4 år och lyckospark

Idag har Johan och jag varit tillsammans i fyra år. Vi har verkligen hunnit uppleva mycket under denna tid tillsammans och har en massa roligt och spännande framför oss. Vi har redan fått det finaste man kan få och det finaste kärleksbeviset: Elise.

Ännu bättre än så kan man väl knappast ha det?

Jo, när man väntar på kärlekens bevis nummer 2 och han ville gärna dela med sig att han finns här inne och väntar på att få komma ut. Vår lille pojke har kickat som en galnig här nu på morgonen. Typiskt att Johan är iväg på promenad... Man ser ju till och med kickarna utanpå ojamasen idag. Vad kul! Jag som har varit så orolig!

Kramar från mig och lillen i magen.

Älskar dig Johan!
Puss från Klara, Elise och lillen.

kort men koncis

Det har ju hänt en del sedan sist.
Både roligt och mindre roligt.
Begravningen var så otroligt vacker.
Hallelujah (L. Cohen), Release me (Oh Laura), Curly Sue (Takida), För kärlekens skull (T.Gärestad), mfl....
Underbar musik helt enkelt.
Många känslor.
Många man inte kunde kontrollera.
Tårar och goa skratt blandade i ett.
Amanda saknar vi fortfarande lika mycket.
Oron i magen har dock lagt sig.
Tänker konstant på henne, Nilla och pojkarna....
Livet GÅR vidare även om vi stannar upp hela tiden för att tänka till.
Återkommer längre fram när vi är hemma i lugn och ro.

Vi har varit i Linköping och träffat alla våra underbara vänner som man saknar dag in och dag ut!
Inte lika stressigt som vanligt.
Många godbitar från denna lilla séjour i Linköping.
Elise klappade ju till och med katten!!!! Conny alltså!

Imorgon har vi varit tillsammans i 4 år jag och Johan.
Det var det roliga.

Stackars Ellen ringde idag.
Blev orolig när jag hörde hennes röst!
Hon skulle ju komma hit mellan 13-16e!
Sterling har gått i konkurs.
Vilket betyder NO TICKET!
Men stackars Ellen har fått punda ut ALLDLES för mycket för en ny!
Men vi ÄR GLADA för det!!!!!!
För hon kommer ju!

Uppsatsen rullar på rätt bra faktiskt.
Fick bra feedback av handledaren.
Känns skönt!


BILDER kommer på måndag eller i helgen när tid finns.

Nu blir det till att ÄNTLIGEN få se MAMA MIA.


GODNATT (Ja, för i min värld känns det som natt numera vid 18! Är sluuuuuut!)

Älskar många av er där ute.... och ni vet ju själva vem ni är :)

TOI & MOI



Här är smycket som jag beställde till Johan. Hans har ett & tecken istället för <3
Beställde det på www.sl-smycken.se En jättetrevlig tjej som har det och snabb leverans.

Tips till både Niklas (Tinas kille) och Jens (Angelas man) KANSKE!=!?!?&/&##&

Igår fick jag panik när jag insåg att jag inte hade något som längre passade med magen. Valfri klädsel är aldrig lätt men var tvungen att sy något för man är ju inte direkt rikast just denna veckan! (dessutom finns det verkligen inga coola kläder till gravida. It sucks!!!!) Men en sweatshirt klänning med stor mudd nertill. Tar bild sen på för att se den så, mycket snyggare. Ingen passform på en galge direkt ju! Screentryck över hela högra sidan som har tagit mig två dagar att fixa!
Men är jättenöjd med den faktiskt! Orange eller svarta leggings till och en långärmad tröja så är det väl klart! Bättre att känna sig bekväm i sin klädsel på en begravning ju!





Kan ju inget annat än att hålla med om att detta är STUDIEFLYKTANDE! MEN inte lätt att koncentrera sig på det jag ska skriva med begravningen i åtanke. Hela fredag har farmor Elise så jag kan plugga för fulla muggar. Nästa vecka blir det kanske LITE gjort men mest semester..... Måste boka biljett till la France. Blir antingen 24-29 november eller 1-5 december!

Tjingeling, ses nog inte här inne på ett tag nu!

Konsthallen, mm...

hittade visst lite bilder sm jag glömt tömma ur kameran.
I torsdags var ju Elise hemma och sjuk, även om hon nu inte ser speciellt sjuk ut!!!! Vi var alla fyra (Elise, jag, bebben och Axel alltså!) och matade fåglarna/ankorna i Pildamsparken och sedan åt vi lunch tillsammans med Axel. Därimellan tog vi en runda till Konsthallen för att spana in coola målningar. Elise busade mest omkring med Axel....


En GLAD Lisan!


Leker kurragömma bakom pelaren, tur att Axel är så lång och smal! :)


" Hmmmmm.... Undrar om jag nu får pilla på den där roliga saken????"


"Achel! Achel! Kolla! Borta!" Hahahaha mudden hade kasat ner över handen! ;)

Hela helgen har gått ut på att ommöblera här hemma ju. Har ju fixat lite i extrarummet så att Axel numera kan sova där istället. Har även knölat in mig i hörnet så jag slipper ha syhörna i köket (till Johans stor förtjusning!!!) Köket ser ju helt tomt ut nu ju! Men skönt att slippa allt tygdamm bland mat osv... Nu kan jag stänga om mig med!


Linkeboda next

Ja, imorgon bär det av på den lite mindre trevliga delen av vår lilla semester.

Kl 16 imorgon drar vi till Eksjö, med tåg, för att sedan ta oss allesammans till Skövde på onsdag. Då är det begravning och en massa jobbiga känslor. Sen bär det av hem till AMANDA och Nilla för samling med släkten i Hjo. Usch vågar inte ens tänka på det.
Sen stannar jag och Elise antingen i Hjo över natten med Annika eller så bär det av tillbaka till EKsjö med farmor. Vi stannar till söndag förmiddag, Johan dyker upp på lördag igen.

Söndag bär det av till Linköping. Vi stannar till tisdag. Hoppas att få träffa er alla.

Cissi: Ni är hemma va????? Kanske kan hinna ses lite längre nu denna gång:)
Cathrine: Kollar du med alla om det är nån dag som passar bäst? Kankse kan få ihop oss alla med Sara, Ida och Hanna med sambos och kids. Hade varit superkul ju!!!!
Tina: Du var ledig va? Kul att ses i lite lugnare tempo.
Bella: Hur har ni det? Har ni flytatt då? Eller kommer vi mitt i flyttkaoset?
Emma: Hinner ni ses nån dag? Jobbar du alla dagar eller???? Danne har väl fått nytt jobb?

Alla andra, träffas gärna såklart....

På tisdag bär det av igen till EKsjö. Stannar till söndagen v44 sen. Sen är det hem och uppsats som gäller !AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Natti, helt slut, sover ju inte så bra om nätterna nuförtiden i och med allt

en Alfons Åberg känsla... MAN SKA BARA!

Livet är märkligt. En sekund är man översköljd av glädjetårar och en annan av sorgsna tårar. Tycker att vi här hemma har försökt på vårt sätt att hantera förlusten av Amanda. MEN kan inte komma ifrån att det är begravning på onsdag och denna ilande känsla i magen är inte skön.

Jag tänker, grubblar, drömmer mardrömmar, nej fy, mår nog inte toppen egentligen innerst inne. Både Johan och jag är rädda för begravningen. Kanske är det människans natur att man försöker tränga undan allt jobbigt... en Alfons Åberg känsla... MAN SKA BARA!

Problemet är att oavsett när denna samling av sorgsna men än så hoppfulla människor kommer att ske- då kommer det att vara jobbigt. Tänker på Amanda väldigt ofta. Tydligen så släpper jag henne inte ens i mina drömmar. Vaknade kallsvettig i natt och blöt på kinderna. Den stundande begravningen drar upp alla gamla minnen, leenden, rädslor, allt man både vill och inte vill minns.

Ingen av oss här hemma har fått gråta ut, man är väl rädd för att man ska bryta ihop. Jag vet att man får gråta och sörja men jag är av det människoslaget att jag sparar och sparar långt där inne på mina inre känslor, de jag harsvårt att prata om eller agera ut. De kan ibland komma som en chockartad explosion känslomässigt.

Ja, man kan ju inte ens föreställa sig hur onsdagen kommer att se ut. Både vill och vill inte tänka genom dagen i förväg. Men vi har ju varandra här som tur är.

Har precis givit bort en styrkepresent till Johan i dessa jobbiga tider... Tänkte att nu vet han att jag och Elise tänker på honom hela tiden och att vi finns här för honom.

 Såhär ser det ut. 

(bild kommer visst imorgon)


Han har likadant förutom att han har ett & tecken istället för mitt lilla hjärta.

Natti, nu ska jag gråta vidare i min ensamhet här hemma.

positivism


MAGE v.20 (19+4)

Ja, JAG ÄR POSITIVIST av mig! Det har vi konstaterat de senaste dagarna här hemma. Det var nämligen så att jag, Johan och Axel har diskuterat att vi skulle byta TVrum mot matrum för att få det lite mysigare och mindre. Jag och Axel drog igång projektet i förrgår. MEN det var inte Johans tanke visst. Han blev väl sådär nöjd när han kom hem. Hade ju ingenstans att ställa böcker mm.... MEN det ORDNAR JU SIG!

AAAAAAAAAAAh! Blir så trött! Jag hade velat att alla såg på allt med samma positiva ögon som jag! Är jag knäpp eller? Nu blev det ju lite tomt i vardagsrummet såklart eftersom vi tog bort soffan och fåtöljen...men det får man ju fixa efter hand. Igår erbjöd jag mig att flytta tillbaka soffa och fåtölj och ta hit de andra fåtöljerna istället. Johan tycker att de är lite ofräscha- BARA för att jag har köpt dem second hand! Tänk att man kan vara så olika vi två! Jag har INGET problem emd designade second hand fynd! Jag ser det som ett plus. Bara det är fräscht eller så GÖR man det fräscht!

Eftersom Johan inte var nöjd igår kom jag på att jag ska- BYGGA MIN EGEN SOFFA! Det kan ju inte vara så svårt. Har ritat upp en soffa. Det kommer att ta lite tid, men har tänkt praktiskt med förvaring under eller ett litet hyllsystem, att det ska grundas alla delar först, förborras, spacklas, slipas, mm...men DET GÅR OM MAN BARA VILL!
Man kan ju för sjutton inte utgå från att "men vem som helst kan ju inte bygga en soffa!!!". NEJ de argumenten köper inte jag. Delvis är det skitroligt att bygga en egen soffa, se den växa fram, tänka om, ta in förslag, mm... men fatta att sitta i min hemmagjorda soffa! Jag njuter redan! POSITIVISM säger jag bara till min älskade Johan!

Ska tänka vidare idag och leta på sidor, kolla tyger mm...sen får vi se hur den kommer att se ut. Ska kolla med kostnader mm.... jag kommer i alla fall att kunna hålla mig inom en 2000 kronorsram. Jag ser det som att jag får den av mig själv i fördelsedagspresent.

Ja, ja...är ju hemma med Elise idag igen. Var det igår med nämligen. Hon hostar och har feber så det är ju bara att varva ner. Själv har jag nog en rejäl förkylning på g. Gör ju inget eftersom helgen kommer att vara lugn. Johan ska ut med sin kollega imorgon och festa. Är riktigt glad för hans skull. Han behöver få komma ut med sina pals ibland om inte oftare än han gör. Det ger honom ny energi att orka med oss här hemma! ;) Hahaha, nej jag skojar bara men, det är alltid kul att få umgås på egen hand med sin vänner. För mig blir det mest Idol ikväll, pyssla här hemma, spana in saker och tyger imorgon, trycka lite kuddfodral som vi ska ha i vår soffa :) På lördag är det ju fritt fram för mig att pyssla för fulla muggar i och med att jag är ensam hemma! Hehe!
På söndag är det städningsdag i föreningen så då ska det skuras och tvättas...Ja just det: IDAG har vi ju tvättid!!!!!!!!

MÅste sortera tvätt och ner till tvättstugan!

KRAM
(pix kanske sen:))

*** Gosse Ripa***


POJKEN håller sig för örat

Här ser man hur han ligger och kliar sig med ena foten på den andra


Kliar sig i pannan

En traditionell UL bild på lillpojken


Jajemen, en liten påg gömmer sig visst inne i maggen! Kan ju inte annat än att säga att det är himla kul att få en av varje ;) Han var ca 20 cm lång, vägde 207 gram (!), hade fötter som var 2,1 cm långa :) Ja, det var häftigt att se, fick ju till och med se honom i 3D. Riktigt flashigt här i Malmö nu när hela Kvinnokliniken är nyrenoverad! Känns ju skönt inför kommande förlossning! Moderkakan låg som tidigare nämnt i framvägg så det var visst anledningen till att jag inte kände lillskrutten!!!! Skönt att veta att allt såg bra ut med alla organ osv. Navelsträngen låg inte heller längre runt halsen så det var ju alltid bra att den hade flyttat på sig. Ska på hjärt UL inom en tre veckorsperiod också så då får vi ju se den lille igen! Ska bli kul eftersom Johan inte kunde vara med denna gången. Axel fick snällt följa med sin storasyster. Skönt att ha någon med sig om det hade varit något.

Hinner dock inte tänka så mycket på något annat än uppsatsen just nu! Har fullt upp med att hitta en massa litteratur både på svenska och franska. Kruxet är ju att även om jag intervjuar svenska lärare på svenska så ska det ju senare översättas till franska. All svensk litteratur jag använder mig av ska också översättas så det blir en del arbete. Har fortfarande inte ens fått svar från de franska skolorna och tiden bara rinner iväg.... måste ju boka en flygbiljett dit ner med för att kunna intervjua dem! Oj oj oj...inte lätt att inte stressa i detta skede av uppsatsen med andra ord!


Både sorg och lycka

Var i Eksjö i helgen som var. Tyckte det gick över förväntan ärligt talat. Tur man har Elise som ljusar upp alla stunder på dygnet. Hon har varit en riktig liten ängel som har spridit en massa glädje hos oss alla.
Vi hann umgås enbart med släkten denna gång emn vi återvänder ju under höstlovet v44 så då blir det väl lite mer tid över åt alla vänner! Här är ett urval av bilder från helgen!

 
Elise leker för fullt på lekplatsen utanför farmor Annikas lägenhet


Elise badar (att hon får plats!!!) i Annikas diskho, eller busar mest kanske!


Elise och Lisa (Elise syssling) kör vagnarna ute i trädgården hemma hos Anna och Mattias.

Elise och Lisa leker doktor

Elise visar stolt upp sina raggsockar hos fått av gammelmormor Aili som hennes syster Eila har stickat åt henne. Jättefina. Elise sprang runt till alla och slutade inte att säga "KOLLA" även om hon halkade konstant och trillade! Hahaha


Ja, Elise gillar visst att bada i snäva utrymmen! Hur hon fick plats här undrar jag fortfarande!


Elise badar och busar (KISSAR) i farmors diskho!


Elise kutar runt i vattenpölarna...utan gummistövlar! AJAJAJAJ

guess what!

Jo, jag blev ännu värre i håret efter att ha varit hos frissan ännu en gång. Hon plockade slingor i hätta över hela håret, bör tilläggas att slingorna var ungefär 4 hårstrån tjocka. Det gjorde liksom ingen effekt utan det blev bara dassigt. När slingorna togs ut tyckte hon att de var gula så hon la i en mörk/askblond toning i dem... JAG BLEV GRÅ/BRUN som slutsats.

Vägrar verkligen att se ut såhär men tänker då inte gå tillbaka för att det slutligen kommer att bli så fel så det inte går att rädda. NEHE! Klockan 08 stod jag och pensionärerna och hängde på Ica Maxis lås. Var och lämnade Elise på dagis och hade redan tänkt ut att nu ska jag köpa hårfärg. Sak sagt och gjort! Hem snabbt som attans, i med två ljus gyllenbrun hårfärger (ja, ni som kan lite om hårfärger osv...kanske förstår att mitt hår inte är av bästa hälsa just nu- dock förvånansvärt bra efter alla händelser!) Ser i alla fall mycket bättre ut nu men är fortfarande alldeles för mörk tycker jag. Har ett paket slingor som skall användas i framtiden- MEN håret får nog vila nån dag först! Hoppas på nån snäll själ i Eksjö (typ Hanna eller Cilla) ska orka plocka slingor. Jag ser verkligen arg ut när jag är för mörk i håret- inget kul ju!

Idag bär det i alla fall av till Eksjö över helgen. Sen är det ultraljud på måndag- längtar med både spänning och fasa. Känner inga rörelser i magen så är rätt orolig faktiskt! MEN lever vidare på hoppet att det är moderkakan som ligger i framvägg vilket gör att sprakarna dämpas. Vill ju bara se ett tickande hjärta- och det på måndag. Håll tummarna. Men blir ju så orolig i och med att jag kände Elise redan i v 17/18 tydligt ju! Men alla graviditeter är ju olika.... jaja, hoppas att allt är bra därinne i alla fall.

Här kommer bilder för att bli lite glad åt det man faktiskt har!!!!!

DEN goaste och mysigaste dottern! ELISE


One hand Kara! (mamma säger hon ju inte längre! :( )




Axel håller på för fullt att måla en tavla till vårt vardagsrum. Den ska sitta över soffan. Kommer bli riktigt schysst.


Han har gjort en sak på tavlan som komemr att vara ett evigt minne: Elise har fått en liten hörna att måla på :)
 
Se själva! Vilken framtida konstnär hon är. Riktgt roligt att ha dem samlade på en duk :)

Axel ska ju även med till Eksjö där han ska måla en hel graffittivägg hemma hos Johans pappas arbetskamrats son. Kommer att bli grymt häftigt är jag säker på. Lägger in bilder i helgen så ska ni få se :)
Är ni sugna på att han målar en fondvägg hemma hos er är det bara att höra av er till honom på [email protected]


Nu ska det pluggas en snabbis och sen packas!

KRAM allesammans

Elise from the block



     

Igår var det mycket som hände i vårt kvarter....

Börjar med det tråkiga först: en 26-åring mördad på öppen gata! Gängbråk som vanligt...bara att man förväntar sig kanske inte att det ska hända i just vårt kvarter. Bor trots allt i de finaste områden man kan bo i i Malmö, rakt över vägen har vi Malmös dyraste villa till salu...för BARA 32 Miljoner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zataneffekten som de kallar det. Han bor ju bara 2 kvarter bort!

Annars i samma kvarter, 12 timmar senare så var det Lisan och jag hela eftermiddagen efter dagis. Peppar peppar men nu går ju allt jättebra. Inget gråt i morse heller. Skönt! Lekplatsen här i närheten huserade oss efter dagis en sväng. Tog även med mig Axel och hans kompis Pontus bort till cykelmakaren. Köpte ju cykel i slutet av mars som är helt rostig överallt!!!! Har nästan bara stått inne dessutom, inget jag accepterar. Dessutom har tramporna låst sig två tre gånger när både Axel och Johan cyklat. Livsfarligt ju! Tänk om man har Elise där bak!!!!! Men helt plötsligt var det inget problem för honom att fixa när killarna var med. Sist jag var där fick jag till svara: Inte mitt problem, det är normalt.... Konstigt att man inte muckar när man har med sig någon som är 2,06 lång?!?!?! Han skulle fixa tills idag så får väl se då!

I samma kvarter idag tänkte en sliten mamma med för jävlig frisyr och färg på håret att det skulle vara kul att gå och klippa sig och färga håret eftersom hon brukar själv stå för det i badummet där hemma.... Nu förstår hon varför. För INGEN frisör fattar vad man menar.
Ser ju för jävlig ut vilket jag i och för sig gjorde innan med. Sa att jag inte ville bli för mörk (vilket jag är SÅKLART!!!!) och att det inte blir flammigt färgat. Ja ni kanske har gissat att dessutom när man har så mkt hår som jag har tar det lite tid! 3 timmar satt jag hos frissan. Inte tre avslappnade timmar direkt. Jag bara kände mig stressad av att jag borde gå hem och plugga! Ja, får nog ringa dit och försöka åtgärda detta...Alldeles för mörkt för min smak. Dessutom har ju inte färgen tagit överallt...1000 kronor åt helvete för att man skulle unna sig något!

Ja, ja det är ju verkligen ett I-landsproblem....

Vet fortfarande inte när begravningen äger rum men antar att den är i nästa vecka i Hjo. På fredag bär det av till Eksjö för att träffa farmor, Aili och Elon, farfar med fl. Annika kan nog behöva lite tröst av sin son men även lite härliga stunder med sin älskade Elise.

Ska försöka att även finna en liten stund åt min kusin med familj som jag träffar bara när vi är i just Eksjö.

Denna soliga och kalla dag har vi även bokat biljetter ner till La France. Blir julefirande där trots allt men är hemma hos Johans familj i Eksjö redan den 26e på sen eftermiddag så det känns bra. Hade självklart kunnat gjort annorlunda men efter den 26e är inte mina syskon kvar vilket gör att poängen försvinner lite kanske. Men en jul på Rivieran ska vi försöka njuta av. Elise och jag åker den 17e medan Johan åker den 20e. Så nu ska uppsatsen vara klar helst till den 17e alltså! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!! Den 12e är det dessutom tenta som jag får lov att göra här i Malmö istället för att behöva åka till Halmstad!



Ha en bra dag allesammans

PS: <3 Still thinking of you our little angel! <3

Life goes on



   

Svårt att verkligen agera men klart att livet går vidare. Det måste det ju! Har försökt att göra mycket annat för att byta tankarna några få sekunder men det går inget vidare. Tänker på dig Amanda HELA TIDEN! Men det är väl bra i vilket fall anser jag. Vi måste ju leva vidare som en familj med Elise, man kan vara förstörd och otröstlig men man kan inte vara passiv. Vi måste gå vidare för det är det Amanda hade velat. Det vet vi ju alla.

Det är ju likadant med det här med begravningen. Ska Elise följa med eller inte? Vissa stunder tänker vi JA andra NEJ men JA överväger och tror allt att det blir så. Elise kommer med största sannolikhet att följa med, hon kommer ju lätta på stämningen och vara lika glad som vanligt vilket kan vara rätt skönt.
 
Igår var Elise på dagis fram till 15 och sen blev det en snabbis hem innan Johan kom hem från jobbet. Vi hade fått nys om att äppelpallning i Heijkensköldarnas trädgård var laglig för vår del så det bar av dit på sen eftermiddag. Pl (hjäääääääääääääälp äpplena står ju på spisen och kokar för fullt!!!) ockade en hel stor påse full med äpplen. Åt en hel del med och fick en massa fina bilder på Lisan. Problemet var bara att det låg så många äpplen på marken att det var som att gå på glaskulor. Elise skrattade och trillade hela tiden.

Skönt att få skratta lite mitt i denna sorg faktiskt! Efter äppelplockningen slog vi en pling till Liljekvistarna för att se om de var hemma. Gick bort en sväng som i och för sig blev lång. Var inte hemma förrän vid niotiden med en sovandes Elise i vagnen. Jättekul att träffa Rolf och Katarina, var så länge sedan sist.

Ja, idag blir det plugg för fulla muggar, håller på med uppsatsen för fullt och måste bestämma mig och presentera ämnet lite mer detaljerat för läraren. Det kommer i alla fall att handla om att gör en jämförelse mellan svenska/franska skolan, därigenom fokusera på att jämföra lärarollen, hur man arbetar i ett svenskat/franskt lågstadieklassrum. Ja, får väl se sen.....

Hörs väl senare idag...

STOR SORG

Lilla Amanda, lämnade oss hastigt i lördags i evig sorg och saknad.


Johans yngsta kusin Amanda somnade in under lördagen efter att ha blivit påkörd av en bil under fredagen. Gör ont i hjärtat och man försöker att förstå varför? Men det finns inga svar och det är det som känns jobbigast. Detta är inte livets mening eller livets gång. Man dör bara inte när man är 18 år. Det var med svullna ögon man gick och lämnade Elise på dagis nu på morgonen. Svårt att hålla tillbaka mina tårar när hennes bara sprutade ut. USCH! Försöker att göra annat men tänker på AManda och hennes familj konstant. Hur överlever man denna tragedi? Man måste ju. Om inte annat för Anton och Adams skull, men det är inte lätt.

Vi kämpar vidare med vardagen.


Kommer alltid att minnas Dig som den söta och blyga lilla tjejen som "orkade" sitta kvar vid frukostbordet med oss i Hjo.

Tänker på Nilla, Peter, Anton och Adam samt Johan och hans övriga släkt som just nu befinner sig i stor chock, sorg och saknad.

AMANDA Rest In Peace



Många kramar från Klara, Johan och Elise.
Vi saknar Dig redan.
 

Rykande färskt!

  
beige/svartrandig              khakigrön                         vit/rödrandig   

          
 regnbåge              svart/beigerandig         brun/vit tänder

 
  
   rosa/röd/gul/svart prick   cerise/turkosrandig     rosa/röd/gul/svart prick


Alla mössor som tillverkades igår här hemma. Elise har bara så sjukt stort huvud så det var ju tyvärr inte så många som passade henne-
de är alltså till salu (150kr) !!!!

(kommer att lägga upp dem på hemsidan som unika mössor under dagen)


Ja det ver det det!!! Nu ska det sys en massa matchande vantar till de små.
Tycker verkligen inte att det finns några roliga!


PS: Cathrine- Tänkte på den sista eller den första på rad 1 till Henry om du ville ha svart ???? 

Ha  en bra dag, snart kommer Johan hem och då ska det iväg och plocka äppel i en trädgård till några bekanta så vi kan både baka äppelkaka, äta dem och göra äppelmos

MUMS

TACK MOSTER ELLEN

För den jättefina klänningen :)

Här är bilder på den när jag var med mamma, pappa och Axel på IKEA igår. Axel sökte jobb och sen fikade vi. Den är verkligen jättefin tycker jag!!!! Passar superbra med jackan som mamma har sytt åt mig :)



PUSS

Ses den 13-16 november så får vi kramas då!
Hälsa TOM

     
 

Magsjuk- my ass

Ja, det var ju en titel i sig :)

Magsjuk kan ju Elise knappast vara. Hon har kräkts en gång, på dagis, och då kaskadkräkts. Hon har bajsat ner sig en gång, på dagis.... men inget hemma på snart 24 timmar. Borde det inte har fortsatt. Hon åt spaghetti bolognese igår, drack massor...Tror snarare att hon råkat få i sig något som hon inte eller snarare hennes mage inte tyckte var så bra för henne... Eller? Är ingen expert på magsjuka men tror nog hon hade varit sämre i så fall- ingen feber, inget kräk, inte fler blöjor än vanligt, inget gnäll och hon har sovit hela natten.

Tror allt om det inte blir sämre så är det lugnt i helgen Tina. Ska ju ha folk som sover här dessutom...Så håller tummarna för att Elise sprattliga humör håller i sig!


Håll gärna tummarna ni med;)

Kankse blir en mössa till henne eller tre. Ska klippa när hon är vaken och sy när hon sover middag. Man får ju inte vara dum :)


KRAM allesammans, pix ikväll!

48 kräkfria timmar...vad är väl det?

JO! Inget dagis mer denna veckan för Elise. De ringde vid 12 idag och sa att hon kräkt ner hela sig och snutten. Hon hade deckat under sångstunden i famnen på en fröken efter att hon hade varit jätteglad och tjoat och stimmat! Blev bara till att kuta bort och hämta hem henne på direkten. EN riktig blekfis vill jag lova. USCH! Grät i floder och sa ajajajaj på magen. Stackare....

Så nu blir det inget plugg torsdag fredag heller för då är jag hemma med Elise. Bara jag slipper denna gången.... Axel med- han gick ju ner 6 kilo i somras när han blev smittad av hennes magsjuka!!!! Han var rätt snabb ut genom dörren här!

Fick reda på att det var ett barn som var hemma för att han/hon hade magsjuka. Så då vet vi ju det! Visste ju att vi inte hade träffat nån!

PUST! Inget pluggande alltså. Skönt att slippa, men tänk om man bara kunde få slippa ångesten över att INTE plugga.

Om ni har tid över är det perfekta prataitelefondagar här famöver misstänker jag!

Tjolahopp tjolahej!!


CATHRINE: Hej gumms, problem med mobilen! Kan du inte skicka en ny inbjudan till min mail [email protected], kommer inte in på din blogg med mitt gamla konto. Fattar NADA! Men inget går som det ska nuförtiden så varför skulle det funka!????


Nej, nu blir det Grey's avsnitt jag nyss laddat ner! JIHAAAAAAAAAAAAAAAA (tänker på dig Emms)

worthless

Något fick jag ju gjort igår
- en kjol till mig (mammakjol eller bara en med mudd i midjan!?!?!)
- två par brallor åt Lisan

Ja, jag är ju inte HELT värdelös på att sysselsätta mig under dagarna när man inte får tag på sina böcker!


PROOF????

  Ja, det finns ju inte några roliga mammakläder så det är bara att skapa sina egna! 
   

     

 

Barnkläder med för den delen. Sydde ett par brallor till men de har ju Elise på sig idag så den bilden kommer ikväll.

    

Ja det finns ju en del tyger i mina höger så det är lite svårt att motstå ropen och de hejdlösa skriken från maskinerna som känner sig så ensamma i köket och bara vill att jag ska sy på dem...Man kan ju inte göra alla besvikna nuförtiden!!!

 
Jaha, nu ska det pluggas, men VAD???? Har inga böcker jU!

TRIST

XMAS time- time of joy or anxiety??????

Jo diskussioner som sätter sprätt i huvudet för att dessutom underlätta en från att möjligtvis gå och lägga sig med gott samvete... JUL, JULAFTON, JULDAGEN....VAR??????????? och med VEM??????? Jag är väldigt EGO just i den diskussionen. Jag träffar vare sig mina föräldrar eller mina syskon ofta. Kalle träffade jag i sommar för ovanligheters skull, annars var det senast i julas. Ellen var här en snabbis i somras, 2 dagar, annars var det i mars jag träffade henne senast, eller i julas. Axel har jag ju glädjen av att träffa ofta och mina föräldrar var ju här nyss. MEN!!!! Vi har inte träffats hela familjen sedan i julas. Det är de enda 2 dagar på hela året som vi får spendera tillsammans. Julafton och juldagen. Även om man inte behöver se julhelgen som något heligt så är den det av Andra skäl just i vår familj. Min familj är den enda släkt jag har. Ångesten av att leva för dagen, att man inte vet vad som kan hända en eller ens nära och kära hänger över mig. Rädslan av att förlora min familj kan provocera fram tårar bara jag tänker på det! Att julen alltid ska vara så problematisk. Självklart vill Johan fira med sin familj. Det förstår jag! ABSOLUT! MEN jag är för det första inte van vid en en familj som inte består av ett par föräldra med barn och där man ska fara hit och dit på julafton, dela upp dagen, helgen osv... Ja, JAG och VI har haft tur. Det är jag jätteglad över. När man blir fler i olika relationer osv är det en del vuxna, barn och andra som blir involverade i ett julfirande och planerande. Johan kan inte förstå mig. Och jag kan inte förstå honom. Det är det ända jag tror egentligen vi är överens om. Vi vill båda två kunna visa att vi förstår den andra MEN det gör vi inte. Vi vill vara ego båda. Till saken hör ju att resten av min familj kommer att fira i Frankrike i år. Det gör ju inte det hela lättare. Men det är skönt med omväxling med. Vi kommer ju till Eksjö i så fall den 26e eller 27e. Den 28e fyller Johan 25 så självklart ska vi var där då och fira honom. Det råder det inget tvivel om... Ja, hur gör ni alla andra som inte har era föräldrar i samma stad/land? Jag ser ingen utväg just nu än att jag kommer antingen att sitta olycklig i Eksjö på julafton och gråta eller vara i Frankrike tillsammans med mina älskade och Johan kommer vara jätteledsen. Hur ska detta sluta????

AJAJAJA nu gör ryggen ont som satan, kanske min kropps tecken på att jag ska sluta älta!?!?!

Merry Xmas Everyone! (sagt på ett amerikanskt sätt såklart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


SSSSSSSSTRESSSSSSSSS

Stress stress stress....

Här är det många diskussioner i mitt huvud just nu som jag sitter och har med mig själv under dagarna. Självklart vill man att dagarna skulle se ut som följande:


07:00 vakna, välling, klä på Elise

07:45 lämna Elise på dagis

08:00 hemma och äter frukost (havregrynsgröt för att säker på att man ska vara mätt ett tag)

08:30 börja plugga

12:00 lunch

12:30 plugga vidare

15:30 hämta Elise som är pigg och glad, jag med för att jag har fått så mycket gjort

17:00 eller 17:30 Johan kommer hem, pratar, lagar mat, kollar lite TV och leker en massa med Elise

19:00 Elise och jag/Johan har haft sångstund, nu sover hon gått hela natten i SIN säng

20:00 IDOL

21:00 något annat bra på TV eller sy för fullt

23:00 eller 00:00 sovdags


Ja, men hur ser då dagarna ut egentligen????  Ja, inte har det blivit mycket plugg på sistone. NEJ för det går inte att få tag i böckerna. Tappade helt bort mina rutiner när Elise blev dålig och var hemma från dagis. Även de dagar som hon nu var frisk och var där, nej då har jag sytt sytt sytt... Saker som jag behövde sy eftersom Elise verkligen inte hade några dagisbyxor/tröjor... MEN kanske är läge att börja med C uppsatsen så länge då. Sak gjord IDAG! Skickade in mina ämnen till läraren i fråga som tidigare hade sagt att det var helt OK att skriva om franska skolan! Surprise som alltid: detta var svaret jag nyss fick!


"Jag ska fundera lite på dina förslag på ämne. Jag skall även höra med
min kollega. Jag föredrar att uppsatsen har någon anknytning till
franskt språk eller fransk litteratur. Annas blir risken att vi får en
uppsats i ett helt annat ämne (t.ex. utbildningsvetenskap eller
pedagogik) som råkar vara skriven på franska."

Men vad kul då! Då är ju inte alls mina planer åt helskotta nu då? Har INGEN lust att skriva om vare sig det franska språket eller litteraturen.... Men hoppas på ett bra svar på mitt svar som jag ännu mer nyss skickade :) Jag prata bra Sverige!

Annars då. Dagarna flyter på, hämtar Elise på dagis 15:30 som planerat med ångest i kroppen för att jag nu inte har pluggat som jag ska under dagen, alltså har hon varit på dagis och jag har jobbat hemma...i och för sig med företaget eftersom de är modeller som jag sedan tar fram för att lägga ut på hemsidan och sedan förhoppningsvis sälja.... Men ångesten och det dåliga samvetet finns ju där ändå. Hon grät ju ändå när jag lämnade henne... Hon ville kanske ändå inte vara där.  Förstår ni att man blir knäpp i huvudet som småbarnsmamma? Hemma med en himla foglossning som gjorde att jag knappt kom upp ur soffan igår kväll som jag hade somnat i. Inte blev det någon ordentlig middag trots att Johan kom hem halv sex. Besök fick vi vid 18 och Elise somnade 21. Jag somnade 21:02 i soffan helt utmattad av smärta i ländryggen och bara TRÖTT... Stackars Johan fick inte ens en godnattpuss.....


Vilken lyckad dag!!!


Följde ju precis mina planer NOT! Ångesten bara kryper in under skinnet.... Kanske kryper ut någonstans någon dag????


spontanitet

Jaha då sitter man här och ska lägga in kommentarer på mina vänners bloggar som kommer så spontant som det bara går, men inte f*n går det! Att vara spontant nä! Inte när man har anlitat blogg.se att ha hand om ens blogg! Så nu sitter man i Word och redigerar ett inlägg för att man vill vara just SPONTAN. Era kommentarer (Angela & Emma) ligger som första hand på mitt dokument med i väntan på att jag ska få lägga in dem på era bloggar. För självklart har ju ni också blogg.se. Det sjuka är att man är arg på dem för att det har problem med driften, ÄNDÅ sitter man och gör reklam för deras sida! Jajaja


RSS 2.0