"fickbesatt"

Kanske ett nytt ord att välja in till Svenska Akademins Ordlista???? I vår familj finns det med som ett vardagligt uttryck i alla fall!

Bildbevis krävs:

Elise är helt fickbesatt! Hon går och säger FICKA hela tiden och springer runt med händerna i fickorna för att visa hur tuff hon är. Bara det att man är livrädd att hon ska trilla och inte kunna ta emot sig i fallet! Idag såg hon ut som en riktig kille, hon fick välja kläder själv nämligen. Den fina knallblå Superman tshirten med ett par svarta jeans. Min pappa sa när jag berättade hur hon såg ut "Hon har väl snarare blivit indoktrinerad av sin mor eller?". Har ju aldrig direkt varit för rosa kan jag väl inte påstå, men vissa gränser finns ju :D.

Lika besatt som hon är av fickor är hon av "Nalle" (nalle puh nappen) och "tier" (tiger nappen) som för övrigt måste vara de FULASTE nappar som någonsin har skådats! De är så överkitschiga om nu detta är ett uttryck som finns! Köpte dem i Frankrike för att de var så otroligt fula, det jag inte visste var att Elise skulle vägra att inte ha dem med sig var hon än går. En i munnen och en i handen, detta gäller även vid nattetid! Var sitt nappband sitter de i så fort vi är iväg, på jackan och sen in i jackfickorna. Låtsasgråta har hon ju självklart lärt sig och då säger hon "lessen- Nalle!, Tier!" Ja, ja en riktig dramaqueen är hon allt vår fisloppa!
Imorgon börjar dagis och andra bullar, får se om hon går med på att ge napparna till fröknarna!

Imorgon är det "bara" 8 veckor kvar till beräknat FL datum, går in i v 33 som sagt. Torsdag nalkas ultraljud och ska bli spännande att se vad krabaten väger på ett ungeför nu!

Annars är det en riktigt härlig mysElise vi har fått ha här hemma under dessa 3 veckor jullov. Sitta i knäet, kommentera allt, leta nappar, läsa eller "läscha" (Elise kan verkligen inte få fram sch-ljudet eller r - Johan låg och rullade r innan i fåtöljen med henne för att klämma fram ett och annat R och till slut dök det allt upp :D ), läsa saga mm... Det nya är nu att hon ska ligga i sängen för att somna och man ska sitta på den lilla vita stolen bredvid sängen och läsa saga som hon somnar mitt i varje gång, innan skulle man gärna köra hela sitt sångrepertoar eftersom man blev bestämt tillsagd att "sunga"!

Ja vilken härlig period dessa små är inne i nu, lika härligt att läsa till sig om alla dessa kompisar som utvecklas och går genom samma faser. Härligt hur den lilla människan fungerar och har ett visst utvecklingsmönster.

Kramar, ikväll ska det nog sys lite till, har fixat klänning till Elise igår kväll och måste nog ha ett par leggings till:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0