För då är ju sakerna borta. Men vi fick oss mer än ett gott skratt när hon helt plötsligt bara höll nappflaskan full med välling i munnen med hjälp av tänderna och ryckte på axlarna och sa "ba!" hahahaha

men mamma vällingen är faktiskt borta! Baaaa!
image364
som tur är fick vi detta på foto! hahahaha

image365
Elise tycker att mamam ska smaka med ;)

Nu blev det allt segt för mig

Kram o godnatt!

Linköpingsvisit!

Ja MITT i natten satt jag här och kikade på lite tågbiljetter. Kom på att vi är i Eksjö under midsommar och att det därför var smidigt att ta oss till Linkan därefter. Så måndagen efter midsommar bär det av till Linkan och hemresa planerad på torsdagen...
Man kan ju lätt påstå att alla hästar har man väl inte hemma när man beställer tågbiljetter från Nässjö. Även om vi nu kom undan billigt så tänkte jag inte ens på att vi för sjutton har bilen i Eksjö så vi hade lika gärna kunnat köra! Men men, sparar på naturen och bilen får vi väl lov att se det som!!!!

Men mellan 23-26 juni är familjen i Linkan i alla fall, alla som vill träffa oss :) haha

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAM härifrån
Nu ska jag återgå till haklappssyende!

Tjingtjongtjung!

väderväxling

Ja från att ha kunnat sitta på stranden och balkongen i all oändlighet till att frysa så att hårstråna nästa fryser av från hårsäckarna.... HJÄLP vad vädret kan växla! Men nu är det varmt och behagligt igen som tur är. Vill inte ens tänka på när solen kommer lämna plats åt molnen och regnet igen. Nu är man ju så bortskämd!

Ja i alla fall. Igår kväll åkte martin och Sofie tillbaka till Stockholm. Vi har haft det riktigt mysigt när de har varit här. Vi har fått en hel del avlastning och om inte annat har vi fått gå ut själv en kväll vilket var välbehövligt och mysigt!

image361
Elise och Sofie sitter på gräsmattan och busar!

tack martin och sofie för en underbar helg!!!!

KRAM på er alla andra med!

Nu blir det till att göra sig i ordning innan Lisan vaknar på balkongen. Ska ner och träffa Lisette och Melker på stan, äta lunch och sen bär det av till öppna förskolan i nån Fridhemsvilla, inte dumt det inte!

tjingtjong!

hela veckan lång!

Ja då var det ju dags för den stora premiären... och det blev det ju med! Med hemsida som inte fungerade osv....
Svärmor var ju kvar ett tag på morgonen och sen bar det av för att träffa Lisette och Melker...och detta utan bildbevis konstigt nog!

Promenix blev det och en massa snack. Vi drog till Folkets Park för att käka Larssonssallad som nu har blivit en stor hit! Mysigt värre var det förutom att man nu inte längre kan få vara en social mamma som sitter ner på filten och bara ÄR! Nu ska man springa runt som en idiot på lekplatsen, gunga, se till så Elise inte får i sig HELA sandlådan i alla fall. Halva räcker ju menar jag! ;)

image329
Lilla rapparen i vagnen. Mamma Klara hade scarfsen i håret och la den i vagnen. Elise plockade upp den och satte den på huvudet.

Kvällen var det en del jobb kvar men jag var helt utbränd vill jag nog påstå. man hade ju inte sovit så mycket de sista nätterna tyvärr. Men det är kul samtidigt för jag har fått en massa gjort på väldigt kort tid tycker jag allt!

Men det var måndagen som sagt



TISDAGEN

 Då var det degande på balkongen för nästan hela slanten. Hade jag tänkt i alla fall. Men så blev det väl inte riktigt. Efter ett tag var Elise rätt uttråkad så vi tog oss på promenad först och sen till lekplatsen. Vi tog även premiärtur på cykeln. Var ute och cyklade i nästan tre timmar. Vi föll till och med men nu vet man ju att man inte ska prata i mobil samtidigt som man har Elise i cykeln. Även om man tycker att man håller cykeln så stadigt! För det har jag insett att det gör man ju INTE! Men det blev en härlig cykeltur och det gör vi ju mer än gärna om! På kvällen var vi dock rätt trötta vill jag nog påstå. det tar ju en del på krafterna att cykla runt i halva Malmö.

image331

image330

Åkturredo Elise i det område vi helst vill bo när vi köper hus- NÅN gång


ONSDAGEN

Underbart väder innebar tur med Lisette och Melker samt Petra och Erik ut i parken. Hade dock missuppfattat vilken park så det var ju Folkets Park vi menade. Där träffade vi (men vi var ca 1,5 timme försenade) Evelina, Johanna och Gordi med deras småttingar Liam, Bella och Milijan. Var tvungen att ta en bild på mammorna eftersom den var nästan roligare än bebisarna! :) De bara satt uppe med kamerorna hela tiden för att fota minstingarnas minsta rörelse! hahaha:) Nej men skämt åsido så såg bilden så rolig ut:)
image333

Och här är knoddarna!

image334

Melker och Elise höll sig tydligen i bakgrunden denna dag, och så även mammorna haha

Johan mötte upp oss i parken efter jobbet. Vi bestämde oss för att vi bara skulle åka och handla lite picknick och sedan ta en cykeltur hela familjen tillsammans.
image335

Blev längs med strandpromenaden och sen stannade vi vid Ribbans lekplats för att Elise skulle leka av sig lite innan det blev medköpt grillad kyckling, brieost, baguette och pärltomater (som råkade vara en BIG HIT för Elise). Alla skal fanns dock kvar på filten visade det sig :)

image332







image336
Härlig bild i solnedgången!

image337
Bus på lekplatsen. Mamma och Elise gungar (och Elise äter ju självklart samtidigt!!!)

image338
Elise kör bil med ena handen på växelspaken!!! (och kanske bajsar hon samtidigt! hahaha)

image339
MY LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV!

TORSDAGEN

Vi mötte upp Emma och Ebba utanför porten för en promme till stranden (lång promme då!?!?!+  5 min hahaha)
Väl där plockade vi upp picknick med pannkakor till de små och brunch till mammorna.... fick tyvärr inte ätit så mycket. Vi fick springa runt efter knoddarna som var ÖVERALLT! Men vi bestämde oss för att flytta till Rönneholmsparken. Det visade sig att det var rätt många fler än familjen Ripa/sander som haft picknick på onsdagkvällen. Och inte hade de tömt soporna. Såg FÖR JÄVLIGT ut ute på lekplatsen och Elise och Ebba plockade ju upp allt möjligt från marken!

image340

image341

image343
Elise upptäcker att vindruvor är JÄTTEGOTT! Hon säger gottgottgott hela tiden nu.

Förresten så har hon lärt sig säga rätt många fler ord nu: mamma, pappa, muuuuuuuu, titta, titta där, gottgottgott, namnam, tysssssst, tittut, Ebba (eller "bba" "bba") Ja vad är man inte stolt över som mamam egentligen!?!?!? hahahaha

image344
Ebba på språng!

På kvällen, eller nästan natten blev det eftersom tåget var försenat: kom Martin och Sofie hit och hälsade på. Vi som hade hoppats på fint väder har ju inte varit besvikna!!!! 30 grader hela helgen inte dumt!!!


FREDAGEN

Uppe lite tidigare än vanligt för en ickesmåbarnsfamilj! Klockan 7 slår Elise interna klocka igång! Då ska alla vakna. Skonade Martin och Sofie till klockan 8 i alla fall!
Då var det absolut dags att vakna tyclte Elise.
Klockan 10 var vi på stranden. Elise fullt påklädd och skyddad men efter ett tag inser man ju att hon inte kunde ha så mycket kläder på sig!!!

image345
Elise och min svägerska Sofie!

image346
 Elise går/springer snarare på stranden!

image347
Mamma kollar nakenfisen i havet! Hon älskade att plaska. Det var säkert 19-20 grader i havet den dagen!

image348
Bada nakenrumpan är skönt!!!!

image349
Och koka vatten är riktigt kul tycker Elise- inte bara i badkaret tydligen!!!!

Efter en dag på stranden bar det av hemmåt och dusch stod högst upp på listan. Sedan bar det av på långpromme allesammans för att sedan gå bort och vattna hos mamma och pappa.

image350
Svåger Martin kör rallye med Elise i vagnen.

Väl hemma blev det grillning på balkongen. Alldeles utmärkt fungerade vår nya grill. Inte alls mycket os så det var inget problem!!!! Och gott var det med! Kotlett med varm potatissallad och en del rött vin!

Här är det solbrända gänget!
image351


LÖRDAGEN

Finns det inga bilder från. Stranden även denna dag. Träffade dessutom på Kristina, Kalles flickvän. Hon och hennes mamma var ute och cyklade på Ribban- så hon var tydligen hemma på snabbvisit från London!
Johan och Martin var med i tidningen helt felciterade men de var med ! hahaha OM solskyddsfaktor. Med tanke på att Johan inte sa något var det rätt otroligt att han fick ett citata, elelr hur!????

Här är länken

http://sydsvenskan.se/kropp/article322018.ece

På kvällen fick jag och Johan ENSAMTID. Det blev fnittrig middagh på Del Cuore vid Davidhalls torg. Mysigt som bara den. Och skönt att vara barnfria första riktiga gången på ett år!!! Bio blev det med, men där somnade vi båda hahaha! Vinet gjorde ju sitt!!!! Sen mötte vi upp Emma och Frasse på Fagans. Hade toppenkväll verkligen!


SÖNDAGEN

Då var ju Elise pigg i alla fall! Kankse inte hennes föräldrar!!!!!
Men kl 10 var vi iväg till Simrishamn för att möta upp Axel. En underbar dag på stranden även där!!!!

Här kommer bilder från denna dag i solens tecken!
Vive Österlen!

image352


image353

image354

image355

image356

image357

image358

image359

image360

THE END!!!!!

www.missiripa.com

NU FUNKAR DEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


efter mycket strul med ompekning (ja, be mig inte ens förklara för er som inte vet!!!) så är den igång!


ÄNTLIGEN!

Spread the word!image328

-10% första veckan!

Har kanske glömt att skriva det men mellan 5-12 maj är det 10% rabatt på hela sortimentet som öppningserbjudande. Alla som beställer för över 500 kronor får dessutom en haklapp på köpet!

Håll till godo!


KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

från min (lilla) syhörna i köket!!!! Eller har jag och mitt företag kanske helt enkelt tagit över??????


image327

45 minutes to go

hahahahaha kanske borde fixa sidan istället för att sitta här!?!?!?!?
kram igen

Reklam, jo men visst!!!!

Tänkte bara påminna er alla som läser bloggen att ni är (mer än) välkomna att självklart sprida ryktet om hemsidan!!!!

Min enda marknadsföring till att börja med nämligen!!!!


Nu måste jag göra klart sidan

bara en timme kvar!
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!


natti

Where to begin???

Ja strul strul struuuuuuuuuuuuul!!!!
Först börjar dagen med att Elise vaknar redan kl 6,,,inte så sugen på att gå upp när man satt och arbetade till halv fyra i natt!!! Men hon sov ju hela natten i sin säng så det är alltid skönt. Gav henne välling och hon somnade faktiskt om till åtta så ska inte klaga. men man mår sådär konstigt illa på morgonen när man sovit för lite!

Sen fortsatte dagen i en bra riktning TILLS..... Jag skulle börja bränna ramarna och börja trycka påslakanset, tröjor, bodies, lampskärmar mm....
Jäkla skit!!!!! När jag skulle printa ut OH filmerna med mönsterna så är ju SJÄLVKLART skrivaren, scannern och kopiatorn PAJJJJJJJ! Jo men visst!!!!! Inte kunde den ens mata fram papperna!
Vad gör man då? Jo man ringer Johan som sitter bakis i Falkenberg efter en hård natt med festande med barndomspolarna. Ber honom komma hem för att åka till Siba eller whatever!!!! Måste ju fixa en ny. Kl 15 var jag hemma med ny scanner och printer!!!! Och i ren panik skapades det en UVhörna i en klädkammare i lägenhet! Ja kreativ och uppfinningsrik måste man vara!!!!! Såhär såg det ut!

image325
Jajemen en garderob kan man ha till mycket!!!

image324
Ja här satt jag och var MYCKET irriterad över mitt blomtryck!!!

image326
Resultatet av allt slit! Ska bara trycka ca 50 plagg nu också!!!! ca 20 lampskärmar och 10 påslakanset! Men det tar ju INGEN tid!
Vad härligt lugn och ironisk man kan vara sisådär en dag innan ens hemsida öppnar! hahaha

Kram o gonatt!!!

www.missiripa.com 3 dagar kvar!!!!

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!


Stress stress stress.... säger jag bara. Bara 2 HELA dagar kvar nu! Och denna NATTEN såklart! hehe
Ja detta blir ett snabbt inlägg! Har ÄNTLIGEN fått MIN FÖRSTA LEVERANS! Till hemsidan och FÖRETAGET! Fatta grejen!!! Mitt FÖRSTA företagspaket! Jajemen idag fick man hämta ut ett paket på FÖRETAGSCENTER! maohahahaha.... ja ni som har haft företag ett tag kanske inte tycker att detta är så stort men jag har ju trots allt satsat ca EN FÖRMÖGENHET i mitt företag. MINA pengar som JAG vunnit på att göra fint i min lägenhet! Dessa pengar är grunden till MITT företag. Detta ÄR stort för mig!!!! Och självklart kom paketet sista dagen som var möjligt för att jag skulle få aningens magsår av all stress!

(Och mitt i all stress fick jag en tvångstanke om att jag var tvungen att klippa mig...gick till badrummet, stoppade huvudet i badkaret, tvätta..och KLIPPTE! Bara en dec!!!! hahaha...ja, jag och mina spontanidéer... någon som har något emot spontana Klaror???? hehe---)

Har tagit paket på den första leveransen till MISSIRIPA!
image318

Kommer ju att sälja lite varor från ett annat företag som jag håller hemligt! Jättefina enkla och mysiga saker som kommer att passa de flesta. Speciellt de som vill handla till nyfödda och som vill vara skapligt neutrala!!!

Bad Tina ( som fick äran att trampa hem kartongen på ca 13 kilo i sin christianiacykel :-)) ta lite bilder när jag packade upp varor...

image319
De UNDERBARA babyfiltarna som jag har beställt i kombination med ett nyföddpaket!!!

image320
Fin jeansklänning - jeans med mudd finns det med...och 48 plagg ska tryckas! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

image321
Babyns tuffaste strumpor är till salu... i 6 färger! mmmmmmmmmmmmm

image323
Mamma hade lite tid över åt Elise även om farmor varit gudasnäll och tagit väl hand om henne hela dagen!

image322
Elise var ju självklart med på ett hörn med!


NU ska det sittas och fixas med hemsida, pärmar och papper...

Ses i ett ANNAT liv!!!

Godnatt- eller det existerar inte för mig längre...
Kankse ska säga godmorgon direkt! Hahahahaha

Christianiacykelpromenix... längsta ordet eller?!?!?!?

Ja man kan ju undra! Eller ANTICONSTITUTIONELLEMENT är kanske lite längre??? Det franska längsta ordet i alla fall! Säg det fort om ni kan???

Ja det var väl inte riktigt det detta inlägg skulle handla om!

Igår kom svärmor hit och hälsade på. Hon kommer att stanna tills på söndag och så även Axel. Innan Annika hann komma hit bar det av på promenix. Vi mötte upp Tina på vägen till Greekway och hon kom cyklandes på inget mindre än en Christianiacykel! Fan vad häftig! Svår att köra men man vänjer sig väl! Elise och Axel fick bli bagage för gårdagen. Vet inte vem som tyckte det var roligast, Axel och jag eller Elise????

image314
Alla utom papparazzo Klara!

image312
Det var mig några glada Ripor ute på cykelpromenix!

image313
Ja just det- så var det där med MÄN och att CENTRERA bilderna ! Hahahahhaa

Efter en mindre glassincident sen gick vi argt upp i lägneheten. Elise blev toooooooooooooookig av ilska eftersom hon inte fick hålla i glassen själv. Axel fick se hela spektaklet från lägenheten....hrmmmm karaktär och humör har hon i alla fall...det vill jag lova! På eftermiddagen bar det av till DHLs terminal. Mitt ute i buschen...elelr mitt ute i hamnen! Fick hämta ut mitt screentrycksset som jag beställt. Vet ännu inte hur det fungerar men måste lära mig under dagen då det ska tryckas på jeans och jeansklänningar innan måndag! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!



Idag har mamma Klara försökt sitta vid sina älsklingars sida...alltså symaskinerna! Men lite har jag fått sytt i alla fall. 16 stycken nappband blev dagens skörd i alla fall. Imorgon ska det sys massor...kom nämligen på att det är på MÅNDAG som hemsidan öppnar...Väntar spänt på leveranser fån två företag som inte kommit än. Men det är väl så det ska vara...Man ska väl vara EXTRA spänd och stressad precis innan för att förhoppningsvis hinna i SISTA minuten!!!! För att göra allt lite mer spännt så var ju självklart OHpapper till printer SLUT ÖVERALLT i Malmö stad idag! Har varit runt och ringt till ALLA bokhandlar. Måste ju ha det för att sedan använda UV lampa och sedan trycka. Tänkte ju passa på när Axel är här...en rutinerad tryckare!

Ja ALLT går ju inte MIN väg men som sagt det ska väl vara lite kämpigt för att sedan gå som på räls eller????

Idag vid 12tiden dök André, Siri och Patrik upp. De var här i trakterna för att fira Valborg. Jättekul att de kom förbi och fikade i nån timme. Det var ju trots allt 4 månader sen sist lite drygt. Och det händer ju en hel del på 4 månader med Lisan. Siri bara sa...men hon gååååååååååååååååår, hon prataaaaaaaaaaaaar...haha att man kan bli så mammablind över utvecklingen!

image315
Hela gänget samlat på en VÄLDIGT NATURLIG bild! Hehehe

image316
Elise har väl inte ätit bääääääääääääääääääääääääääääär????

image317
Neeeeeeeeeeej ABSOLUT INTE!?!?! ELLER????

Nu ska det sovas snart men först ska jag fixa med hemsidan i ca 3 timmar! Hehehe... Är ju INGEN hacker!

Elise har varit underbar idag. Hon har blivit lite mammig stundvis men inte konstigt eftersom hon väl känner att jag inte riktigt har tid för henne denna helgen... Men gosade med henne nu på kvällen och alltid lika mysigt att lägga henne efter man sjungit en liten truddelutt om hur mycket man tycker om henne...MIN SÖTNOS! Som har blivit så stor!

Jajaja (med skånsk accent!) Nu ska datorn användas och här ska det HACKAS!
GONATTKRAAAAAAAAAAAAAAAAM

RSS 2.0