sorry! My bad!

Ja, inget uppdaterande alls!!! Haft fullt hus här med gudmor och pojkvän och har inte riktigt kommit i form efter att mormor och morfar varit här.... Kommer en redogörelse imorgon I PROMISE!!!

Good night
och
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJA TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

feber...

Stackars lillan har feber idag. Själv har jag mest suttit och pulat med företaget efetrsom hon sovit i små omgångar. Har anmält mig den 8e april. Då blir det starta eget dag på biblan i malmö med alla inblandade! Bra att det är mellan 9 och 15.30 en tisdag! VEM har barnvakt då?????? Nån som kan tipsa om en barnvaktsförmedling!!! haha nej men seriöst! Vet inte hur jag ska lösa det än! Får väl se! 2 veckor dit i alla fall!
Har suttit mest i telefon hela dagen. FSK, AMS, kommunen...ja och elise får inte dagisplats förrän den 1 jUNI.... IDIOTER! kunde de inte hört av sig tidigare så man visste det innan att man inte kan räkna med plats förrän 4 månader efter önskat datum! SHIT Sverige ibland alltså! Då är det ju bättre att ligga 4 månader före.... Hur ska detta lösa sig! Det vet INGEN i dagsläget kan jag ju bara säga, för dagarna räcker ABSOLUT inte så länge!!!!!

Hörs sen då!
Tjing tjong!

snökaos i skåne

Ja idag bar det av till Österlen för att gå på ännu en konstrunda. Jag och bilåkning går inte så bar ihop dessvärre. Drack ett halvt glas vin igår och kände mig superbakis. Kan inte fatta varför: men illa mådde jag i alla fall. Tur att man kan sätta på ACn då! OUFFFF

Igår var vi hos familjen Eliason på god middag. Mycket gott blev det och bland annat en chokladdessert gjord på mörk choklad och getost! Riktigt smarrigt även om det kanske låter hemskt i era öron!
Några pix från helgen....


image204
Det vardagliga tricket Elise kör vid matbordet och som hon är så nöjd över!

image205
Snacka om INTENSIV blick!!!! Elise i sin nya mössa

image206
Lotta och Elise spelar piano för fulla muggar!!!


Nu är det Illustrator som gäller för hela slanten!!
KRAM ses imorgon allesammans.

statistik på bloggandet

jaha, färre som läst över påskhelgen ser jag...hrmmmm vad kan detta bero på förutom att jag varit totalt värdelös på att uppdatera kring vad som händer??? Att det är påsk kanske? Eller har jag blivit sämre???

ja ja en massa frågor....

Hoppas att ni inte tycker att jag är tråkig bara för att jag INTE bara skriver om Elise hela tiden.....hahahahahahaha

krams igen då!

hus mm...

Ja igår var ju påskdagen då vi skulle titta på hus! Ett härligt hus i ett perfekt barnområde, min mormor och morfar bodde bara två gator därifrån. Det huset ville jag ha! Kostade ju BARA 2975000 hahaha!!! IN MY DREAMS! Nej men jag tyckte att detta huset var ultimat för oss tills man såg hur de hade FUSKrenoverat och struntat i att städa inför visningen. SNuskiga dörrhandtag på köksluckorna och dammigt och dant! Hur kan man ens få för sig att ha det så om man är intresserad av att sälja sitt hus. Och nån hade visst lagt 2800000 men det budet hade de tackat blankt NEJ till! Konstigt för de kommer ALDRIG få det begärda priset. nej det var inget vidare. Men man lär ju sig av att gå på visningar om inte annat. Inte för att vi behöver sörre absolut inte men det skulle vara så skönt med trädgård där man bara kan köra in vagnen och där man kan sitta med Elise. Men vi kikar vidare och fortsätter hoppas att vi ska vinna antingen på TRISS eller LOTTO: Johan är ju övertygad om att han kommer vinna drömvinsten nån gång. Sa det till Johan igår att vi kan ha det som argument på banken i så fall ju! hahaha
Efter husvisningen bar det av till Limhamns kyrkogård där alldeles för många nära och kära vilar i lugn och ro. Mamma och pappa planterade blommor på mormor och morfars och farmor och farfars gravar. Jättefin blev det. Jag köpte små orange tygblommor med en liten klisterplutt på baksidan. Klistrade fast en på varje gravsten och satte även dit en som påskpresent från mig och Elise till Calle och Kristinas pappa. De ligger ju så fint alldeles intill varandra. Marek hade en så fin gravsten med massor fina lila krokusar så jag tänkte att en liten blomma till och ännu en tanke på honom och hans familj såhär under påsk bara var trevligt. Tycker det är så fint där men samtidigt är det JÄTTEJOBBIGT. Känner att man har gråten i halsen hela tiden och att man anstränger sig för att inte bryta samman.... Men jag vet ju att de finns med oss hela tiden. Kan bara bli så nostalgisk när man hör alla som har mormor och morfar och farmor och farfar kvar i livet. Kan bli så avundsjuk på att de aldrig fick träffa Elise. Det man är stoltast över här i världen fick de aldrig chansen att se... Farmor hann ju se henne några gånger. Hon gick ju bort på Elise 3 månaders dag! Saknar dem allihopa! Väldigt mycket!

Ja, litte mer lättsamt och rätt radikalt ämnesbyte .... satte mig och pulade med Illustrator när jag kom hem och fick till en del bilder. Måste ju göra skisser har jag tänkt av kläderna som ska ut på hemsidan. Här är ett provex på några byxor jag har sytt!

image203

Jaha, det blev akut iväg här! Lite konstrunda till visst!
Ciao igen!

påskhelg=lugn=NOT!!!

Ja påsken är ju synonym för konstrunda här nere i Skåne eller snarare på Österlen. I lördags bar det av, tillsammans med mopsen och popsen, till Simrishamn för att kolla in Axels alster. Och inte blev vi besvikna. Han har humor den grabben. En liten rolig och ironisk tavla han hade tryckt på tyg hette Condoleeza Rice och avbildade en kvinna på ett risfält. Ja den var fin men sen fanns det ju "kossan och blomman" och den är min favorit. Men den var ju såld såklart! Ja han är riktigt duktig denne lille påg!
image201

image202


Efter ett helvetes väder i Simrishamn och några bilar i diket på vägen bar det vidare till Heijkisarnas lantställe. Världens mysigaste lilla hus i Sövde eller Sjöbo eller var det nu låg. Mitt ute i bushen i alla fall! Vi åt en utsökt påskmiddag och knackade ägg och pratade om allt och inget. Jättetrevligt! Och så lärde, eller försökte kanske man ska säga, Mia att lära mig Illustrator så jag kan använda det till mitt företag. Hon ärbetar ju på Sveriges största designbyrå så hon arbetar ju nästan bara i Illustrator och InDesign. Hängde med på en femtedel av vad hon sa i alla fall! Jättekul att träffa alla. Lite nostalgiskt! Mia som passade oss när vi var små! hahaha
Vägen hem var ju inet lika rolig när dte fallit två dec snö från himlen!!!! Men även den lilla Twingon klarade sig igenom drivorna.

(en parantes som jag var tvungen att lägga ill är att vi var på BVC i tordags ju och mätte och vägde skruttan. Och där var ett så underbart sött japanskt tvillingpar. Fick tyvärr bara med den lilla flickan på bild! Men de var två år drygt och inte stor skillnad i size från Elise som ni ser. Hon vägde till och med mer än både flickan och pojken! Ja, Elise vägde ju ändå 10490 gr och var 77 lång! Hon hade växt 4,5 cm på en och en halv månad....tror sjutton att hon ville äta mycket som barnsköterskan sa! OUPS!!!!)

image200

Ja när vi kom hem från Hijkisarna i alla faklk var ju klockan runt tolvsnåret. Helt plötsligt blev jag ju pigg igen så Illustrator blev det för hela slanten, eller NÄSTAN i alla fall. Hittade ett jobb på AMS som jag fick för mig att söka kl 3 på natten. Som språkkunnig receptionist här i Malmö. Det skulle ju passa mig perfekt. Och så var det 70% och man arbetade mellan 11.45-17.30 varje dag vilket lämnar lite utrymme åt mig att arbeta med mitt egna företag på förmiddagarna! Elise kommer ju inte att behöva vara på dagis hela dagar ändå eftersom Johan slutar tidigare vissa dagar. Ja, man kan ju inte mer än att drömma om att få det jobbet. Lite cash skulle väl inte vara hel och dessutom få prata franska, svenska, engelska och italienska!!! Men men får se om de ens hör av sig. Det gjorde jag i alla fall vid 3 sen var det bäddags!

Och det är det ju nu med så uppdatering kommer imorgon!!!!!

CIAO CIAO (måste ju öva på mina kunskaper i italienska hahahaha)

BUONA NOTTE

att kunna våga va & visa känslor

hahaha...ett citat från dagens gudstjänst på tv:n.... Hade barnprogram på nyss men det visade sig ändra form efter 09:00... och när man sitter 5 meter ifrån TV:n ORKAR man ju inte gå dit och byta kanal...speciellt inte heller när man inte har en aning om var man har gömt "tryckaren" (som det alltid har hetat i vår familj hahah) någonstans för att Elise inte ska hitta den. Så gudstjänst it is!

Have a good day!
CARPE DIEM
(kände ju att jag tvingades vara lite andlig och spirituell en dag som denna- det är ju trots allt påsk!) :-)

gla' påsk

Ja som ni ser så är humorn på topp en långfredag som denna...funderar på att sänka en flarra vin och sätta på hög musik för att sedan städa...eller så struntar jag i det!

Dagarna går så fort förbi men man har ju hunnit med en del. Just nu tar mitt företag all tid i värlen! Fråga bara Johan för det tycker han med. Lite svårt när man pratar om att starta företag när ens sambo inte förstår hur mycket tid och jobb som krävs...åtminstonde i början. Jag kommer ju själv från en familj där föräldrarna haft eget båda två och är fullt medveten om vad jag ger mig in i. Johan å andra sidan, även om jag har försökt förklara, förstår nog inte HUR mycket man måste jobba i början. Kan ju bara hålla med om att det är tråkigt att nu när han är hemma under påsklovet så sitter jag mycket vid både datorn och symaskinerna...men jag MÅSTE ju. Har fått tid hos nyföretagandekonsulent på torsdag klockan 10. Mamma och pappa kommer ju imorgon och stannar till onsdag så jag kommer ju inte ha nån annan tid att fixa annars...och att sitta på nätterna går ibland men tänker inte arbeta ut mig REDAN!

Som sagt mycket diskussioner, en del gräl och höga toner har det blivit denna veckan...men skulle ju inte skriva detta om det inte vore för att allt har löst sig... i alla fall för stunden.... men tror att Johan verkligen insåg idag att jag VERKLIGEN vill det. Vi måste ju båda satsa allt vi har eftersom jag nånstans "offrar" vårt förhållande och vår familj under några timmar per dag! Men det är ju ett måste.

Kanske konstigt att skriva såhär. Vet ju "vissa" (ja, Bella o Tina ni vet vem hahahaha) som alltid skriver att de har det såååååååååååååååå bra i sitt förhållande, trots barn, sömnlösa nätter osv... men jag kan inte skriva att allt är på topp för det är det inte. Och inte hade jag förväntat mig att allt skulle vara det mellan Johan och mig hela vårt liv. Saker och ting förändras ju i och med barn, lite mindre sömn, ansvar, oro, mindre tid för varandra, ingen barnvakt eller släkt i närheten...osv.... men har vi klarat allt hittils fixar vi detta med. För det viktigaste har vi ju fortfarande: Vi älskar varandra djupt och vi vill vara tillsammans varje sekund av våra liv.

Känner att allt fokus hamnar på Elise jämt. När folk kommer hit pratar de bara om Elise, hur hon mår, hur mysig hon är, osv...och jag GÖR JU LIKADANT! Jag bloggar ju nästan BARA om henne! Men även om hon är det viktigaste i mitt liv så finns jag ju med! Så lätt att glömma bort sig själv! Ska i alla fall blogga lite mer om allt annat och inte BARA Elise som jag ju skrev i början när jag startade denna blogg.

Hoppas att fler känner igen sig i vår sits. Tror verkligen inte på att alla har det så HIIIIIIIMLA bra jämt. Jag som är en ytterst positiv människa förstår faktiskt eftersom jag inte är naiv att alla kan ha det kämpigt. Tror dessutom att det viktigaste är att man vågar prata om det och ta tag i det. Det har vi gjort och nu är våra hjärtan mycket lättare!!!!

PUTTE I LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV JO! Det vet du ju redan men nu får du även det publicerat på internet! hahahahaha

Glad påsk i alla fall

PS: Jag är varken bitter, ledsen eller superstressad så snälla tro inte det...hahaha jag är bara realist!
KRAMAR tiller alla från

Hönan Agda eller Anna-Klara

ellebellebi

elle:hon
belle:vacker
bi: bi sexuell bebis????
(sorry lite intert skämt bara!!!)

MOVIESTAR....

Tänkte att skruttan skulle få vara med på film ett tag:) Because she's worth it!!!!
Här är en klättrande kicka...guuu som hon har hållt på idag!!!!


Här är paketöppningsklippet!
 


HASTA LA VISTA BABY!!!

Wednesday bloody wednesday....

nej då...en riktigt kreativ dag idag. Elise har varit i toppform och hon har bjudit oss på en massa skratt och bus. Det har varit full rulle på henne idag. Hon är ju helt underbar...5 steg, inte dåligt!!!! Och hon är så feg men hon tycker det är jättekul att börja gå och hon är så stolt med! Hon klappar händerna åt sig själv och asgarvar när hon har gått klart! Vår duktiga kicka alltså!

Här är några bilder från gårdagen och från idag.

image193
En nöjd Melker i Elise gåstol (som vi fortfarande inte plockat bort- brist på förvaring kan man lätt säga!!!)

image196
Bilden som Melker (7 månader) tog med min kamera...hahahaha

image194
MIN LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV

image195
Elise och "dockan" som inte fått nåt namn ännu!!!!!!!!

image197
Mums....tååååååååååååååååååååååååår!

image198
Klättermaja! Hon bara älskar att klättra nuförtiden!

image199

Ja allt för idag

Håller på att ladda upp två filmer till Youtube. skickar länkar senare...
NATTI NATTI

Måndag / påsklov

Ja denna veckan är det lyx eftersom Johan har lov hela veckan och är hemma.... Avlastning men även att vi alla tre får spendera lite tid tillsammans en vanlig vardag!
Håller på för fullt med hemsidan och har faktiskt kommit en bit på vägen men måste fixa och bestämma mig för vilken logga osv för att komma igång helt. Ska ta kontakt med ALMI företagspartner idag men även FSK eftersom jag börjar undra lite om jag får behålla samma SGI om det kommer ett knyte till inom 2,5 år eller om den försvinner om jag startar eget! Mycket man måste tänka på men det avgör ju en del.
Jag kommer ju att plugga 100% på distans franska 3 innehållandes en C uppsats i höst. Delvis för att nån gång i framtiden bli klar med min lärarexamen, delvis för att vi ska klara oss under tiden man startar eget. Har ju en termin CSN kvar som tur är!

(Skrattar för mig själv eftersom Elise sitter och VRÄKER i sig en påse med äppelchips, torkade äppelskivor... hon tror att jag inte ser henne...hahahha)

Ja, i måndags bar det av på OOGLY BOOGLY. På Palladium här i Malmö hade de en föreställning som gick ut på att man släppte in bebisar mellan 12-18 månader i ett stort uppblåsbart tält. I tälten fanns fyra dansare som härmade den minsta lilla rörelse och ljud som bebisarna gav ifrån sig. Det var kul att titta på. Tror inte att Elise kommer att få problem på dagis...hon satte sig mitt i ringen och skrattade och hade sig fast än det bara var okända människor. Sen blev det snöstorm när vi gick därifrån...helt märkligt solsken och fint väder på morgonen och snöstorm och kyla på eftermiddagen....
image189


image190


image191

En liten pojke vi träffade på Oogly Boogly....Han fyllde också ett den 16 mars!!!!!!!!!!!!!!!! och hette ELLIS!!!! helt sjukt!

image192Ellen åkte tyvärr tillbaka till London på eftermiddagen och Axel till Simrishamn. Men honom träffar vi ju i helgen igen!!! Ska på konstutställning på lördag i Simrishamn tillsammans med mamma och pappa som kommer från Frankrike för att fira påsk med oss :) jippiiiiii Kalles flickvän Kristina kommer även hem från London så vi kanske får möjlighet att träffa henne med eller ta en fika:) Vore ju kul om hon fick träffa lillan när hon är vaken!!!! Sist sov hon ju!

image188

Lite bilder från vad som försigick på kvällen efter Elise gått och lagt sig...hrmmmmmmm Hittade en mössa som jag köpt till henne....den snyggaste nånsin...kankse kan vara nåt till påsk by the way!!!

   
Det var ju fler som var otroligt söta i denna och i Elise drakdräkt hahahaha

Ja det får nog vara lite som räcker för dagen...hinner inte uppdatera dagen igår. Umgicks med Lisette här hemma och myste med Melker. Köpte påskris och små kitschiga fåglar att sätta i...

Natten har varit lång. Har sytt 31 mössor!!!!!!!!!!!!!! och tre par byxor...den som väntar på nåt gott...kommer på hemsidan snart!


CIAO BELLI!!!!!

GRATTIS GUMMAN

Ja, har varit lite mycket i helgen och kan ju börja med lillskruttans ettårsdag. Vi blev ju ändå en ca 15 personer så det var bak hela morgonen... Johan och svärmor var ute på långpromenad medan Ellen och jag bakade cookies, biscotti, chokladdoppade biscotti, macarons (totalt misslyckade men ändå!!!), princesstårta (den stod Axel för i och för sig) och slutligen en riktigt flickig födelsedagstårta.
Elise fick så många fina och underbara paket, en riktigt bortskämd unge! Men tur är nog att vår present var mest poppis, för det får jag nog lov att säga.... En traktor med flak. I trakorn sitter en bonde som nynnar till Old Mc Donald och säger iiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaa... Den tutar, kör framåt och så har den en massa djur på flaket som låter som riktiga djurläten.... Ja allt detta visste vi inte ens när vi köpte den men hon älskar den så det är ju kul!

TACK allihopa som har skickat fina kort och hälsningar!!!!!!!!!!!!!!!!!

image180
En kalasfin Elise gör entré på sitt kalas...

image181

Elise äter tårta för första gången
image182

Och som ni förstår räckte det ju inte med EN bit tårta...hon skulle ha av ALLA!!!!
image183
Tårt och kakutbudet var ju dessvärre alldeles för stort!!! Ingen diet direkt!

image184
En rätt slut Elise somnade nästan i mosters knä...

image185
Denna kväll kändes mycket speciell och nostalgisk... Valde att sätta mig i gungstolen och gunga henne till sömns medan jag pratade, viskade och sjöng för henne. Efter ett gung sov hon i och för sig hahaha... Ja hon är helt enkelt för underbar.... VÅR Elise...Man kan ju bara skatta sig lycklig att man fått en fin frisk flicka som förgyller varje dag av ens liv....

Hon är vårt ALLT!!!!

paketöppning för fulla muggar!

Här har ni att hålla tillgodo med sålänge...

Har varit lite seg efter helgens aktiviteter och besök. Men här är Elise i alla fall när hon öppnar sin farbrors och fasters paket...sååååååååååååå nyfiken hon är!

Kram sålänge!

so long

http://www.youtube.com/watch?v=lafWRHVa4kE


HAPPY BIRTHDAY ELISE

Can't believe it! Today she turns ONE!!!! AT exactly 15.45 it was one year ago it all started...MY WONDEFUL LIFE together with my minilove!

Just editing a few pix fromearlier this morning when Elise got her first doll ever... I spent the night sewing clothes for the doll so it looks just like her :-)

image177

image178


image179


Have a nice day everybody! We will!!!!

PUSS & KRAM

image176
CUTIEPIE!!!!

bättre sent än aldrig!

Ja ja jag vet!!!! Har inte skrivit på några dagar men här är det fullt upp. Träffade Evelina idag på stan och hon nämnde att jag inte hade skrivit igår så här kommer det :) hahaha

Gårdagen spenderade vi med Ellen och Matilda, Ellens bästa kompis och barndomsvän.... De är lika galna båda två! (bildbevis kommer sen!!!!) Blev några slingor också i håret så nu är båda Miss Ripa ljusa i håret igen! Den ena är dock mer av en blondin än den andra (på alla möjliga blondin sätt och vis....Alltså DU Ellen! !!!!! moahahahaha)

Gjorde inget speciellt igår, var mest hemma och myste, förutom att vi höll på att åka in till akuten igen...med mig IGEN!!! Ja, inget vidare men fick så HIMLA ont igen igår på höger sidan. Precis när vi satt oss ner och skulle äta lunch. Precis som i Linköping. Märkligt. Ringde Marie-Louise, mammas kompis, som är chef på ungdomsmottagningen här i Malmö. Hon har en mycket trevlig och snäll barnmorska där som har varit till stor hjälp. Hann precis få tag på henne innan hon gick hem förr dagen. Hon tyckte att jag skulle åka upp och förklarade allt om cystor osv...ALDRIG nån som förklarat för mig så det var ju skönt... men hon trodde att det kunde vara samma cysta igen som blivit vätskefylld IGEN och därför gör så satans ont. Trodde jag skulle svimma två gånger men andades igenom igen. Ellen och Matilda såg lite skrämda ut vid matbordet men det lugnade ner sig. Ville ju inte åka upp till akuten om det inte var något, inte efter hur de behandlade en sist!!!
Tog smärtstillande istället och vilade lite så var det över. Tog samma dos i natt så jag fick sova gott. En annan medicin var att sy hehe...

image167


image169

Resultatet blev såhär:) Leker på andra höjder med morbror Axel hehe


image166

Ellen och Elise busar för fullt! TITTUT!!!!!!!!!!!

Ja annars, så var det let's dance som gällde med Johan, Ellen, Axel och Matilda och sen kom svärmor hit. Annika stannar till söndag kväll så det blir mysigt.

Idag bar det av till stan efter en seg morgon. Fick lite sovmorgon i alla fall men Johan har väl fått sova i stort sett halva dagen!!! Han vaknar ju inte av det minsta lilla...inte av det största heller för den delen!!!!!!!!!!!!!!!!!

image168
Elise med mamma och moster på gässen med Nils Holgersson

Alla tjejer gick in till stan och fixade de sista små paketen till Elise, bland annat en liten docka. Hon älskar ju att pilla på ögonfransarna på mig så nu var det dags för en docka som stänger ögonen och viftar med fransarna. Måste nog sy nya kläder till henne dock! Bara rosa! PANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK! hahahaha....fixar jag väl i natt :-)

Annars hade vi jäkligt skoj på vägen hem. Stannade i kunsparken eftersom det var så himla fint väder för att posa lite hehe Skämt åsido så ställde vi oss i omgångar på ett podium och skrattade tills vi kiknade :) Riktigt kul och svärmor var med på notorna kan vi lätt säga.... Ellen har de fotona på sin kamera så de får läggas in senare...men här kommer några i alla fall:)

image171
Bästisarna längtar efter män!!! De tänkte att den här herren kanske ville få två blöta kyssar....

image175


image174
image172

Systrarna Ripa töntar sig för fullt framför kameran...Finns ju en (eller kankse flera hehe) VISS anledning till varför vi inte är fotomodeller... hahahahahahahahaha

image170
Elise var ju också tvungen att få posa i den nya vagnen...ny sufflett helgen till ära!


 Ha nu en bra kväll... Imorgon blir det sång, bakning och presentöppning för lillan...1 år! CAN*T BELIEVE IT!!!!

Älskar dig min lilla sötnos, och har gjort det i ett helt år nu.....
Nästan så man får tårar i ögonen ju!!!

Elledellan på besök

Idag hade vi glädjen att ta emot min älskade lillasyster Ellen som kommer hit från London för att fira Elise på sin ettårsdag! Så himla kul att se henne, var ju 3 månader sen sist. Elise har varit i extas hela dagen.

image164
.
Elise och Ellen leker för fullt med att klappa händerna....

 

Dagen började tidigt. 06.30 var det dags att gå upp tyckte Elise...det gjorde inte jag....men fick ligga o mysa o busa till 07.30 i alla fall :) Sen satte jag Elise i sin matstol med några kex och leksaker så jag kunde sy klart suffletten jag började på i natt. Den blev alldeles lagom klar till Elise hade sovit en förmiddagslur...i HELA 1,5 TIMME!!!!! Kan inte minnas sist hon sov så länge! Det var jätteskönt att få en utvilad Elise hela dagen sen. Och en tand till hittade vi idag. Till höger om de nedre tänderna. Så söt, en liten nykomling.
Sen bar det av efter påklädning osv till stationen för att möta upp Ellen. Hoppade upp tillsammans på bussen och sen en nabbsväng om ICA maxi på vägen hem. Väl hemma var vi urhungriga alla tre. Så pastasallad för systrarna Ripa blev det med parmaskinka. Mycket gott.
Johan kom hem vid fyratiden och då var jag ju tvungen att visa Ellen mitt paradis. Behövde dessutom en vaxduk till bordet. Blev istället att vi köpte vaxduk som jag sedan klippte ut till tabletter. Röda med vita prickar blev det. Ellen förstod mycket väl vad jag menade...HEAVEN är ingen underdrift! Stoff & Stil, tack för att ni finns...

Idag har jag även haft mailkontakt med en man från Kina angående mina wallies som jag ska sälja. De tillverkar det papper man använder så nu får vi se var den kontakten leder.... väntar bara in illustrator och photoshop så jag kan lägga in mina design och figurer i datorn och skicka över dem för granskning.

Ikväll har vi kollat på recept till macarons, små franska bakelser som jag tänkte bjuda på på Elise kalas. Jättegott är det! På tal om inget annat så har även jag och Ellen plockat slingor på varandra nu på sena kvällen. Jättebra vad vi ser än sålänge...fortfarande vått hår ju!

Här är bilder på alla skallror och även på trycken jag gjorde igår:
image161image162image163 

Nu är det sängen som gäller!

Ja just det, IDAG TOG ELISE SITT FÖRSTA RIKTIGA STEG frmaför två stolta föräldrar!!!! Moster missade det då hon var inne i sin dator:)
PS: Imorgon kommer bilder på den "nya" vagnen.... eller suffletten. Så härlig orange/röd och vit!
kramz

Nostalgivecka...

Ja denna veckan tänker man absolut tillbaka ett år... förstår inte var tiden tagit vägen... Nu är det snart ett år sedan man såg henne för första gången... och såhär söt var hon redan då:

image152

Jaaaa förstår de som vill ha hur många bebisar som helst...man kan ju inte annat än att bli sugen på fler när man återupplever känslorna man fick då! för en så liten krabat! 

Ja ja lite nostalgisk måste man ju få vara...men vad allt var mycket lättare då! Kan fortfarande INTE förstå de som säger att småbarnslivet är jobbigt. Eller snarare spädbarnstiden. Jag hade det som i himelen och kan då inte klaga, hoppas man får det likadant nästa gång. Självklart så hoppas man ju att det blir en nästa gång. Man ska aldrig ta något för givet, och även om många inte vill prata om detta så är det kanske så för oss. Vi får anse att Elise är ett litet mirakel. Ni som känner oss väl vet ju varför så det behöver jag inte ta här men vi håller tummarna för att det kommer ett syskon nån gång i framtiden såklart. Man ställer in sig på att det kanske inte kommer gå för att inte bli besviken, samtidigt som jag vet att jag skulle bli helt förstörd. När man själv är uppväxt med tre syskon då vill man ha flera barn. Det är underbart med syskon. Man vill ju inte ha barnen för glest helelr, kul om man kan ha saker gemensamt hela livet. Jag skulle nog vilja ha 3 sammanlagt. Underbart med stora familjer med VÄLuppfostrade barn :) hehe, eller hur mamma????  och pappa????

Elise har kört runt Herr Nilsson i sin gåvagn och har busat runt här hemma. Så härligt att se henne busa! Hon kröp upp i det som jag hade ställt bakom soffan och som tillhörde den andra vagnen. Måste ju ta bilder på den och lägga ut den på blocket.... Såhär såg det ut när damen var i farten...

image154


         


image160

Jaha dagen idag har varit blandad. Varit hemma mestadels eftersom det har regnat och varit solsken var och varannan minut. Så fort jag skulle ut med vagnen började det regna...suck! Men Elise har fått titta på barnprogram idag och det verkade hon gilla...haha

Men hann trycka lite tröjor, sy fler skallror och trycka en lampskärm! NICE!

Kom ut en kort sväng eftersom Elise har sparkat sönder Johans glasögon. Så for iväg för att prova bågar. Jag hittade ett par som påminde mig om de som pappa hade när jag var liten.....80 tal here I come!!!

image153

Här är lite bilder i alla fall... kommer fler bilder imorgon på kläderna och lampskärmen.

Ha det gött nu ska det sys sufflett och gardiner!!!
JIPPIIIIIIIIII
KRAM allesammans

helt slut!

Idag har vi hunnit med mycket.

Gått in till stan med Emma och Ebba, shoppat lite presenter till Elise 1årsdag på söndag, lunchat, fikat, åkt till färgaffären och köpt kontaktpapper, inom IKEA en sväng och hem och sytt skallror för hella slanten....piew vad trött jag är nu...men har idéer så det sprutar ur öronen, därför KAN jag inte gå och lägga mig än...dessutom är det sista dagen innan helgen jag kan fixa. Men har sagt till Johan att under hans påsklov blir det nog en del symaskinsparkering för mig. Måste ju komma igång på riktigt nu!

Här är lite bilder från idag i alla fall!
KRAMS o nattinatti

image149
Elise och Ebba på Bageri cafét! Mums vad Elise åt...Ebba såg mest chockad ut överhur mycket hon fick i sig:)

image150
Elise hade roligt på IKEA. Jag bäddade lite så hon kunde sitta i vagnen men hon ställde sig upp och tyckte det var JÄTTEKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL!!!!!!!

image151
Och såhär roligt var det att äta tyckte hon.... Busunge är hon allt!


Paniiiiiiiiiiik

Igår förmiddag bar det av till Lollopards affär, de hade 50% men det var ju dessvärre inget av det jag hade tittat på! Ville ju ha allt i orange!!! Men i fyndlådan hittade jag en orange liten tunika till Elise och så fick Johan en tuff tröga med trumset på! Men paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiik vad folk det var. Så hemskt när mammorna tar med sina bebisar och ställer dem i vagnar utanför medan de shoppar...och inte märker när de skriker. Vissa var som tokiga! Och trångt var det och då kan jag få lite paniiiiiiiiiiiiiiiiik, och det fick jag. Lämnade alla kläder jag tittat på på en vagn och gick ut en sväng...gick sedan bara in och betalade.
Efter Lollopard gick mammagänget Lisette, Evelina, Gordi och jag vidare till Espresso House där jag åt världens skämt till sallad. När man kallar det för bulgur-kycklingsallad är det ju rätt bra om den innehåller bulgur för 65 spänn!!!! Men i och för sig, fyra salladsblad, två matskedar bulgur, två skivor tomat (varav en skalken blääää) och en halv kycklingfilé kanske är sånt man blir mätt på??? Inte jag i alla fall!

Var lite trött eftersom jag hade suttit uppe en del av natten och sytt åt Elise. Detta blev det!
image147


image148

Satt även uppe en stund igår kväll och sydde skallror i alla möjliga former och färger. Det blev även en helt missbildad Herr Nilsson som Elise ska få i födelsedagspresent! Den blev helt skev och rolig...nästan så att jag måste sy några till för att sälja.... Får se vad som ska sys ikväll.

Har även sytt nappband som passar ALLA nappar. Blev lite upprörd över de från Elodie details (http://www.elodiedetails.se/) eftersom de inte går till MAM napparna. Så jag har kommit på en enkel och bra lösning. Den får ni provsmak på i veckan...

Hinner inte så mycket mer kanske denna veckan eftersom lillskruttan fyller 1 år på söndag! Kan inte förstå att tiden har gått så fort! Tänka sig att för ett år sen gick man SUPER gravid och 33 kilo tyngre... fyyyyy fan rent ut sagt! Men man kan ju hoppas att det inte blir samma sak om man nu blir gravid igen nån gång :)

Har börjat komma igång med webbutiken men ni får inget smakprov på den än. Vill få till designen lite mer först :)

Ja nu kommer snart Emma, alias Strömmen, med sin Ebba. Det blir nog en sväng in till stan för lunch och windowshopping. Har inte ens lust att köpa något. Man kan ju fixa få mycket själv!!!

Have a nice day everybody!

kram från oss två

myssöndag...

... Ja vi har inte gjort så mycket idag...förutom att jag suttit vid symaskinerna ungefär nästan hela dagen:)
Har klippt till en jädrans massa mössor i stl 62/68 och 74/80... nu ska de bara sys också. Var tvungen att göra ett provex till Elise och hon fick en fin haklapp på köpet med.

image144
Har klippt till 25 haklappar idag, fått 11 färdigsydda. Räknade mössorna precis och det visade sig bli en del.

image145
De finns i brunt, khakigrönt, cerise, rött, svart, lila, lime och grått!

Vi har haft så skoj åt Elise idag. Först och främst har hon lärt sig att klättra upp på vår fotpall...och hon ser så rolig ut. Vet tyvärr inte hur man lägger upp videosekvenser men har en härlig video på henne på kameran. Sen satt Elise och Johan på köksgolvet när jag klippte till mössorna. Det blev ju lite spillbitar tyg över som de genast började leka med.

image143
Björn Borg à la 51 veckor gammal :-)

Johan knöt ihop en bit och satte den på Elise huvud så hon såg ut som en micro Björn Borg...sååå jäkla söt! Sen ställde hon sig framför datorn som spelade musik och började skaka sina lurviga! Ja vi har skrattat gott åt och med henne idag. Nu sover hon så sött så. Inget problem att lägga henne längre. Hon vinkar godnatt när hon vet att vi är på väg in i rummet.

image146
Ett smakprov av mina mössor... denna är INTE till salu! hahahaha...Elise har badat med den! hahahaha

Nu är det snart dags för "I en annan del av Köping", te och scones som min älskling har bakat och sen blir det tillbaka till syhörnet i köket! Känner att jag måste komma igång med produktionen, har en del press på mig själv nu känner jag....vill vill vill!!!!

Good night sleep tight don't let the bedbugs bite!!!!!!

KRAM

// missiripa

aj aj aj

ja det gör fortfarande ont...så självklart börjar man fundera om det "bara" var en cysta som sprack...kommer nämligen inte ihåg att det gjorde ont så långt efteråt sist nämligen...men men...

Idag har vi varit i Ystad hela dagen och tittat på handboll tillsammans med Johans bästa kompis föräldrar. PA och Libbe är för goa, som en andra familj. Alla sönerna är lika mysiga men det är Fredrik som vi känner bäst ju eftersom det är Johans bästa kompis ;-) Han är riktigt mysig och visst är det bäst med de vänner där man båda kan ha lika roligt. Jag och Fredrik passar riktigt bra ihop, speciellt vad gäller festande !!! Hahahaha!
I Ystad var det i alla fall Junior SM i handboll. Matchen mellan IFK Ystad och HP Warta var mäktig. Ett riktigt slagsmål på plan med 5 röda kort!!! och kan inte ens säga hur många gula kort som delades ut. Domarna var riktigt pinsamma, alla fel blev 2 minutersutvisningar. Skumt! Aldrig varit med om något liknande! Men en underbar dag med mycket handbollssnack och ännu fler goa skratt. Riktigt kul att träffa PA, Libbe och Peter!

image138
Elise, pappa och Libbe tittar på Ystadpågarna...

image139
En sötnos som somnade på pappas bröst mitt under den mest hetsiga match nånsin!
Tack vara hörlurarna antagligen!


Hela gänget samlat på läktaren
 
image141

Busunge som försöker sticka iväg!

image142

My love!

Men nu är det skrällarnas skräll...Carola åkte precis ut! Rätt åt henne! Men hoppas på Ola och Sussie... sköna låtar! Tycker dock inte att de slår Rongedal, för de är ju bara för sköna! Takes just a minute to like it...exactly :-)

Nu ska vi titta på "På smällen" med Katherine Heigl...vet inte alls hur den är, men verkar rolig! Får hoppas att det är skön lördagsunderhållning...

Sydde lite innan vi åkte också...hann få ihop en mössa åt Elise och en kjol åt mig:-) I lööööv overlockmaskinen...shit vad fort det går att sy nu!

Godnatt allesammans.... imorgon blir det Hem & Villa mässan i Mässhallarna ute i Västra Hamnen... Kanske träffar på Johnnie och Mattias från Room Service...de ska ju vara där!

Hörs imorgon

// KLARA & CO.

ER part 2...

Kan ju inte bara lämna er såhär ovetande...
Läkaren sa bara att han trodde att det var något kroniskt eftersom jag hade haft så himla ont så han tyckte "bara att jag skulle åka hem, vila och äta bra". Vad är det för jä*la kommentar!!!! Kände på mig att något var rätt fel och att den smärtan jag känt får man inte utan orsak.
Åkte hem efter en stunds väntan på telefon...men inte kom det nån med den som lovat, de var väl för upptagna med att snacka SKIT! Men tog upp mobilen och ringde Johan som kom rätt snabbt. Väl hemma så kändes det int bra. Smärtan hade lagt sig lite men något skumt var det. Bestämde mig för att ringa och prata med dem på KKs akut. De tyckte vi skulle åka up... Var där halv tio och kl två fick jag komma till och bli undersökt. För att göra en lång historia kort visade sig att jag kände min kropp rätt väl. Läkaren hittade vätska bakom livmodern som låg och tryckte. Hade tydligen haft en cysta (en ofarlig sådan trodde hon) som hade gått sönder under natten. Tror sjutton att jag hade ont när något gått sönder i magen!!!! Men ja just det. var väl bara överansträngd!?!?!?! Man blir så arg på läkarna som bara tar för givet att man fejkar smärta...

Nu har jag fått starka tabletter mot smärtan och har fått sova 2 timmar eftersom jag var lite snurrig.... skönt. Nu ska det zappas mellan Så ska det låta och Let's dance! En sån familjeprogramstönt man är då! Hahahaha

Good night allesammans, tänker inte lägga upp några bilder på en skittrött Klara i alla fall!

KRAM

ER part 1...

Emergency room...ja, har varit på både medicin/ortopedakuten och kvinnoklinikens akut....I Malmö, Sveriges Ustad vad gäller vård.
Klockan 01.30 i natt drabbades jag av ENORM och obeskrivlig smärta (ni som fött barn...det hrmmmm gånger 10). Har aldrig nånsin kännt sån smärta, ville bara dö eller försvinna. Johan försökte att få mig att stå, sitta, ligga, men INGET kändes bra. Började nästan att tuppa av av smärtan...men Johan ringde 1177. Tur det! De sa att vi akut skulle in till akuten.
Mammas vänninna, Världens Snällaste Marlie-Louise, kom förbi och plockade upp mig för att köra mig till akuten. Hon undrade vilken av de två som finns på UMAS men jag kände verkligen exakt var det gjorde ont och det var centrerat mitt på magen och uppåt. Kom in, blev inskriven, fick ligga på en assunkig brits som var så tight att man inte ens kunde sova på den (och det brukar man vilja göra vid 4 tiden ju!), idiotpersonal som endast brydde sig om vilka jäkla cerealbars man gick ner i vikt av osv...

Så såg min kväll ut. Gjorde inte saken bättre att de inte hittade mina ådror när de skulle sticka mig...trodde jag skulle tuppa av efter tredje försöket...och jag som ser ut som Spiderwoman längs med insidan av armarna och på bröstet...men nähä! Somnade inne på något rum långt borta från alla andra patienter efter en timme eller så och sov en liten stund fram tills idiotläkaren kom in och tände båda taklamporna där man låg och sov....nice! NOT!
Han undrade om jag hade överansträngt mig eftersom han inte hittade något. Jag sa NEJ men då trodde han nog egentligen inte på mig...

...tuppar av när jag skriver så jag måste nog vila, har fått starka piller mot smärtan så kan ju vara det...

...kommer mer ikväll

KRAM

f*cking jä*la symaskinsh*elvete....

...tror jag blir galen...den bara la av idag helt och hållet! Hoppar över stygn osv..så imorgon bär det av tidigt till symaskinsaffären, ska även kolla på en overlockmaskin. kan ju behövas nu när man syr mycket... Inget vidare med trasig maskin om man ska starta eget ju! Hann sy två mössor och trycka en tshirt (62/68) och en body (74/80)...

Här kommer de:
image134

   

Voilà !!!

Det är väl allt för idag det. Har bara varit på Stoff & Stil och knappt gjort något annat än suttit och svurit bredvid symaskinen när jag skruvat isär den utan att lyckas hitta felet! PUST!

Godnatt!

Små sniglar utan slem....

Ny design så lämna spår vettja! Tänkte bara skriva till alla er som är här men som inte lämnat något spår efter sig.... som små sniglar utan slem! :) hahaha Nej, men det var visst en del som inte hade sett att man kan lämna kommentarer på inläggen. Så feel free! Alltid roligt att läsa vad ni tänker på osv :) Man gör det i alla fall längst ner på varje inlägg genom att klicka på KOMMENTARER. Kul att veta vem som är här och tittar också i förebyggande syfte ;)

Har ett annat litet problem och det är mina franska vänner som inte fattar ett SKIT av vad jag skriver...förutom titeln på kategorin som berör bröllop..... ni kanske förstår att det var några som har hört av sig angående detta...måste nog därför lägga till så att de förstår att INGET är bestämt än!!!! Orkar dessvärre inte skriva varje inlägg på engelska, franska och svenska... Men nån gång ibland kan man ju bjuda på sig själv och översätta en liten skvätt!:)

Jaha nu bär det i alla fall av till STOFF & STIL måste inhandla lite smått och gott så jag kan starta min lilla verksamhet!

Ha en bra dag allesammans!

KRAMAR från oss tre, eftersom Johan är hemma och är sjuk!

CHRISTINA et NATIVA: Bon maintenant je vais reprendre ca en francais sans c cédille.:) J'ai juste dit aux gens qui ne savent pas qu'ils peuvent laisser des commentaires, qu'ils peuvent le faire en bas de la page chaque fois. Je vais essayer de mettre des trucs en francais mais ca prend tellement de temps a tou traduire chaque fois !!! Mais Chris, les plans de mariage ne sont pas figés donc ne t'inquiète pas. Je te préviendrait puisque peut être que tu seras celle qui devra coudre la robe (au passage, elle sera toute simple!!!:) ) Mais sûrement l'été prochain dans l'arrière pays suédois chez les grandparents de Johan. C'est tellement mignon près d'un lac mais on n'a rien décidé encore! Juste pourque tu saches!
Bon je vous embrasse très fort en attendant de vos nouvelles..... BACINI

homo sweet homo

Hahahaha Det finns ju broderikit på Designtorget med det mottot...tyckte det var lite roligare än Home sweet home...

Ja ja i vilket fall! Nu är vi hemma i Svealand. Flygresan gick över förväntan. Elise var jätteduktig verkligen. Till och med paret som satt på andra sidan gången reagerade på att hon åt mycket och fort! De frågade sedan om det var en pige eller en dreng!!! Hahahaha.... när jag sa att det var en flicka sa det danska paret bara...nånting att hon spise som en dreng :) Vad var det jag sa!!! Hahahaha skrattade gott inombords. Hon är duktig min kicka! Hon deckade TOTALT fem minuter innan vi skulle landa. Lite jobbigt att släpa på henne i 20 minuter, rätt tungt med nästan 11 kilo på armen men det gick. Tror sjutton att min högra armmuskel är större än den vänstra! Hahahah!

Både tråkigt att komma hem men samtidigt är det alltid skönt att komma hem, hem till sina saker osv...men saknar redan mamma och pappa. Men på lördag är det bara två veckor till de kommer hit över påsk och fram tills dess är det ju en massa kul. På lördag är det utgång med tjejerna efetr en fotosession på Turning Torso, nästa tordag kommer Ellen hit :) JIPPI, på fredag kommer svärmor och på söndag fyller ju Elise 1 år! 1 år, kan inte förstå att det gått så lång tid. Veckan efter är det konstutställning med Axels alster, på lördagen kommer mamma och pappa hit och efter påsken blir det dessvärre lite tomt...men sen helgen efter är det ju 50-års fest i Eksjö. Svärfar fyller 50 nämligen, en ungkarl än! Därefter är det inte så mycket förrän helgen kring den 25e men kan inte skriva något eftersom det är en överraskning åt Johan....så ni som vet angående detta SKRIV INGET!!! Please!

Ja hemma är vi i alla fall men krya och pigga veti sjutton. Johan var på vårdcentralen idag och det visade sig att han hade fått halsfluss en ny omgång och svamp i halsen mm...usch han mår inget vidare! Jag har sketaont i halsen med så det blir bara att sitta inne och sy då!?!?! hahaha inte mig emot!

Sitter och kollar runt HELA internet känns det som! Om mitt företag. Det är mycket som ska fixas osv...måste ju starta en e-butik men hur gör man när man är NO HACKER!!!! Nåt tips! Nån som känner nån som har startat en ebutik kanske??? Jag sitter här med min anteckningsbok där jag kladdar ner idéer till varor mm...
Har dessutom fått mina namnband så imorgon MÅSTE det sys ju:) Måste ta kontakt med Försäkringskassa, Arbetsförmedlingen, Almi, Nutek...ja en hel del olika trådar i MIN egna spindelväv!
Kom gärna med tips om ni vet nån som startat eget. Kom precis på att det är rätt roligt för er som varit med från allra första början ju! Nu får ni se hur det kan gå att starta eget! Alla olika procedurer, man kan ju förstå att det är ett smidigt sätt att vara anställd om man säger så! Men jag måste våga stasa känner jag...sprutar idéer ur knoppen på mig för tillfället...saknar BARA tiden :) hehe
Och NÄR ska man få svar på om Elise får börja på dagis då?!?!?! Har satt henne från 1a april men ff inget svar. FÖR JÄVLIGT! Hur ska man kunna vänta till två veckor innan man ska tillbaka till sin vanliga anställning!?!?!?! Fattar ingenting. Ni som redan har barn, när fick ni veta????

Jaha lägger in lite bilder från sista dagen i La France men även på hagelovädret som inträffade i natt! Synd att vi åkte i morse då!!!! NOT!!!!

Kram o godnatt!

image131

image132

Shit vad man kan älska sitt barn!!!!!

image133

bloggon we have a problem!

Förstår ingenting just nu. La ut inlägget igår kväll om gårdagen men det var inte där i morse...mysko!!! Nu ser ni i alla fall!

Och bara för göra er alla avundsjuka så vaknade Elise 08.30 idag med ett leende på läpparna....So did I! Eftersom det var sosken idag och klarblå himmel, även om de hade lovat regn och strom! GÖTT!!! Man får ju njuta så länge det varar...antar att man inte kommer få för mycket av den varan när man kommer hem...

Idag är det bara slapp som står på listan, en promenad såklart upp i bergen och kanske vi tar bussen till Grasse en sväng eftersom allt var stängt igår!

Have a good day!

you are the sunshine of my life...

Ja, sol, sol och åter sol. Kan inte klaga. Har haft helt underbara dagar här fyllda med sol. Idag var ännu en sån dag. Linne och kortärmad body, den kombinationen kan jag inte ens minnas att jag och Elise haft ihop...

En lugn förmiddag började med frukost ute på terrassen. Hur underbart är det inte att man kan äta ute kl 9 i tshirt! Finner inget bättre ord än UNDERBART! Sen busade vi här hemma lite innan vi begav oss ner på byns marknad. I Peymeinade är det marknad varje måndag och det är som en tradition att vi som är här och hälsar på går dit med mamma på måndagarna. Även om det absolut inte finns något att köpa! Mamma köpte två korvar, gammaldags pressad korv som Axel älskar, medan jag sprang runt och fotade.

image120
Inget för djurvänner direkt!

image121
Ingen kyldisk inte när det är ostförsäljning i gamla byn.

image122
Mormor och Elise på marknad i byn :)


När vi sedan kom hem var det lagom för morfar att dyka upp och äta lunch. Lika varmt hade vi då och alla klagade över den starka solen, men man kommer på sig själv fortare än man kan anan att man inte bör klaga! Fina foton blev det med vid lunchbordet.

image123
Axel och Elise leker tittut med kameran

image124
Elise uppifrån heheimage125
I can stand, i alla fall om jag får mat som belöning :)


Efter lunch bar det ut i trädgården/skogen som omringar vårt hus här i byn. Mamma och pappa bor lite högre upp i bergen så det är ekar precis överallt med en massa murgröna längs med stammarna (det fick dock Axel som uppgift att hugga ner idag eftersom det äter upp näringen från trädstammarna:()

Axel har en moppe ståendes här som han och hans kompis David har kört sönder och fixat ihop ett ANTAL gånger. Sprayad i alla möjliga färger är den i alla fall. Axel har byggt upp gupp i skogen där han kör race med moppen och hoppar och sladdar. Jag fick även prova idag och måste erkänna att det var SKITKUL. Till och med min pappa provkörde moppen idag, både själv och med en 2,06 m lång Axel som passagerare :)

image126
Pappa och Axel


Mamma, jag och Elise begav oss sedan till Grasse under sen eftermiddag men hade visst glömt att det var måndag. ALLT är stängt på måndagar i Frankrike. Som deras andra vilodag i affärerna. Men bra för plånboken i vilket fall... Mysigt hade vi ju ändå. Innan vi stack till Grasse satte mamma Elise mitt i sin fina rabatt med alla fina vita blommor. Hon sa att det blir nog fina foton...och det blev det!!! Här kommer dem!

image128
MISS FLOWER POWER!!!

image127
Gillar definitivt denna pose! (Hon skulle klia bort något men vi låtsas att hon posar framför kameran haha)Ankbröst belv det här ikväl...njuter fortfarande.... och nu ska mamma och pappa visa foton från Kambodja/Vietnamresan. Ska bli kul och spännande!

KRAM o Nattinatti


Allergisk??? men inte mot mat


Men det var andra bullar idag. Även om jag knappt fått någon skönhetssömn var vi uppe vid 8 snåret. Elise var väl rätt kinkig från dagens första timma. Vet inte om hon är pollenallergiker men hon var svullen i ögonen, lite rödaktig, och nyser titt som tätt. Men vädret gör ju att allt är möjligt! När man vaknar med fågelkvitter, klarblå himmel och strålande solsken, då kan man inget annat än att bli glad. Man får dessutom skapligt mycket mer tålamod gällande Elises EVIGA tjatande om mat. Det gör mig GAAAAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEEEEN! Förstår inte vad det är för fel på henne... varför tjatar hon om mat konstant??? Oavsett om man ger henne en hel burk mat och vi äter efteråt ska hon ha då med. Hon skriker och darrar i hela kroppen om hon inte får något att tugga på! Någon som kan förklara för mig???? För jag börjar tappa tålamodet...allvarligt talat. Att en dag kretsar kring mat enbart tar knäcken på en!

Ja, som sagt spinner nog vidare på det fina vädret. Var ute och lekte med Elise här på terrassen. Vi fick sitta skuggan eftersom det var 22 grader i SKUGGAN! Det var så himla varmt och skönt idag, helt otroligt alltså.

Vi åkte ner till Cappen som vi kallar det här i familjen. Vilka hus och vilken utsikt! Underbart! Franska Rivieran den 2 mars...folk badade i havet! Tror sjutton det när det är 22 grader i skuggan. Hade ju helt missat det här med att dte kunde vara så varmt. Hade inte alls med mig varken kläder till Elise eller solhatt eller liknande om man säger så!

Sen kom Manu, min bästa killkompis här nere...och min första pojkvän nånsin! En riktig romantiker, men det passade inte mig när jag var 12 år gammal. Han blev så seriös så fort och jag flippade ut och gjorde slut efter en vecka eller två ;) Men en riktigt härlig vän...missade dock helt att dra fram kameran när han var här.  

Elise och jag var ute i trädgården innan Manu dök upp- inte konstigt med tanke på att han var typ 5 timmar sen! Fina bilder av blommor och blad fick vi i all fall. Här kommer de:


           


Inte för inte vi kallar mamma för tjuren Ferdinand...förstå vilken fin trädgård hon och pappa har skapat!
Ett riktigt PARADIS...


gutennight allesammen

LÖRDAG 1/3

Efter en lite väl häftig dag igår innehållandes bla ett dunk rakt upp i taket  när Axel lekte med Elise, en natt utan knappt någon sömn alls (eftersom Elise bökade som en idiot!) och avslutandes med att Elise trillade ner från sängen ner på stengolvet... usch vad dåligt samvete man får! Hon hade lyckats krypa över på fel sida mig i sängen och så vände jag mig om och bara hörde ett DUNK OCH ett SKRIIIIIIIIIIK... det gjorde självklart mina föräldrar med som dessutom hade blivit roade av Elise resten av natten. hrmmm

Elise kläddes på och ägnade sedan förmiddagen åt att läsa Magdalena Graafs bibliografi: Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Min bok för tillfället. Blir lika förvånad varje mening över hur bra hon är på att skriva. Alla fördomar om blondiner rasar bara man läser de första tre paragraferna...
 
image103
Kolla in vilken bok hon läser min dotra!

Gårdagen bestod av ett besök på Carrefour, superstor supermarket som har ALLT! Köpte lite smått och gott och på vägen ut en lite bättre resväska, om jag nu får behålla denna...har ju trots allt lyckats bli av med två resväskor på 26 år! Alltså ALDRIG fått tillbaka dem. Köpte en rätt rolig grej till Elise. En tandborste innehållandes en flytande anka i glitter och vatten. Under skaftet kan man trycka på en knapp som gör att den lyses upp under 3 minuter (tid att borsta tänderna under) med ett rött ljus som Elise verkar gilla.

En promenad som vanligt blev det me runda i gamla Peymeinade. Mysigt värre var det att titta på gamla farbröder som spelar boule, eller Pétanque som det heter här i Provence, och att gå mellan de tighta små gränderna.

image102
Farbröderna har spelat pétanque förr...

Här är även ett foto som är till Johan...älskling tura att du inte mötte denna mördarkatten! Skitläskig var den, neongula ögon och spräcklig päls. Trodde jag skulle dö när jag tog fotot! :)


God middag väntade här hemma sedan tillsammans med la familia och sedan däckade jag skapligt. Klockan tio var jag i säng!

smycket!

Hej igen
Tänkte bara säga eftersom många har frågat angående mitt smycke. Det är en IDbricka, av lite större modell som jag fått av Johan & Elise i mors dag förra året ;) Står "Världens bästa mamma" på ena sidan och Johan & Elise på andra. Den är beställd på www.vildavictoria.com Jättefina grejer gör de där. Har även hittat av lite billigare karaktär på www.sl-smycken.se och www.m925.se

På sl-smycken var de tyvärr slut eftersom jag prata med sofia, tjejen som gör smyckena, nyligen och brickorna var visst slut hos leverantören med :(

Men på m925 var det riktigt fina saker...

Så nu vet ni!

PUSSSSSSSSSSSSSSJohan: Saknar dig! oui lööööv jo a lott! TOI et MOI you know!

Lillis: MISSSSS YOU. Du har väl inte hunnit sticka till Thailand än va när vi kommer hem??? Måste ju prata med dig innan! Miss you buddy!

Angela: Hoppas att vädret blir bättre i Oslo... men annars har ni ju fler anledningar att fika hehe

Cathrine: HAr fått båda sms men kan inte svara av nån konstig anledning...sms kommer tillbaka hela tiden. Konstigt när jag får dina dock !?!?!? Men Orange, det franska nätet verkar inte HELT ok!!! Typiskt fransmän!

Tina: Hörde att du pratat med Johan en sväng. Ringer när vi kommer hem. Hoppas Ebba mår bra nu!

What a wonderful world/day?!?!?!

Vi har det mysigt som ni kanske alla ser... här kommer lite bilder som bevis om ni nu inte skulle tro mig!
Idag fick vi underbart väder. Det kan man väl allt säga när man den 29e februari kan gå i enbart tshirt och Elise i sin body! Helt sjukt! Sen vet man inte om man ska tycka att det är underbart eller om det helt enkelt bara är fel på jordklotet så att man egentligen skall oroa sig!?!?!?!

Elise lekte för fullt vid poolen där hon kröp runt som en galning (Johan, lugn, jag vaktade henne HELA tiden!!!!). Ut i jorden och under palmen tog hon sig. Hade man inte kollat henne noga hade nog ett och annat ekollon kunnat slinka ner i magen! De var VÄLDIGT roliga tyckte Elise!

image95
En fyrbenad bebis posar vid poolen :)
image98

Mamma och jag gick en långpromenad upp i bergen och längs med kanalen. Olika syner varje gång!
Baguette och bakelser inköptes på vägen hem och de åts upp med måtta på kvällen :) Sorry Johan att du missade den underbara hallonmoussebakelsen!

image97
Love at first sight!

Elise kröp sedan runt på husets framsida där hon busade runt som en galning. Men smuts på händerna var inte populärt. Då stannade hon upp och tittade under...precis som sin moster Ellen som hatade att bli smutsig när hon var liten. Hon viftade med händerna i luften precis som om hon ville säga "papper papper, kan någon torka!?!?!?!"

image99
Vår älskling Johan - snart ett år gammal - världens goaste!

image100
En liten skrutt framför huset!
image96

Sånt väder var det länge sedan man skådade!!!

 image92

Elise sover middag med rumpan i luften!

RSS 2.0