OpEn HouSe

ÖPPET HUS

                                          



missiripa

Onsdagen den 10e december kl 18.00 och framåt.


Traditionsenligt kommer jag att ha visning av mina smycken i hemmamiljö där det kommer att finnas möjlighet att skåda, köpa samt specialbeställa.


Vänligen anmäl Er på [email protected] senast den 8e december.


Vänliga hälsningar

Klara Ripa


Kika in på http://www.missiripa.com  för att se tillgängliga modeller.


OBS! Förbeställningar av smycken som hämtas den 10e

kan göras senast den 7e december.


HOMO sweet HOMO

Eller borta bra men hemma bäst. Tycker bara att broderikitet som finns på Designtorget.se är lite häftigare...
Efter fem tuffa dagar nere i Frankrike med fullt ös och lite vila, kan inte ha fått bättre personer att intervjua enligt mig!!!! Underbara fransyskor som har glädeligen ställt upp på mina intervjuer. Skönt att vissa saker verkar gå vägen ibland!

Igår eftermiddag tog jag alltså planet tillbaka. Börjar bra när piloten säger "Det kommer inte att bli någon servering ombord detta plan förrän vi är i Tyskland. På vägen hit fick servicen stanna flera gånger pga turbulens så vi väntar denna gången eftersom det kommer att vara turbulens på vägen." En lagom HELSPÄND Klara försökte alltså att inte stressa upp sig (funkade ABSOLUT INTE) och slumra till. Men detta var ju ingenting mot vägen till NIce. Detta var ju som det kan vara i de lite läskigare fallen! Då kanske ni fattar hur det var sist!
(Henke Larsson är en mycket trevlig man. Han hängde med på vägen tillbaka från Nice med. 5 dagar på Rivieran alltså med manager, mm. Ska han börja spela i Monaco må tro??? Någon som vet? Info som har läckt ut??? Han kommenterade att jag checkade in en sulky (eftersom jag ska ha den när vi reser till Frankrike om dryga två veckor!). Han tyckte det verkade lite tidigt att ha med en sån med tanke på magen...Jo, jo, jo förklarade glatt att en liten skrutt väntade på mig där hemma!)

Och min lillskrutt och storskrutt väntade ju på Kastrup. När jag kom fram skrek en liten Elise "mamma" och gav ifrån sig ett ljud som bara kan värma en mammas hjärta! Som jag hade saknat henne! Tyckte nästan hon hade förändrats på denna vecka! Men de lär ju sig så mycket och så många ord nu hela tiden! Kunde inte sluta pussa på henne faktiskt. Hon verkade väldigt glad över att se mig med för den delen. Johan berättade att hon har sovit med mitt linne i högsta hugg (Lollopardklänningen som hon har en snuttefilt i samma tyg). Mys!

Tog tåget hem och myste hela kvällen med lillan tills jag nattade henne vid 20-tiden. Hon var helt slut kan man säga och jag med. Får sammandragningar hela jäkla tiden så fort jag anstränger mig det minsta lilla. Nog bra att jag bara ska sitta och skriva hemtenta nu i veckan, även om det ska bli sååååååååååååå tråkigt! Måste transkribera alla intervjuer med vilket verkar ta lite tid!

Idag har vi verkligen haft en mysfamiljedag där vi har fixat och donat. Innan vi begav oss till stan passade jag på att klippa Elise när hon stod och borstade tänderna! Hade inte klippt henne på så länge och kapade av tre centimeter ca. Hon blev så fin i sin lilla page!
Elise väntar tålmodigt på att hennes föräldrar ska bli klara...börjar tappa tålamodet! I sina nya franska gummistövlar!

Klockan elva var vi redan nere på stan och följde inköpslistan noggrant. En stor vit julstjärna till vardagsrummet, en mindre till vårt sovrum och lite annat smått och gott i pyntväg. Mötte upp Stellan och Emelie för en kaffe på Solde. Såg så komiskt ut eftersom fyra barnvagnar med sovande barn stod utanför caféet i regnet. De var alla rätt deckade och Elise sov nära två timmar idag efter en liten sväng på Max som nyss har öppnat på Stortorget. Bildbevis finns.


 
 
Pappa och Elise vinkar till kameran


Elise har fattat det där med att äta ketchup utan pommes! Vad är nyttigast/minst onyttigt???? DOPP DOPP

 
DOPP DOPP igen, slicka och DOPP DOPP...


Såhär ser man ut när man är LITE tillgjord och smilar med kameran! Hahahaha

Efter turen på stan bar det av till Ann-Katrin Braf, Hedvigs mammas kompis som är keramiker. Fick en jättefin mugg (som hon hade gjort) av Johan när jag fyllde år, tillsammans med mitt superfina Efva Attling armband. Hennes hemsida är www.ann-katrinbraf.se . Öppet hus idag som sagt och vi köpte en superfin skål av henne samt en mindra kruka i metallic. Härliga ting med personlighet. Här är Elise och Ruben (Ann-Katrins son) på invigningen. Russin i glas blev til en hit!



Hem och har fixat med stjärnor, planterat hyacinter, fixat ljusstakar och nu är vi redo för vad som komma skall imorgon!
1:a advent!


MYYYYYYYYYYYYYS

"Jag bara skulle HA tjurmule!"

Igår eller snarare i natt satt vi hemma hos en av lärarna som jag har intervjuat. Klockan 02 var vi hemma i säng rätt så utslagna. De bjöd verkligen på sig själva och på en hel del dricka.
Två av lärarna var där med sina män (runt 40-45 årsåldern), mina föräldrar och Axel och borgmästaren här i byn med sin man. Hon är före detta fransklärare och har haft min storebror på gymnasiet i franska. Det var riktigt trevligt och vi skrattade en hel del!
Valérie, en av lärarna är en sådan människa som är rolig fast hon inte vet om det. Hon berättade att hon hade gått rakt på en kratta, att hon öppnat huvudet när hon blev katapultad rakt in i grannens mur då hon skulle köra skottkärra med stenar i flip-flop, mm, mm.... Ja vi fick oss mpnga goda skratt. Bland annat när hon kläckte uttrycket "ja, men när jag var gravid, skulle jag bara HA tjurmule!" Fy faaaaaaaaaaaaaan vad äckligt, en fransk specialitet men ärligt talat. Hon var besatt av mule och så säger hon "bara den är väl epilerad"! Nästan så att middagen kom upp av både äckeltankar och skratt!

Vi hade en mycket rolig kväll med fransmän som gärna tuggar om 50 gånger samma sak!!! Märker det nu när jag transkriberar för fullt. Lärarna säger samma sak om och om igen! Allt detta ska jag sedan skriva, hallelujah!!! Typiskt franskt. Har nu avklarat 2 av 3 intervjuer, den sista är idag vid 17. Håller tummarna!

Imorgon bär det ju redan hem. Måste erkänna att tiden har gått jättefort och självklart har jag saknat min lilla familj men det är verkligen nyttigt att få komma bort och få lite distans (och uppvilning!). Det behövdes! Har t.ex inte ont i ryggen längre, dock kommer det säkert tillbaka bara jag bär Elise nu igen. Ska bli så mysigt att snusa och gosa med henne när jag kommer hem. Verkar som att en liten dagsutflykt till Köpenhamn står på schemat på lördag eller söndag. Skulle vara supermysigt ju, bara vår lilla familj. Tivoli ska visst vara jättefint såhär i juletider (fattar inte ens att jag skriver detta!!!!). Längtar i alla fall till imorgon eftermiddag när jag kommer hem!

Dvs att det bara är några veckor kvar till C uppsatsen ska vara klar!!!! Hjäääääääääp! Nästa vecka ska det skrivas hemtenta som verkar vara jättesvår, transkriberas och analyseras. V.3 ska uppsatsen läggas fram så v.2 ska den vara klar till opponent! ****Holy macarony!**** Bara att tuta och köra. Har det som mål i alla fall. Får se efter denna veckan om det är realistiskt annars får framläggning komma v.4 eller 5. Men då börjar det ju närma sig LillSanders ankomst! I hope!

I alla fall så gör jag så gott jag kan! Nu ska jag ut i det fina vädret för att ta lite härliga bilder i solen.

KRAMZ

I'm alive!

Efter den VÄRSTA flygresa jag någonsin har varit med om är jag ÄNTLIGEN nere i La France! (Tur att Henke Larsson satt på flyget så man hade något annat att fokusera på! :-) )

Jag trodde ALDRIG att jag skulle landa i Nice. Trodde helt ärligt att planet var på väg att krascha.
Vet inte om någon av er har sett filmerna från 9/11th. Men om ni tänker er den flygkraschscenen när de är på väg neråt så har ni min förmiddag igår. Paret bredvid mig tog tag hårt i varandras händer och bara satt tysta, jag satt själv och storgrät och tårarna verkligen forsade, den lilla flickan bredvid mig på andra sidan korridoren bara grät, skrev och kräktes...UNDERBAR flygresa. Hade inte Elise och Johan varit hemma i Sverige veti sjutton om jag hade satt mig på ett plan tillbaka hem igen. Jag som har flugit så himla mycket och varit med om oväder osv,... detta går bara inte att jämföra. USCCH!!!!

Men, men nu är jag framme i det inte så lika kalla Frankrike. Har skådat den fina renoveringen här hemma och det blir verkligen SUPERFINT i vårt nya kök! Vårt gamla garage är helt omgjort till ett kök! Här är bilder och Johan, här komemr vi nog att hänga hela julen. MYSSSSSS!


           

Kommer fler bilder på det fina vädret mm, men nu ska jag till lågstadieskolan här i byn för att intervjua två av tre lärare! Jättenervös är jag men det ska man väl vara!

Har fått sovmorgon till 8 idag och vilken skillnad när man är utvilad och inte har varit vaken en enda gång under natten! Det du Johan!!!!


Stora kramar från mig i La France!

PS: En STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR tanke idag till Lilla Melker som opereras. Tänker på hans föräldrar som nu är väldigt oroliga. Det kommer att gå JÄTTEBRA! Stor puss på er!

KLARABARA

Halshuggaren!!!!

I söndags fanns ju inte mycket mer i tankarna än att ENBART vilja snusa på min lilla Elise! Bestämde oss efter en långpromenad ute i det kalla att ha en liten bullebakseftermiddag. Denna gång skulle Elise få hjälpa med så mycket som hon själv ville....dvs INTE lite! Här är bilder från den härliga eftermiddagen!


Elise ville smaka på jästen! Blev enbart den smakningen (och utspottningen med för den delen!


Vispa ihop degen till lussebullarna var poppis när man fick komma upp lite och knapparna var nog mest intressant!


Trycka ut pepparkakor och speciellt GJISar var bäst tyckte Elise!


Så fina blev våra lussebullar/pepparkakor! :) Bestämde oss för att göra såhär då Elise inte riktigt var med på notorna med lussekusar! :)


Till och med hjälp med disken fick vi!!!! Självklart går man ju och tar på sig gummistövlarna när man ska diska (det gör ju ALLTID mamma!!!NOT! (eftersom hon nästan aldrig diskar nuförtiden!!!))


HALSHUGGAREN in action! Märkte helt plötsligt att pepparkakorna saknade huvud. Både grisarna och gubbarna! En viss liten skrutta som nådde upp till bordet där de låg och upptäckte efter ett tag att hon gick och plockade nya för att enbart äta huvudet på dem! WEIRD!?!?!?!? or what?????


Elise busar och leker tittut med mamma....MYSSSSSSSSSSSSS




HJÄLP vad jag saknar henne! Är ju i Frankrike nu!

Kommer mer uppdatering snart!

Ska iväg och intervjua de första två lärarna nu!

KRAM allesammans

BM's simply the best...

BM besöket gick jättebra. Foglossning, urinvägsinfektion, för lågt järnvärde och för lågt blodtryck. Ja, vad kan man mer begära!?!?! Känns som om det kommer på sin plats att åka iväg en sväng och vila upp sig! En underbar barnmorska har jag i alla fall och tur det för det hade annars kunnat kännas lite väl tungt att allt i stort sätt var fel! Men men det är bara att ta det lilla lugna och coola ner. När hon skulle kolla hjärtljuden på lillen därinne, rörde han hela tiden på sig så hon fick hänga med med apparaturen! Helt plötsligt var ljuden borta! Jag kände i samma veva att någt skumt hände och det stämde. Lillen bytte sida och la sig på vänster sida som han aldrig gör annars. Förvärkar och sammandragningar tyder kanske på att man ska coola ner också!

Bestämde även med barnmorskan efter lite samtal att det nog var bäst att köpa en juniorsäng till Elise. Kände verkligen det i natt att jag verkligen inte orkar lyfta över henne över spjälsängens kant. Lite svårt att lyfta med knäna! Så fort det är löning blir det väl ut till IKEA om vi inte fyndar nåt fint på Blocket.

Ikväll var det lite personalförfest för Johan och hans kollegor. Mycket trevligt, hade fixat hemmagjord alkoholfri glögg. MUMS MUMS! Nu är de på restaurang och antar att de njuter för fullt av deras grekiska mat.

Är dock inte alls avundsjuk- utan bara sjuk! Fick en rejäl omgång med förkylning. Det dök upp innan jag kom till barnmorskan. Antagligen därför jag inte kunde sova i natt! Hade väl det på känn. Har haft feber hela dagen och mår piss om man nu får säga så! Vill inte vara dålig nu innan jag åker till Frankrike, vill ju bara umgås och snooooosa på Elise.

Nu kan jag inte annat än tycka lite synd om mig själv i min ensamhet och bara vilja sova. Näsan bara rinner om jag sitter upp så det är väl bäst! ;)


kram ocg natti natti

PS: Ligger Alice och Johan Palm risigt till ikväll eller? Anna gav ju gåshud som vanligt, lipade till och med, Robin var bra för att inte snacka om Kevin som är klar artist! Ja, jag pratar Idolsnack med mig själv. Får man inte det eller????

nattkock

Ja, vad ska man säga? Är det normalt att man som 20 månaderslillskrutt står i köket en helt vanlig natt kl 03.15 och skär upp en plastbanan på sin spis? Är det verkligen det??????????? NEJ! Men för Elise var det inga problem i natt. Hon hostade en hel del så jag försökte få i henne vatten. Var tvungen att gå upp och göra välling efter jag frågat henne ca 25 gånger "Vill du ha välling?". Mitt enda knep för att smuggla i hostmedicin nämligen! :) Men då blev ju Elise KLARVAKEN. Hon fumlade med stegen men tog sig bestämt ut i köket och medan jag fixade välling stod hon i lugn och ro vid sin spis och lagade mat!

Själv har jag sovit som en kratta. Har så ont i hela kroppen. Ska till barnmorskan nu kl 10. Får se om det är foglossning jag har för i så fall verkar den inte nådig. Känner mig helt mörbultad i hela kroppen och igår kväll kunde jag knappt ta mig upp ur soffan fast än det gjorde ont att sitta i soffan. Logiskt! Kan nog behöva vila upp min kropp nästa vecka lite. Annars kommer jag väl vara helt slut. Men tre trappor upp utan hiss är inget att leka med, speciellt inte när man har en Elise som vill bäras upp. Känner mig så hemskt elak bara när jag inte orkar henne, men nu är det kris, det går bara inte att släpa omkring på henne. Hoppas Johan kan lära henne att krypa upp för trappen nu i veckan när jag är borta. Så skönt det skulle vara!!!! (ingen peak alltså- men JO!)

Tog bild på magen igår framifrån och från sidan. Den börjar allt ta sig nu. Kilona med för den delen....7 kilo redan, ställde mig precis på vågen!!!! Nu springer de allt iväg. Så nu blir det mycket frukt och grönsaker i La France :)




Ha en bra dag allesammans, nu ska jag kila iväg på cykeln och posta några små paket till lite vänner!!!!

KRAM

kickboxing

Vad håller han på med därinne undrar jag ÄRLIGT TALAT????????

Kolla in den här bilden. Han lägger sig hela tiden på högra sidan av magen och knuffar med händerna i höjd med naveln och fötterna under revbenet. Det gör satans ont vill jag lova. Sen har jag sammandragningar som bara den vilket inte gör det så lätt att plugga....

Så här såg det ut tidigare idag och ungefär 10 gånger om dagen...kalla mig nu den SNEA MAGGEN!





Vinn presentkort: värde 400 kronor!

Dags för en till tävling, denna gång i samarbete med Poppilopp.se
En barnwebshop som erbjuder mycket av det goda,
kläder från MOLO, SMÅFOLK, IDAT, KATVIG, LIPFISH, KIK-KID M.F
även leksaker i form av, robotar,godsedjur, musikinstrument, bilar och mycket mycket mer.

Vinsten är ett presentkort värt 400:-


Jag tävlar om ett presentkort värt 400:- hos
Poppilopp
i Nikitas blogg.
Tävla du med!!

Jul, jul strålande jul

Har haft bakdag eller förmiddagspass här på morgonen. Lussebullar och pepparkakor till tonerna av all möjlig julmusik jag hade på datorn. Brukar tycka att min födelsedag är gränsen för när bakande får börja. Passade på några timmar i morse alltså. Så nu luktar det gottgottgottigottgott...
 
Tror att detta bara är terapi för att jag inte kan tänka på något annat än att jag ska vara ifrån Elise i 5 dagar! Känns märkligt och absurt! SNYFT!

Bilder kommer ikväll!

Nu ska det pluggas!

missiripa JR.

Här är lillfröken i sin nya hemmaknåpade tröja och matchande mössa. Man kollar ju givetvis på "apa" innan man går till dagis...



"Sure believe"

Johan fyller ju inte 27 imorgon kan vi alla konstatera! Hans mest mogna kvällsuttryck var precis "sure believe" som svar på frågan "men eller hur har du väntat hela dagen på att fylla år imorgon?". Mitt svar var NEJ då alla inte är lika födelsedagsGALNA som Herr Sander!

Passar på att lägga in bilder, får fler av Ellen förhoppningsvis :) (ingen peak alltså ...)



Mormor (morfar) och Elise bygger BRIO!


Elise i full relaxposition i sin köksstol!


Min lilla turkosa dam! Hon har dragit in stolen fram till "apa"!


Fin dukning à la Matilda!

Laddat med hemmafixade sushi...ni kanske också förstår att vi INTE åt upp allt detta på 5 tjejer!


27 år -1 dag

Ja, imorgon blir man officiellt kärring alltså :) Var tvungen att göra saker och ting som ens rygg fortfarande orkar när man är 26 idag! Såsom att skruva upp Stringhyllan som har legat och väntat på att få sitta på väggen. Har täppt igen alla små tavelhål (från mammas och pappas tavlor) med TippEx. Att rekommendera (och SJÄLVKLART BARA om ni har vitt hemma målat på väggarna!!!!!!) såvidare det inte finns TippEx i andra färger än vitt!

Sydde en tröja och en mössa till Lisan igår kväll. Ska även sätta mig vid maskinen idag en snabbis för att fixa nån till. Blev så nöjd med halsringning osv. Har tänkt att försöka få ihop två likadana till mig själv där magen kan få plats. Mudd nertill kanske??? Sen blir det kanske också en och annan mössa innan det är dags att återuppta uppsatsskrivningen.

Har faktiskt kommit halvvägs genom uppsatsen och kan inte göra så mycket mer innan intervjuerna är genomförda! Så det känns bra.

Om jag bara hittar den förbaskade kabeln till kameran kan jag lägga upp bilder från både helg och i morse när Elise hade sin nya missiripa outfit! Kommer ikväll annars för här sparkar det satan så kan inte sitta kvar såhär länge till!

Tjolahopp tjolahej!

meet the ripas

Ja, mamma undrade om vi upplevdes som en sekt. Gör vi det? Bara för att vi gillar att umgås med våra familjemedlemmar? Men det gör ju Johan med sina med, Angela hänger ju så mycket hon kan med sina syskon, nej men är det så? The Ripas är nog i mina ögon inte annorlunda än de andra familjerna. Det enda är ju att vi har starka känslor för våra föräldrar och våra syskon. Syskonkärlek. Självklart lägger man om hela sitt schema om någon av mina syskon kommer hit eller om mamma och pappa kommer. Men det had eväl vem som helst gjort? Eller? Svårt att få perspektiv på situationen när man är mitt upppe i den! ;)

Ja, allt detta för att säga att pappa kom i torsdags eftermiddag. Elise säger mormor för fullt. Vi skrattar gott! Igår morse när jag och pappa skulle köra Elise till dagis blev det krissituation. Hon bara skrek "mooormoooooooooooooooooooooor" och jag fick släpa ut henne ur bilen för att sedan lämna henne gråtandes på avdelningen. Ja, självklart trodde hon att morfar inte skulle vara där när hon kom hem.

Mötte upp Ellen på Svågertorp för att ta en snabbis på Stoff & STil :) Ja, ett MÅSTE för Ellen med! Hittade några tyger till beställningar. Sedan åkte vi till Elise för att hämta henne på dagis. Ellen har ju aldrig fått vara med om det! Mysigt var det även om vi fick vänta i 45 minuter för att Elise skulle vakna. Självklart sov hon nästan två timmar igår! Men kul att hämta en utvilad Elise i alla fall!

På eftermiddagen kom Matilda hit, bakade så sjuuuuuuuuuuukt gott bröd och så åt vi allesammans soppa tillsammans! En ny hit vill jag lova!

Nu vankas det både "apa" som Elise säger, och Babaaaaaaaaaaaaa (babar)... och sen frukost med Johan, pappa och syskonen :)

Ikväll är det tjejkväll med Ellen, Matilda, Louise och Emma. Sushi ska vi laga :) och sen står Singstar högst upp på listan. Blir nog ingen utgång för min del! Känns inte så nödvändigt att gå ut bland alla fyllon liksom.

Pappa och Axel  åker ner till La France i eftermiddag. De har ju bara cirka 220 mil framför sig! USCH! Håller tummarna för att det är bra väglag och väder nu när de ska köra så långt!

hörs imorgon med bildbevis :)

vattenfall och maraton

har tydligen tagit sig REDAN till mina ben. Ser för JÄVLIG ut rent ut sagt... Hade jeans och randiga sockar idag. Eller förresten har bara haft dem sedan kl 16... Fattar ni hur jag ser ut eller? Stora tjocka och djupa ränder vid mina benslut och ner på fötterna. Ingen kan gå miste om att jag har haft randiga strumpor i alla faal. Och det är bara v 24! HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur ska detta sluta. Har nog lagt på mig snart 7 kilo med så undrar jag ju hur mycket är bröst och vätska bara hahaha. Märker ingen vidare skillnad på lår och ruma ÄN i alla fall! Kommer säkert det med ;)

Har precis avnjutit en supergod hemmagjord fisksoppa (JA alla som känner mig väl... fisksoppa!!!!!!!!!! utan saffran såklart!)

KLARAS FISKSOPPA:
1,5 l fiskbuljong
1 fänkål i små bitar
1 purjolök i små bitar
2 gula lökar i små bitar
4 morötter kokta och puréade :)
6 potatisar skurna i små tärningar (som man lägger i på slutet så de är lite småhårda)
400 gr pangasius filé skurna i stora bitar
300 gr laxfilé skurna i stora bitar
1/2 paket frusen dill
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tub tomatpuré
1 burk kräftstjärtar i lake

Blanda först fiskbuljong, fänkål, lök och purjo, kräftstjärtslake och låt detta koka upp ordentligt. Använd mixerstaven lite för att minska alla lökbitar! Under tiden kokar man morötterna för sig tills de blir mjuka så att man kan mixa dem till puré. Blanda sedan dessa två tillsammans med tomatpuré, dill och matlagningsgrädde. Tillsätt potatisen och låt puttra i 15 minuter. Tillägg fisken 5 minuter innan soppan ska serveras! Servera med en skål kalla kräftstjärtar så att man kan lägga i dem efter önskemål (dessutom slipper de att bli sega och för varma!!!).

Baka gärna foccacia till. Det blev suuuuuuupergott......

Grey's maraton!!!!
Nu väntar minst 3 nya greys avsnitt som jag idag har laddat ner... Finns fem om jag inte slocknar innan dess!!!

KRAAAAAAAAAAAAAM

Glömde ju ...

Glömde ju helt bort att i måndags kväll var jag och Evelina tillsammans med två andra mammor och shoppade i ett garage! Låter skumt eller hur? Jo, men ägare till ett danskt företag hade en liten outletsbutik där med den nya kollektionen. Grejerna hittar ni på både www.zizoo.se och www.snoozy.dk .
Passade på att fynda rejält till Elise och lillfisen i magen.


Byxor Zizoo  Ananas Dress Image of clothing
 Image of clothing Image of clothing 
och sen lite annat smått och gott i lite starkare färger såklart! :)

Blev några plagg för 50kr/styck. Kändes helt OK! Hahaha! Tar mot att köpa byxor när man kan sy själv. Det blev mest fynd i form av bodies till lilleman, klänningar till Elise med passande leggings. Annars så var väl jag den mest återhållsamma med plånboken i och med att jag inte vågar spendera just nu, allt är ju så osäkert! Usch! Denna finansiella kris har skapat en kris inombord alltså. Känns som om man har noll koll på läget!

Har i alla fall fått några beställningar på brallor samt mössor som jag ska försöka fixa imorgon, om jag hinner ut till Stoff & Stil för att fixa små bitar tyg som saknas dessvärre...

Cathrine: Vilken storlek vill Henry ha tror du? 86/92 är väl rätt lagom?

Annars har dagen bara bestått av plugg plugg plugg. Men det känns bra eftersom pappa kommer imorgon och Ellen på fredag så då lär det ju inte bli så mycket. Har kommit en bra bit på uppsatsen alltså!

fullt upp

Det har verkligen varit fullt ös i slutet på förra veckan och i helgen. När man har ommöblerat är det ju rätt mycket annat som måste fixas. Ny förvaring, nya saker och tavlor som man vill ha upp och även en hel del saker som ska bort.

I torsdags var vi på Idala Gård på pizzaafton. Den godaste pizza ever! Stenugnsbakad med pepparotskräm och avocado. MUMS! Fick även möjligheten att träffa Hans och Pia som äger stället. Ett riktigt genuint värdpard får man väl lov att säga!

Axel och Christopher gör victorysign :)


Elise diggar Idalas pesto...den äter man skedvis visst!!!!!


Pia och Elise läser saga vid matbordet. Pettson och findus ska det ju vara! Tack Cissi för min fina klänning säger Elise:)

I fredags bjöds det på ENORMT god frukost hos Matilda då Louise fyllde år. Tyvärr finns inga bilder från denna morgon men kan bara säga TACK. Var mätt resten av dagen!!!!

I fredagskväll var vi hos Stellan och Emelie, Hedvigs föräldrar. Vi hade det jättetrevligt och hann med att prata om allt mellam himmel och jord på bara några få timmar. Johan fick i sig en hel del vin från Stellans privata lilla vinprovning och han var mycket nöjd och belåten :) Det serverades supergod mat. Köttfärssås gjord på lammfärs. Riktigt gott!!! Kommer att bli fler gånger. Vi hade en riktigt trevlig kväll och ändå var vi hemma redan vid 10. Så är det när man har småbarn och börjar aftonen kl 16! :)
Några bilder från kvällens huvudpersoner. Bästisarna Hedvig och Elise. Eller Is och Hedda som både Elise och Hedvig kallar sig själva.


Hedda och Is i soffan tittandes på Teletubbies....
Hedda som inte har snuttefilt annars plockade sabbt upp en så de hade likadant!


Ser de trötta ut tycker ni??? NEHEEEEEEEEEEEE.

I lördags var det alltså städdag här hemma. Jag och Axel fixade även till vår Stringhylla som vi köpt. Målade om gavlarna i svart istället för sunkig gammal vit plast. De blev suveräna... Ska nog försöka sätta upp den idag. Lampan i tvrummet fixades även till. Den blev som ny!!!! Fullt ös på oss alla undr förmiddagen och efter Elise tupplur blev det en snabbis på stan. Vi inhandlade ett draperi som vi har mellan TVrum och vardagsrum, en röd låda så Elise kan ha sina matlagningssaker i köket och tre lådor till hatthyllan. Vi är så nöjda över resultatet och det är ju alltid kul.


Elise sitter på sin lilla stolen i köket medan mamma lagar mat!


Typisk Elise hemmabild! Håret åt alla håll och vindrovor i näven... hrmmmmm

I söndags var det bara en chill dag på Fras dag. Tillverkade egen musli på morgonen till Johan. Den innehöll det mesta och är att rekommendera. Krispig musli med havregryn, rågflingor, sirap, honung, hasselnötter, linfrön, solrosfrön, torkade jordgubbar, aprikoser, russin, ananas, papaya, och bananchips.... MUMS! In i ugnen i 20 minuter och ut kommer världen godaste Mamma Klaras egenkomponerade musli! Säg till så kommer receptet :) På kvällen bar det av till Berséus på Farsdagsmiddag. Mumsigt som vanligt och Elise var i sitt esse...tills hon bajsade och vi kom på att skötväskan stod i hallen...hemma hos oss.... Av med blöjan och hoppades på att hon skulle klara sig till hon kom hem. Duktiga kickan höll sig och somnade sedan gott i sin säng!

På torsdag kommer pappa hit och på fredag kommer Ellen. SOM VI LÄNGTAR! Axel flyttar även ut när pappa sedan åker tillbaka på lördag, han ska ju med till Frankrike nämligen. Blir tomt här hemma för Elise om inte annat. Ingen ASCHEL att kalla på titt som tätt! Men vi ses ju snart igen.

Nu börjar det närma sig med både C uppsats och Frankrike och jul... tiden går så hiskeligt fort...sen är det ju någon som blir tant (27) innan dess med ! Hahaha! Om en vecka är man alltså 27! Inte dåligt inte. Kommer fortfarande ihåg närjag fyllde 18, tycker inte det är sååååååååååååå länge sen. Hahahaha! Bara att vänja sig. Man lär ju inte bli yngre i alla fall.


TJOLAHOPP TJOLAHEJ nu ska jag plugga!

Ikväll kommer några mammor hit som jag träffat på familjeliv. Ska bli jättekul. Alla har ett barn fött under 2007 och alla ska ha syskon i feb-mars 09. Perfekt! Bilder kommer väl imorgon.


Hedda & co

Håller på att baka nu medan Johan hämtar Lisan. Vi ska en sväng till Hedvig och busa efter dagis. Sen blir det lite matlagning tillsammans med Heddas (som Elise kaller henne...) föräldrar och kanske en eller annan Idol-låt!?!?!

Ja, bilder kommer imorgon. Ska nog iväg en sväng på auktion i Lund...de sålde visst 48 myranstolar där imorgon. Får se om vi ens har råd att bjuda på en då! Hahaha!

KRAM

white files

Ja, det vita arkivet är för er alla som inte vet ett arkiv som Fonus har med folks önskningar kring begravningar osv...

Ja vi har ju pratat en hel del om döden , begravningar osv... När Johan och jag började diskutera insåg vi rätt snabbt att vi inte visste hur den andra ville ha det om det skulle hända oss något i dagsläge. Har länge pratat om att skriva ner hur just jag vill ha det på min begravning. Jag vill ju inte att nån i min släkt ska behöva känna: var det så Klara ville att det skulle vara ? Är det rätt musik?

Nu bestämde jag mig helt enkelt att ägna en halvdag (igår fm) åt att ta tag i detta och har även skapat en mall åt Johan som vi nu har både på datorn och som jag ska trycka ut. Jag gör inte detta för att jag är morbid och tänker på döden hela tiden men det är något som jag anser är viktigt. Jag hade blivit helt förtvivlad om Johan skulle gå bort eftersom jag inte hade den minsta aning om hur han ville ha det. Om nån vill göra samma sak så har jag omformulerat ett lite mer personligt papper som man bara kan fylla i- säg till så skickar jag. Tänk inte att det är för att man räknar med att gå bort inom de närmsta 60 åren utan snarare för att underlätta för era nära och kära.

Jag har i alla fall nu bestämt vilken musik, var och hur jag vill begravas, vad som ska stå på mina annons och vem som ska komma på min begravning. Känns faktiskt väldigt skönt måste jag säga! All musik finns ju med av en aledning....

Nu printar jag in det på min blogg:

Bred dina vida vingar
Denna tjatade jag om när jag var liten och skulle sova- "mamma vide vinge" Känns naturligt.

Blott en dag

 


Farfar hade denna på sin begravning och jag gillar verkligen den.

Hallelujah (L. Cohen)


Älskar sången och den ger mig gåshud varje gång jag hör den... tänk om någon kan sjunga den solo...

En stund på jorden (C. Vreeswijk)
 



Tänker på förra sommaren när Johan och jag körde bil med Elise längs med södra strandkanten och Beddinge. Så fina minnen och känslorna svallade över för oss båda när vi hörde denna melodi på "Absolut sommar".

I'll be there (Jackson 5)
 


En klockren text. "Just call my name, and I'll be there. I'll be there to protect you, with an unselfish love, I respect you. Whenever you need me I'll be there." Vill att mina nära och kära ska känna så för mig, att jag är med överallt!

You raise me up (J. Groban)

Cissi vet varför denna är så viktig för mig, det räcker. Känslosam melodi som står för allt jag känner för er alla.

Release me (Oh Laura)

När det är dags att släppa taget är denna så härlig i texten. Jag kommer tillbaka eftersom jag är ett slags träd och allt annat möjligt.

Tears in heaven (E. Clapton)

Denna får jag nog tillägna både Ellen och mamma. EN klasskamrats mamma gick bort för länge sedan när Ellen gick på högstadiet och då spelade deras engelsklärare denna låt. Sen dess har jag tyckt att jag den är så filosofisk i texten....

Ja, muntert inlägg det här. Det jag nog vill försöka förmedla är just att i vår ålder så tänker man att man är odödlig och undviker att prata om allt sånt här. Jag måste erkänna att för min del är det viktigare att jag får rätt musik på min begravning så jag kan vila lugnt istället för att vilja bry mig om pengar osv... (det kommer jag nog göra den dag jag har några tillgångar i och för sig! Hahahahaha!)

Och när jag ändå predikar: http://www.livsviktigt.se/ MÅSTE alla gå in på och anmäla sig till donationsregistret. Samma sak där, händer det något kanske du och jag kan rädda en liten 3-åring eller en 50-åring som behöver ny njure osv... Tänkvärt!

Nu känns det bättre.

Tjingelipling, nu ska jag snart bort till Matilda på frulle :) NICE!!!!! :)

PUSS alla mina vänner.

missiripa

Idag fick jag ÄNTLIGEN hem mina nya namnband. Har beställt lite mer neutrala i svart/vit samt ett par med mindre text så man kan ha dem på mössorna och där det står MISSIRIPA åt båda hållen. I svart och rött! De blev toppen!

Var ju tvungen att prova de nya namlapparna... Elise har dessutom vuxit ur alla byxor så det blev 4 par nya!


Svart tunnspårig manchestertyg med orange mudd.


Brun superskön velour med orange mudd...


Orange velour av bästa kvalitet med gråa muddar..kommer närbild på nya lappen....


YES! Ny lapp på! Nu är allt under ordning...


Stark turkos velour med lime muddar.

 
Ett par vantar blev det med. Dubbelfodrade med rosa fleece...Pilligt som bara den att sy! USCH!



Och till slut! En mössa till mamma KLARA!

Kram och NATTI!

Nu är det GREY's Emma!

PUSS från MCfamousGrouse

YES we can!

Är helt upprymd av glädje idag!
EN svart president.
Ja, jag vågade väl inte hoppas som så många andra..men det är så häftigt på något sätt, så historiskt.

Det är ju ett mycket tuffta arbete Barack Obama har framför sig. Finns inget mer att säga mer än:

LYCKA TILL.

Jag tror på honom....

Extreme TVrums MaKeOvEr

I veckan har det fixats och donats lite i lägenheten. Fick lite panik på kuddarna i soffan så jag var tvungen att fixa till det lite ;) Blev tre nya orangea kuddar och en med mit nya favvotyg som jag hittade på väggen hemma hos Sara och Jonas i Linköping. Hittade en liten bit i en affär på väg ut till E4:n så nu är jag lycklig.
 



Et voilà! Le résultat!
 
 
Igår var jag även tvungen att fixa en ny gardin till vårt nya lilla TVrum. Blev en liten kappa i svart manchestertyg med vitt screentryck och orangea sömmar runt om.


Sen blev det visst även en omklädnad av pallen. Den är nu ................ja, ORANGE :) .......... spika i gamla nubbar som jag pillat av nån gammal gammal stol för länge sen. Kul att återanvända ju!





Såhär ser det nästan färdiga TVrummet ut. Det ska ju dit en hemmabyggd soffa istället för den gråa.

my heart will go on...and on...and on...

Elise hjärta ser bra ut. Eller vad de kunde undersöka av det igår. DVS inte mycket. Höll henne vaken genom att ständigt dra ut nappen i bilen. Tänkte att en undersökning kl 12.45 var lagom för henne att sova. Ett UL på hjärtat är lite omöjligt att göra om hon inte sover...

Kom dit, Elise skulle göra EKG och då blev hon skogstokig när de kopplade in alla elektroder. Så vi hoppade det försöket och gav oss på UL direkt istället. Med hjälp av hennes Nicke Nyfiken DVD (eller APA som Elise konstant säger) trodde jag att allt skulle gå bra men hon var övertrött istället. Som tur var hade Cissi följt med oss. Annars hade det ALDRIG gått. Men efter ett tags kämpande beslöt läkaren att hon skulle få lugnande medel. Inget jag är speciellt för. USCH! Men det fick hon och sen blev hon alldeles konstig. Hängde inte med, var svag som bara den men vägrade somna. Efter ett tag gav läkaren upp. Han sa att hennes hjärta såg bra ut, han såg båda hjärtfelen fortfarande men att det inte vara alarmerande i och med att hon äter bra....


Ville bara säga att allt är bra i alla fall.

Är så trött så jag sitter och somnar framför datorn.

Skriver mer imorgon

Kram på er alla

"Den jävla idioten" besegrades!

Fick en kommentar idag i min blogg. Den kom från Peter, en man som startade insamlingen på Barncancerfonden i Maddes anda, tjejen som jag tidigare har skrivit om. Jag har ju skänkt pengar till insamlingen och därmed barnCancerfonden.

Gör det du också. Bara att gå in på www.barncancerfonden.se


Peter ville att man skulle sända detta vidare:


Enbart vinnare

Sedan Madde dog den 15 september kl.02.15 efter en lång kamp mot "Den jävla idoten" så har över 1.200 personer skänkt pengar till barncancerfonden. Alla VI som skänkt har nu vunnit en Xbox 360. Detta har vi gjort som tack för vårt engagemang. Bloggen Enbart som startade insamlingen ger denna Xbox 360 vidare till Anne, Maddes mamma. Hon vill ge den till ett sjukhus som behandlar barn med cancer, ett sjukhus där Madde behandlades.


Vinnare, Xbox360, Madde, www.enbart.blogg.se barncancerfonden

Jag är stolt över att varit en av alla som har bidragit och till att vi har skänkt över 90.000 kr. Jag utmanar alla som bidragit att kopiera detta och läga upp på din hemsida. Så från oss alla till er alla, tack!

Peter PC Carlsson

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen.

borta bra men hemma bäst

skönt att äntligen vara hemma... som jag har längtat efter VÅR lägenhet.... Bara skönt att vara hemma helt enkelt!

Elise är ju inne i någon slags trots just nu! Ojojojoj vad hon testar ALLT! Man känner sig rätt förvirrad i sitt sätt att agera. Ena stunde är hon supermysig och snäll och sen helt plötsligt förstörs allt av att hon bara tramsar och är dum om man nu får säga så. Då får man bestämt sätta ner henne på golvet och förklara att så gör inte vi här hemma! Men det är ju inte så lätt. Men sen sitter hon och gråter och verkligen skäms. Det syns verkligen att hon vet vad hon har gjort.

Idag kommer Cissi hit. Ska bli jättekul att ses. Hon ska även hjälpa mig med Elise idag hos farbror doktor. Har faktiskt lite ont i magen över vad han kommer säga idag.... Elise ska ju ÄNTLIGEN göra ett ultraljud på hjärtat pga hjärtfelet som hon har haft sedan födseln. Hoppas på att det har lst sig själv men sannolikheten är väl inte så stor.... Ska i alla fall till Lund och där är ju läkarna som bäst. Hoppas att vi får positiva besked för en operation känns inte så kul.

Här kommer lite bilder sålänge....


I Eksjö bjöds det på snö, Elise första (som hon förstår i alla fall!)...


Elise springer runt i pappas gamla stövlar från 80-talet :)


Elise diskar hos farmor som en galning för att sedan hoppa i diskhon och bada.


Maja & Affe


Ebba som vi besökte i Linkan.
GRATTIS till hennes mamma som har fått BC jobb på VILA på Ikano!
GRATTIS TINA


Elise och Herman trycker på knapparna för fullt...


Vilken vacker syn på sjön hos Aili & Elon.


Elise och Sofie leker på isfläckarna ute på Näset.


Nilla håller ett stadigt grepp om Elise i det underbara vädret.

Tjing tjong hörs senare idag då!

RSS 2.0