Une bonne année 2009!!!!

Dagens bilder på lisan när vi gungade! Hon vägrade att släppa gungan. Som tur var efter 40 minuter kom en annan liten flicka som ville gunga!

Nu ska vi snart hem till Lisette, Jonas och Melker för att fira in det nya året!

GOTT NYTT ALLESAMMANS!

Hoppas på ett nytt år med ett nytt friskt barn och förhoppningvis en ny lägenhet! (Hänvisar till tidigare inlägg!

PS: En sufflett ligger nu ute på Tradera för er som känner någon med en Bugaboo Cameleon!)

ett rop på HJÄLP!

Här kommer därför ett rop på hjälp till alla ni som känner oss och ni som jag inte vet vem ni är! Vore evigt tacksam om ni kan sprida denna information till de ni tror är intresserade!

Nu är det ju såhär att jag och Johan är VÄLDIGT intresserade av en lägenhet, eftersom det är en nödvändighet för oss att flytta till lägenhet med hiss i och med förvärkar och hotande förtidsbörd men turen visar sig inte finnas på vår sida... När man är student eller föräldraledig är man ju inte direkt bankernas dröm! Nu vill vi helt enkelt bara få ett lån! Men hur???

Vi är alltså fast bestämda med att försöka få ihop så mycket pengar som möjligt inför möten med bankerna för att visa att vi verkligen försöker!

Har lagt ut en hel del av MISSIRIPA saker på TRADERA i hopp om att få ihop en tusenlapp eller två! Har än så länge inte hunnit lägga upp vare sig barnkläder eller mössor men har däremot hunnit med övriga prylar och textilier så som haklappar, skallror, påslakanset, nyföddset, filtar, mm... till UNDERPRIS men tänkte att det var bättre att få det sålt än att de ligger och lagras här hemma!

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=692450 finns alla varorna men mer kommer att tillkomma under veckan så håll bara utkik! Annars går det självklart att enbart söka på missiripa.Håller nu tummarna för att detta ska ge resultat och SPREAD THE WORD!

GOTT NYTT ÅR allesammans!!!! Vi hoppas ju på ett bättre 2009 än 2008 just nu! 

** mellandagarna i all ära **


Härmed skickar vi julkort till Er alla som inte har fått något (dvs ALLA)

Hade vi haft detta fotot tidigare hade detta kommit till Er alla! MEN Elise har dessvärre inte velat ställa upp på foto med tomten innan :)
     
Kan  ju numera säga att Elise är VÄLDIGT lik mig som liten. Med klämman i håret är vi numera mor och dotter officiellt! hahaha Till och med Johan har erkänt likheten nu! :)

 

 

I fredags kväll var vi hos familjen Eliason på traditionsenlig fest. Mycket trevligt och Elise stod och dansade på dansgolvet fram till halv tolv (utan att ha socit midag!!!! Första gången sedan hon föddes som hon inte har sovit på dagen!) Trodde att kvällen skulle bli hemsk med tanke på Elise och att hon skulle bli grinig men där satt hela middagsbordet och sjöng Imse Vimse Spindel, En Kule Natt, Tomtens visa m.fl... Mycket nöje minst sagt!!!

TACK för trevlig kväll allesammans!

PS: Johan fyllde ju 25 igår och farmor, gammelmormor och morfar var här över dagen! Han blev rejält firad och Elise myste med pappa i sängen på morgonen (har tyvärr inte fått tillåtelse att lägga upp bilderna!) :(

Elise sjukling
Elise blev ju dålig på julafton med otäck hosta och hög feber. Ingen rolig natt men det har gått över nu, nästan i alla fall, för den jädrans rethostan sitter ju kvar hur länge som helst!

Denna bilden är en rätt exakt kopia på mamma Klaras när hon var liten. Mamma och pappa vet ju vilken bild jag menar i alla fall! En hink på huvudet har aldrig varit fel!

Elise fick ju en häftig keyboard av Tina och Oscar i julklapp. Den är en hit tycker hon (hrmmm...det gör hennes föräldrar i vissa situationer med!) och hon spelar för fulla muggar!


Här är en riktigt sjuk liten Flisa, försöker lura i henne hostmedicin i kombination med julmust vilket funkar alldeles utmärkt! TIPS alla föräldrar!

GOD JUL


Igår vid tretiden bar det av till familjen Berséus på julebesök där ett underbart gott julbord väntade tillsammans med gott och glatt sällskap. Marie-Louise och Stefan är ju vi i Ripafamiljen uppväxta med eftersom vi alltid har bott grannar i Malmö. De är som vår "lilla" släkt här eftersom vi aldrig haft en stor släkt.
Vi hade i alla fall jättemysigt! TACK!!!!
Elise blev alldeles vettskrämd för tomten (som hennes pappa Johan illustrerade så fint!).  Hon satt och grät, skrek och darrade i min famn, gömde sig bakom händerna och bara sa "nej, nej, nej, bort, tomten". Stackare. Var rätt nära att be tomten att gå vidare till nästa hus men hon lugnade ner sig efter en stund när vi fokusrade på julklapparna...
Hon var annars en riktig liten sockertopp så som hon brukar- dock med feber! Tyckte allt hon var lite varm och i natt har hon haft feber med och är rätt hostig.
Idag blir det bara att ta det lugnt här hemma, kanske en vända till lekplatsen annars lugnt.


En Elise som har ätit mammas kola! Syns det eller?


Farbror Tomten- alias Johan!


Elise egenhändiga bild på värdinnana Milouise som hon snällt sa!

"Gojul" från Elise med familj!


Sopp och glöggkväll

I måndags bar det av till familjen Hökfelt (förhoppningsvis våra nya grannar- dvs EFTER vårt bankrån och våra drömmar slagit in alltså!). En mindre pigg Elise och Hedvig var sådär medgörliga vid matbordet men det blev bättre sen- bildbevis om inte annat. Ruben med föräldrar kom även dit och vi avnjöt en underbar soppa. Blev riktigt inspirerad! Efter soppmiddagen var det dags för lite paketöppning... En mysig kväll med rätt trötta föräldrar... Elise somnade i cykelsadeln på vägen hem! Rätt förståeligt!


Bästisarna busar i Hedvigs FATBOY!


BUS var det ja!!!!


Håller sött handen när de tittar på "apan".


Julklappsutdelning med tomtarna Emelie och Stellan.
Elise fick Mamma Mu boken och hennes favoriter: Artur (Céleste bror) och Alexander (Babar och Céleste tvillingson)! Gissa om hon leker med dem tillsammans med Babar och Céleste som hon hade hemma!!!! Väldigt uppskattade julklappar! Tror minsann att Hedda fick likadana av farbror tomten igår kväll!

målarbok online

Om ni där ute vill få en cyberjulklapp kan jag nog bidra med en! I och för sig främst till de som har barn men även för er andra som inte har speciellt mycket att göra i jul (ni är väl inte så många...)

En målarbok online med en massa stenciler som man som mamma eller pappa bara kan printa ut och ha på lager för vissa "tråkiga stunder". Ett säkert kort i vår familj! Inte minst när Babar är med på bild!


http://helenas-web.nu/Barnsidan/Malarbok/


GOD JUL


Magen

Nu har dett gått 29 fulla veckor!!!! "Bara" en fjärdedel kvar då! 2,5 månad kvar alltså! Hjälp vad det ändå går fort. Snart har vi lille Sander hos oss. Håller nu tummarna för att allt ska gå bra! Han lever loppan för fullt där inne, han ger till och med mig blåmärken på magen så hårt som han sparkar! :) Men hellre det! Kan ta tag i foten ibland och killa lite, då blira han arrrrg och kickar ännu mer!
Såhär ser magen ut HELA tiden, spetsig i en sammandragning.

Håller tummarna för att man ska slippa fläska på sig en massa till. Har ju 18 kg kvar till jag blir som med Elise så det ska jag väl kunna undvika! Dock ligger jag risigt till nu med lussebullar OCH julmust!

HUGS from the FATTO!

barfota utan strumpor och skor!

Dagarna som gått har det skrivits tenta, slappat (eller ska man helt enkelt kalla det vilat?), varit på dagisavslutning på dagis utegård, köpt julgran och pyntat det 3 meter höga granbarret och sytt lite smått och gott!

Elise har fått nya skor. Kändes som om det var dags när man säger "aj, aj,aj" när man tog på de röda! MEN mätte foten och de var inte för små så de tog emot men det var inga 1,5 cm över i alla fall! Köpte stl 25 nu i alla fall så där finns gott om rum. Jättetuffa små dojjor till skruttan. Gissa om hon blev glad! Såhär såg det sedan ut på kvällen!


Titta mina nya skooooooor!

Beredd att lämna lägenheten med påsen fylld med Babar, Artur och Celeste!

My lovely unge! (Hör till att klockan är 21 på fredag kväll!!!!)


Nu blir jag arg när jag inte får gå ut och "busha" i trappen kl 21!

Annars har det mest slagits in paket, enbart till Elise, verkar som om hon ska slå rekord i år!  Hoppas bara att hon kommer att hämta dem hos tomten- tror knappast det eftersom hon verkade livrädd på dagis när de skulle få en julklapp.... Har köpt en hel del till henne, men har fyndat massor så det är mest små paket! BABARbestick, BABARglas, BABARbyggklossar, andra byggklossar, lite kläder från Plastisock med härliga färger, 2 BABAR DVDer, en MIFFYpjamas, en Babuschka med 6 babuschkor i den ( Ellen! Då menar jag alltså inte dig!!! bara så du vet ) mm.... hon kommer med säkerhet att bli glad. Snacka om att man passar på att köpa allt sånt som de små behöver lagom till jul. Har ju spridit ut det över några månader med!


Här är Hedda med sin godispåse hon fått av tomten!

Elise och Hedvigs fröken Hanna får dessutom vara kvar till sista maj tack vare alla föräldrars protester! Tänk att det kan löna sig att tjata ibland!

Annars rullar vardagen på här- dock med ett surt öga eftersom jag redan har paniiiiiik över att vara inne i lägenheten. Jag har verkligen begränsat antalet utgångar. DOCK vet i sjutton om jag  år psykiskt bättre av det, men det får jag väl ta helt enkelt, handlar ju trots allt om lillfisens hälsa! Men en utgång per dag = en upp/ner i trappan verkar ok knappt. Känner självklart att min kropp mår bättre när jag bara är hemma och slappar. Måste ta tag i uppsatsen imorgon i alla fall, skriva resultat osv... Så jag inte behöver ha det på samvetet över jul. Problemet är ju bara att jag inte kommer att kunna ta mig till Halmstad för att presentera den och opponera på den. Ska kolla med läraren om man inte kan få göra nån interaktiv opponering, borde ju funka tycker man!


Såhär glad var Elise när hon vaknade i morse. UNDERBART!

Hon sitter jämt med benen i kors och det ser så härligt ut. Igår kvll satt jag och Elise i hennes rum och myste. Vi pratade om bebisen i magen, tog fram dockan och visade hur man gör med en bebis. Hur man pratar när bebisen har somnat och hon var jätteduktig, vi viskade och kallade på Johan för att Elise ville visa hur man gör när man viskar. Hon tog upp dockan i famnen och vaggade och buffade på rumpan. Det enda oroväckande var nog att när hon skulle lägga täcke på dockan så tryckte hon på täcket rakt över huvudet precis som hon kvävde den. Hahahaha! vi pratade om att man inte gör så och hon verkade förstå men TÄNK vad mycket nytt det kommer att bli för henne- min lilla älskling!

Ja ja, idag kommer Hedvig med sina föräldrar hit och äter gott och busar. Dessa skruttar verkar verkligen älska att umgås. Hedvig är så himla mysig, hon är inte blyg inte utan säger Klala hela tiden så vi myser en hel del!

Ha det bäst och glad 4e advent!

blir man glad eller???


Hur söta får de vara dessa busungar?!?!?!?!


Allas våran Johan läser för dessa små skruttor. De satt som små ljus när Johan läste!

Tänk att de kan vara så underbara.

Hur ska man kunna dela sin kärlek lika med en till bebis?

Oj oj oj vad kärlek är härligt!


PS. Stort tack till Emelie för dessa underbara bilder 

lite "omskakad"

Dagen börjar med att man vaknar upp av att hela sängen rör sig sidleds... är det bara jag som är gravid, spelar min hjärna mig ett spratt nu??? men sen insåg jag att jag hörde glasen och tallrikarna i köket! Läskigt värre! Väckte Johan och frågade om han känt något. Varför skulle han? Han SOV ju! Pratade nyss med pappa som landade i Nice vid 10. Kl 06.22 satt ju han på Kastrup då hela byggnaden hade börjat svaja, han hade bara tänkt att detta inte är normal och sedan försökt komma ut från flygplatsen OM den skulle rasa....

Vilken start på dagen!!! Nästan lite omskakad (vilken vits då!) hahahahaha

Jajemen... fick både bra och dåliga nyheter idag hos barnmorskan.

POSITIVT:
-Mycket bra sockervärden, 6,5 vad det nu innebär förutom att julmustdrickandet inte var förödande!!!!

NEGATIVT:
-lite knapert järnvärde men inget som inte går att återställa med Niferex......bläääääääääää, ordinerad 2 per dag nu!
-förkortad livmodertapp, halva bara kvar!
-öppen en cm redan förra torsdagen när jag hade varit hos läkaren (visste inte om det själv men min barnmorska läste upp journalen för mig...)
-hotande förtidsbörd (bara orden skrämde skiten ur mig)
-vila, vila, vila och liggandes vila....hrmmmm

Summa summarum var att jag kanske inte innan hade insett allvaret men det har jag nu! Han väger tydligen runt 1200 gram bara ju så han får allt vänta åtminstonde nästan två månader till! Hoppas nu att det är en liten Elisekaliber på herr Sander så han har gott om hull när an dyker upp!

Ja, i alla fall finns det nu inte mycket mer jag kan göra än att vara hemma och ta det lilla lugna. Skönt att Johan har så långt jullov så jag kommer få massor av hjälp vilket känns tryggt.
Alla ni som är oroliga, självklart får ni vara det! Men jag försöker faktiskt intala mig att läget inte ser toppen ut men det kommer att lösa sig- för det får ju inte hända något ännu i vilket fall! Jag måste i alla fall säga att jag har en TOPPEN barnmorska som är så mjuk och mysig. Hon verkligen värnar om en! Känns kanon och hon gav mig både hennes nummer och mailadresser som jag kan använda mig av för att försöka få ut något på försäkringen gällande biljetterna...

Hrmmmm det slog mig att imorgon 09.25 skulle vi ha flugit till Nice!!!! SNYFT!

Riktigt tråkigt men nu är det bara tt kämpa på!!! eller vidare snarare!!!

KRAM

vår lucia / vårt ljus

Här är hon i egenskap av Elise, den lilla skruttan! Hon går runt och säger "cia" och håller händerna sådär!Pappa har ju varit här över dagen och lyckades fånga honom och Elise i ett lärorikt moment med Skattkammarboken i högsta hugg!

Såhär stor är mammas mage och såhär stor är Elise mage...hrmmmm
Självklart sitter man med benen i kors som sin mamma! Ojojoj vad hon har blivit stor denna lilla skrutt, på bara några månader!

Natti natti

Imorgon är det tidigt som gäller!, ska till barnmorskan för att göra glukosbelastning. Får se hur äckligt det nu är då!


(jul)Helgen gott, slutet gott, eller?!?!?!?!

Nu har vi avverkat ännu en helg. Efter matförgiftning eller vad det nu var (råder skilda meningar angående detta!) mår jag bra igen! Höll bara i sig över morgonen och sedan stupade jag i säng och sov ytterligare 4 timmar mitt på dagen för att förhoppningsvis kunna hänga med på Elise lussefika på dagis. Det gjorde jag dessutom! Trött och mör var jag men mådde inte dåligt och kände på mig att det inte var maginfluensa i alla fall! Såhär söt var skruttan på dagis! I sin nysydda klänning!


Eftermiddagen till ära kom som sagt Hedda med sin mamma och pappa hit och "busa" som Elise och Hedvid hela tiden säger! De sprang runt och busade, sjöng, dansade mm... Jag satt mesti soffan och tittade på då tröttheten slog över vid åttasnåret. Givetvis blev det en Idolfinal men hann somna innan resultatet lästes upp 5 minuter senare. Tog reprisen igår och lipade en del, blev riktigt berörd av lille Kevin.Hedda och Lis i sina nya jeans från MISSIRIPA (believe it or not!) Emelie fick ett riktigt fint reklamfoto på dessa små princessor som jag ska be och få ta över :)Dans blev det, och ringdans förstås, när vi tog fram "the crazy duck" (en riktigt läskig anka som Elise inte har börjat acceptera förrän nu! Saken går ut på att man ska strypa honom så han sjunger och ögonen ploppar ut- vilken leksak!!!) Problemet var bara det att flickorna aldrig gav sig!!!!!En skön söndagsmorgon ligger självklart Elise med benen i kors och läser "Snabba Cash" med pappa Johan!!!!Vilket intresse!


Galenpannan Elise i full action med att "busa" som sagt!!!!!

Idag blir det några timmar med pappa sen åker han ju igen tyvärr!

För alla som på grund av besvikelsen och hoppet om att saker och ting kommer att förändras, inte vill ta in eller som inte har hört det klart från oss... vi kommer tyvärr inte att röra oss från Malmoet i jul. Blir lite trött på att behöva förklara mig eftersom jag börjar känna att alla skulle vilja det bästa för denna lilla bebis även om det är tråkigt. Det värsta är nog att det skapar konflikter mellan Johan och mig också eftersom vi är inställda på att inte åka någonstans men att man sen får dåligt samvete till slut av allt tjat!

I alla fall så är folk mer än välkomna ner hit i juldagarna antingen för att fira jul, bara vara här eller helst av allt fira Johans 25-års dag den 28e december (nu kommer han bli glad att jag skriver detta i bloggen då han är en födelsedagstok!!!). Saken är ju bara den att jag vill vara här hemma i Malmö om något kommer igång, då är ma både i Malmö och nära Lund. Klagar absolut inte på vården på andra orter i Sverige men varför ta risken att hamna på ett litet sjukhus när vi har två universitetssjukhus i närheten?!?!?!

Självklart tror alla att vi kommer att stressa ihjäl oss om vi är kvar själva här hemma men då har vi inga andra att ta hänsyn till och då gör vi som vi behagar. Inga yttre stressmoment tillkommer ju då. Sa senast till Johan att han kansk skulle ta sig en sväng till Eksjö med Elise den 26e och komma hit ner den 28e med sin mamma, mormor och morfar så kan vi fira honom här...tyckte det var snällt tänkt av mig ändå. Jag kommer ju att vara ledsen över att inte ha mina familjemedlemmar hemma dessa dagar då jag på något sätt ändå offrar dem för att andra ska få njuta av mina ögonstenar!!! Men det är det väl ingen som ser nu!?!?!?

Själv kommer jag väl att sitta och skriva uppsats de dagarna i så fall eller bara försöka ta igen mig! Låer som en riktig klagepella men självklart hade vi velat vara i Frankrike, Eksjö och överallt annat som Enköping över nyår med våra älskade vänner som vi har väntat på att få träffa nu hur länge som helst. MEN det är ju helt enkelt inte värt det OM något händer och den risken är inte VI beredda att ta. Kul att folk innan har sagt åt oss att tänka på det bästa för bebisen och oss och sen när det väl kommer till kritan så handlar det ändå om att man inte kan styra sina inre begär och hopp om hur man hade velat ha det...

Lite ledsen över tanken faktiskt....

Kanske låter mer än sur och bitter men jag kan bara säga att dessa tankar skapar mer stress i min kropp och i mitt huvud  just nu och hela det här med att man inte är alla till lags, MER än att juletiderna skulle innebära stress!!!!!

GOD JUL!

dream on baby....

Vi har hittat lägenheten "of our dreams"! Kan ju knappast påstå att den kommer att inhandlas av just oss eftersom turen inte verkar riktgt finnas på vår plats! MEN här är länken så nyfikna ögon kan få skåda vår lilla pärla. Bästa tänkbara plats i Malmö, nära till strand/hav, dagis och stan! Perfekt med andra ord. Det visar sig dessutom att lägenheten ligger i underpris för vad den är värd och säljarna står lite i kläm då de redan har köpt något nytt! Ska dit imorgon med pappa (som kommer hit 24 timmar) och kolla, men vi bara skadar oss själva för det är bara dreaaaaaaaaaaaaams.

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/313096

Tänk om...

... man hade varit modell....

Nej men har sett Hanna nu, Axels ex på ett antal affischer.

Här du Tina! Det blev visst något rejält av denna söta flicka! Kul att vissa lyckas i modellbranschen!

http://www.accent.se/

Tjejen längst till vänster är vackra Hanna!


Lycka till Hanna (om du nu behöver det! )

rotten egg!?!?


Ja, nu är ju frågan, är jag magsjuk eller är det den jädrans äggakagan vi åt igår kväll som spökar?
Igår var dessutom en alldeles för stressig dag. Fixade här hemma med allt inför mötet på banken (ang. lånelöfte som vi ändå inte fick- och varför skulle vi få det när INGET annat går vår väg just nu?????). Papper, kalkyler,mm... Sen kom Johan och hämtade upp mig, vi åkte till banken, satt och kollade på klockan så vi inte skulle vara sena till dagis kl 16 vilket vi var, 10 minuter i alla fall- PINSAMT! Sen bar det av hemåt och fixade någon smörgås och mjölk till Lisan som hon kunde äta som mellanmål innan det bar av till Svedala- Johans klass hade ju lussefirande. Redan då var jag rätt slut! Kände att kroppen inte hängde med!

När vi kom hem gjorde jag äggakaga på Johans begär- nej, men det kan vara jättegott ibland. Direkt efter en liten stund började jag må lite illa men trodde mest att det var psykiskt i och med allt som hänt under dagen. Gjorde inte saken bättre att jag satt uppe till 01 och sydde i alla hast. Mådde mer och mer illa men inget mer. Under natten sov jag knappt något, låg bara och tänkte på att jag får ju INTE bli sjuk idag för det betyder= ingen tenta, ingen Sanna, ingen lussefika och inga gäster! Tror att det blev en påfrestning så vid 03 tog jag mig upp men det kom inget (trevliga detaljer va?!?!?!).
Kl 03.30 hade jag fått nog, satte fingrarna i halsen för kunde ju inte ligga där och bara vänta- då hade jag ju inte fått nån sömn alls! Kom lite så det var ju inte så farligt!

När vi vaknade vid 06 var Elise jättepigg och jag hade kanske sovit 2 timmar under hela natten, dvs DET VAR INTE JAG!
Helt plötsligt så kände jag bara hur magen vände och OUPS så var det ute. Dvs INGEN tenta, men det löste sig.

Ringde 1177 för  att kolla ur det var med magsjuka. Vi kom nämligen fram till att Johan OCH Elise också hade ätit dessa ägg på kvällen innan de blev dåliga så hrmmmmm. Har ju inte hänt något mer sen dess. Tror att det både är psykisk stress, det sa även hon på 1177, och att jag inte hade sovit tillräckligt för jag är ju pigg, har ingen feber osv...

Så, nån som vill agera doktor och TRO något om min sjuka? Ska sova lite nu för att sedan förhppningsvis ta mig till Lisan. Stackaren fick lämna henne på en annan avdelning i morse med andra fröknar och andra barn. Hon kände inte igen någon och blev jätteledsen. USCH men det var min enda chans....att sova och bli kry inför resten av dagen. Vet inte riktigt om det var tillräckligt dock!

Nu ska det sovas ytterligare

Krya på MIG! TACK!

systuga & tenta

Har suttit uppe nu och sytt lite saker som folk ville få skickat hem till sig! Det blev två par jeans med knälappar, en mössa med fleecefoder och ett par mjukisar i samma tyg...hrmmmmm gissa vem som ska få dem i julklapp (ledtråd: byxorna är lite extra långa!!!!)

Nu är det dags för sängen för imorgon kl 08.40 ska jag träffa en lärare på Malmö Högskola för tenta där. Har fått ordnat så jag får göra den i Malmö istället nämligen.

Imorgon är det fullt upp! Tenta, förhoppningsvis en snabbvisit av Sanna, lussefika på Lisans dagis och sen kommer familjen Hökis på besök!....


GODNATT!!!!!!!!!!!

sweet dreams, eller?!?!?


Drömde i natt för första gången om bebisen i magen!
Han kom 3 veckor för tidigt och vägde ändå 3680 gr och var 53 cm lång. Han var så tung att jag knappt orkade hålla honom. I drömmen sa jag bara " Men Elise vägde ju 4170 gr och henne orkade jag ju. "
Ja, vad får man allt ifrån?!?!?!?!
Kommer ihåg att det var en del annat inblandat i drömmen med. Vi var i Frankrike och vi hade inte bilbarnstol när vi skulle hem från sjukhuset (alltså måste bebisen ha fötts där!), att jag bara grät och skrek när jag insåg att bebisen blev genomskinlig och hade gått ner jättemycket på några minuter.
Kom då på att den inte hade fått amma en enda gång sen den föddes! När jag lade den vid bröstet bara vällde det ut mjölk. Hade ju haft bebisen i nästan två dagar utan att den fått ätit! Seriöst, vad är det för fel på en gravids drömmar???

Har hört att det är fler som drömmer konstigt under graviditeten! Tror verkligen att man sitter och bearbetar allt gällande besvikelse över julen, oron över att lillen dyker upp alldeles för tidigt, mm.... Hoppas att allt går bra.

Tror faktiskt att Johan och jag har bestämt oss för att vi är hemma i jul och nyår. Vi tar inga risker! Johan var riktigt söt igår kväll. Han förklarade för mig på ett väldigt bra och snällt sätt att det var väldigt svårt för honom att förstå hur jag kände. Det är ju klart att detta inte är lätt för honom. Kom på igår dessutom att sen jag har varit hemma och tagit det lugnt har jag inte så mycket ont i kroppen i alla fall. Lämnade Elise på dagis i morse för första gången denna veckan, kände direkt att det inte var så bra för kroppen. Hade sammandragningar på cykeln hela vägen hem från dagis. Nu sitter jag bara här hemma och har bestämt mig för att en gång i trapporna får räcka! Ett problem återstår, tvätten som ligger nere i tvättstugan, fick ju inte tid förrän idag så det har blivit kräktvätt! Ska gå försiktigt ner nu. Får väl se ut som en idiot i alla fall då!


Kramar på er alla.

Nu ska det sys till Hedda, Hugo, m.fl. Kommer bilder se :) Några julklappar på G!

MISSIRIPAs egna julklappsrimVad kan finnas i dessa paket?
En mössa, ett par byxor, en wallie, eller en raket?
Hos MISSIRIPA finns massor med klappar
Kanske något med blixtlås eller knappar?
Välj tyg, färg och mönster
Gå in på
www.missiripa.com i ett nytt fönster!GOD JUL

från MIG

Lägg en beställning på order@missiripa.com

Johanna VEM???? :0)

Blir ju nyfiken!!!!!!!
Johanna vem????????????????????????????????
Har jag missat att det är någon bebis på gång i vår?
Ja, du vet ju vilken Johanna du är :0)


Kram


lapptäcke

Här kommer det... behöver nog inte skriva ett speciellt långt inlägg för att beskriva det, men med panik i kroppen ska även några fleecetröjor och mössor hinna tillverkas idag och skickas! Allt ät försenat pga magsjukan! Helvete!!!!


Är faktiskt riktigt nöjd med detta. Längtar nästan att få det tillbaka igen :-) då det kommer att vara till salu!

sjukstuga hela dagen!

Det värsta har lagt sig, Elise har inte kräkt något mer- som tur är- men Johan tog vid för att göra ett nytt inslag i den "sjuka mannen"...ja, ni alla kvinnor där ute fattar kanske vilken sjukdom jag menar- den manliga sjukan!!!! No offence men den är ju sååååååååååååå mycket värre än den kvinnliga magsjukan :) Nej, men Johan har varit uppe hela natten och faktiskt varit dålig. Men har verkar må bra nu igen, så det var en snabb virusvariant detta. Peppar peppar så har jag klarat mig! Det värsta av allt var nog egentligen att Sanna skulle ha kommit hit idag för att sova över- vi som inte har träffats sen den 19e augusti förra året! Tänk att man till och med kommer ihåg datumet! Men som sagt inte kunde hon komma hit mitt i denna infekterade lägenhet! Så himla tråkigt bara! Men vi ska förhoppningsvis ses lite på fredag och sen gå på Elise lussefika på dagis mellan 14-16 :). Skriver ju tenta på morgonen med.

Med allt som hänt idag kan jag väl inte påstå att jag fått något gjort vid symaskinen- lite hemskt eftersom jag ser detta som min chans att få vara med i Family Living! Men lapptäcket blir i alla fall klart ikväll, lägger in bild snart. Måste skynda mig om jag inte vill missa de desperata hemmafruarna!

Kolla bara stilen Elise hade i söndags vid sin tupplur, hon låg såhär i sängen i 1,5 timme...aj aj aj för hennes knä ....Ses senare ikväll då!

Tjolahopp tjolahej!


åt helvete med försäkringar!

Ja ja...jo men vad ska hända härnäst. Har ringt VISA försäkringen, hemförsäkringen och mamma-barn försäkringen som jag har tecknat utöver alla andra... Men inte FAN får man en spänn tillbaka för biljetterna... Åt helvete med flera tusen!
Trodde åtminstonde att VISA täckte sådant med avbeställningsskydd men icke sa nicke! Förlossning och graviditet är ett normaltillstånd och inget sjuktillstånd! Jo men visst, men inte ens när man har fått order av läkaren! För jävligt helt enkelt!

PISSSSSSSSSSSSSSSSSS är arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrg

Dagens I-landsproblem...

känns det som i alla fall... att jag sitter och beklagar mig över att jag inte får fira jul med mina nära och kära men det ÄR stort för mig och kommer alltid att vara.

Dagen idag har mestadels spenderats i sängen men datorn i knäet, inte rakt på magen för det skrämmer mig lite faktiskt.... Jag sov till och från till tio vilket behövdes. Jag vaknade av att det var någon, vem det nu kunde vara, som kittlade mig på vänster sidan antingen med tårna eller fingrarna- underbar känsla. Då fattar man verkligen att det är en rätt medveten liten krabat man har i magen och som man måste vara rädd om!

Efter det nyaste avsnittet hade laddats ner, Grey's Anatomy såklart, kollade jag på det och skrev fler arga mail till berörda chefer inom Malmö stad- Elise favvo dagisfröken har blivit uppsagd på grund av LASsystemet och vi är många föräldrar som kämpar för att Hanna ska få vara kvar!

Annars har det mest stått v.i.l.a på schemat idag vilket gör effekt. Har gråtit i tre omgångar också. När jag pratade med mamma, med Sanna och efter att jag hade lagt på efter att ha prata med den mest IDIOTISKA chefsläkaren på förlossningen. Ville liksom veta hur pass illa läget var, om vi över huvudtaget fick ta oss härifrån i jul sitta i bil eller tåg, osv... men ingen hjälp fick jag där förutom att hon tyckte väl i stort sett att jag borde ha fattat att jag skulle hålla mig hemma fram tills allt lugnat ner sig- OM det nu gör det. Men hon var så sjukt otrevlig, hoppas jag aldrig får träffa henne mer. Tårarna bara rann när jag hade pratat med henne- och då var jag på väg till dagis för att hämta Elise. Den enda friska luft jag fått idag!

Annika, Johans mamma sa i kväll att självklart skulle hon komma hit om vi inte kunde komma till Eksjö. Verkar luta åt det hållet. Men måste få tag på läkaren som jag träffade på förlossningen, vill veta vad som gäller- är nog så att jag kanske inte kan ta det på riktigt allvar förrän jag blir tillsagd av en läkare personligen. Sen behöver jag ett läkarintyg för att förhoppningsvis få tillbaka pengarna från flygbiljetterna.... Ska prata med min barnmorska på onsdag då hon är tillbaka...

Ja, ja inget superintressant i mitt liv just nu. JO, Elise kräkte ner hela sig och sitt rum ikväll vid sängdags. Lite action här hemma. Hon är väl antagligen hemma imorgon och då blir det ingen vila inte! Är bara så oerhört rädd att få skiten, finns stor risk att allt kommer igång om jag börjar kräkas ju!

Förhoppningsvis mår hon ju bra imorgon igen och då kan Sanna komma!!!!!!!! Har ju väntat i 1,5 år på henne- hon bor i Australien till vardags men är hemma över jul! Håller tummarna för att Lisan blir bättre!

BIlder imorgon...


KRAm och natti

borta bra men hemma bäst

Försöker gång på gång komma över tanken på att inte vara i Frankrike i jul. Varje gång jag tänker på det blir jag bara ledsen, vill faktiskt inte likna mig med tanken att t.ex alla mina syskon och mina föräldrar kommer att sitta i Frankrike, runt bordet i det nya köket (som de har jobbat häcken av sig för att färdigställa till jul) och äta julmat och ha det mysigt. Det skär verkligen i mitt hjärta att inte vara där med dem. Alla traditioner bara bryts upp helt brutalt. Ni kan tycka att jag är rätt bra på att tycka synd om mig själv, men det gör jag verkligen just nu. Tänker på allt vi skulle ha gjort, midnattsmässa, Nice med Johan och familjen, traditioner och allt julbak tillsammans med mamma och övriga...
Gör inte saken bättre när jag börjar tänka på Elise och att de inte får träffa henne. Vet att Ellen blivit jätteledsen över det. ALLA har ju sett fram emot detta...
Borta bra men hemma bäst stämmer rätt bra. Jag försöker tänka positivt och att allt kommer vara lika kul om det nu blir Eksjö, men jag ska inte sticka under stol med att det tycker jag inte. Missförstå mig rätt nu! Inte att Johans familj inte har det kul och mysigt på jul- det vet jag!!!! MEN att man var så inställd på att det nu skulle vara så perfekt i jul, att vi för första året sen 12 år tillbaka skulle fira jul i Frankrike. Sen brukar man väl oftast i alla fall tycka att det är bäst hemma med sin egna familj och traditioner... Det tycker i alla fall jag. Vi är ju trots allt rätt ofta i Eksjö i jämförelse med hur ofta vi träffar min familj, det abgör en hel del med...

Som det ser ut nu tror jag inte ens att det bär av till Eksjö i jul. Man vet ju inte nu men det ser inte alltför ljust ut just nu. Bara jag rör på mig kommer sammandragningarna konstant, utan uppehåll... Blir till att vara hemma rätt mycket och inte förflytta sig allt för mycket.

Kanske kan Annika komma ner, och drömscenario hade väl vait att Martin och Sofie hade kunnat komma hit men det är inte lätt med tanke på att flera släkter är inblandade såklart! Vill dessutom inte heller att alla rättar sig efter mig. Konstig sits man har hamnat i.

Ja, man får väl försöka tänka på att allt har en mening vilket jag gör. DOCK kommer jag inte komma undan att på julafton kommer jag att känna mig ledsen inombords, för jag kommer inte vara där jag helst hade varit!

Kram från DeppKlara

helt KNÄCKT!

Önskar att det vore en ordvits och att det hade med knäck, kola och julgodis att göra....men NEJ!

Har gråtit en hel del här. Lisette ringde som hastigast efter att ha hört av en kollega att hon inte rekommendarades att flyga...

Ringde till slut förlossningen och pratade med två barnmorskor och en läkare. Jag får alltså inte flyga ner till Frankrike i jul. Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen just nu men är bara såååååååååååååååå ledsen. Hela julen är helt förstörd! Önskar att min positivism skulle komma in i dessa lägen men icke sa nicke! Är bara så jädrans ledsen över att nästa onsdag skulle jag få träffa mina älskade föräldrar och syskon, och nu bara spoljerades ALLT!

Tur att Lisette ringde för om jag ska vara helt ärlig hade jag inte haft en tanke på det själv! Läkaren sa att hade de vetat hade jag inte fått flyga för en vecka sen heller....tur att allt gick bra!

Förstår dem självklart eftersom som läkaren sa är det ju aldrig bra att starta en förlossning ens här hemma i v.29, och om man då tänker att man sitter i ett plan, utan läkare och beredskap finns det inte så stor chans för barnet att överleva! Dessutom täcker inte försäkringen det och jag skulle alltså få stå för det hela själv kostnadsmässigt!

Alltså får jag nu inte fira jul med min familj, Elise får inte flyga i jul som vi har pratat så mycket om (hon gjorde senast vid lunchtid så med handen att ett plan lyfte när jag sa "ska vi flyyyyyyyga?"). Är bara så jädrans ledsen och knäckt! Hela julen jag hade föreställt mig bara är väck! Detta på grund av dessa jädrans prematura värkar!

PISS PISS PISS

Family Living nästa!Har blivit ombedd att skicka lapptäcke i lila nyanser, lite fleecisar och mössor till tidningen Family Living! De skulle göra reportage med lila barnrum och om hallar! Låter jättekul!
Tur att jag får sy nu då för i veckan ska det skickas vidare till redaktionen i Stockholm! JIHAAAAAAAAAAA!

Håll tummarna för att mina saker kommer med :)

förlossningen T/R

Vilken dag! Skulle ju bara till läkaren för att kolla allt med sammandragningar osv...

Slutade med att läkaren skickade mig till förlossningen. Hon blev osäker på tillståndet så hon ville att UL skulle göras för att undanröja tankarna om att livmodertappen hade förkortats.

När jag väl fick tag på Johan bar det av till förlossningen som väntade oss då läkaren på mödravården hade ringt dit. Väl där blev det dags för CTGkurva, kläm och känna på maken av 4 olika personer/läkare, urinprov mm... Ligga på sidan var ingen hit, det gör jag ju aldrig, men då fick jag i alla fall inga sammandragningar. Så fort jag lade mig på rygg kom några för att inte nämna så fort jag lyfte mig från sängen!!! Då kom de allihopa tillbaka.

Slutsats: så fort jag rör på mig sätter det igång! Alltså ska det nu taggas ner och vilas så mycket det bara går här hemma. Jag kommer få spader på att bara vara hemma men jag skulle undvika att gå i trapporna så gott det går! Lätt när man bor på 3e våningen utan hiss!!!!!

Så har någon beställningar är det hög tid för tid lär jag ju ha nu här hemma eftersom jag inte kommer ut!!! SNYFT! Frågade barnmorskan och sy fick jag sålänge det inte orsakade stress!!!! hahahaha! Tur att jag "slängde" ihop ett par byxor till mig i morse då innan det bar av till innercity för läkarbesök!!! :-D

Vilken dag som sagt! Hade vi inte haft underbara Emelie, Hedvigs mamma, som ställde upp, vet jag inte vad vi hade gjort.... Hon har haft Elise nu på eftermiddagen. Paybacktime soon!

Men vi mår i alla fall alla bra med tanke på omständigheterna och här har jag och lillen kommit överens om att han ska vänta MINST 8 veckor till där inne i det varma och sköna badvattnet!

Nu ska Klara vila upp sig så att sammandragningarna lugnar sig för ikväll! (PS: Jag LOVAR att denna bloggen nu inte bara ska handla om t/r förlossning eller om värkar och barnafödande.... I'm not that kind!)


KRAM och NATTI NATTI

U-rinet lämnat!

Förlåt! Om man är gravid har man nog automatiskt lite dålig humor...om inte annat kan man ju skylla på det!!!! hehe
Får se vad man får för dom imorgon hos doktorn. Inte nog med att man är duktig och lämnar Elise i tid på dagis för att sedan lämna urinprov hos BM, Jo men SJÄLVKLART börjar det tokhagla när jag cyklat en bit. Ni kan ju föreställa er själva hur jag såg ut vid min ankomst hos BM. SOC-fall måste det sett ut som!

Sitter på biblan med C uppsatsen och har skrivit klart metoddelen Äntligen!!!! Nu är det bara analys och resultat kvar! BARA !hahahahahaha

Måste fixa några ärenden innan hemfärden dock. Försöker gruppera dem så mycket som möjligt så jag kan vara hemma och vila sen! Har ont i kroppen kan man säga! Bara 13 veckor kvar! BARA!!!!

tjolahopptjolahej!


Kan bara tillägga att självklart på vägen till dagis började det TOKsnöa så det var en snögubbe med mascara under ögonen som kom till Elise bemötande! Hon bara skrattade när hon såg mig :) De andra mammorna med för den delen!

Alla ärenden fixade utom den satans tuben Autosol!!!! Var kan man finna det må tro!?!?!?!

Imorgon är det plugg och transkribering på morgonen. Skickade iväg dagens version av C uppsatsen till handledaren efter att jag skrivit klart metoddelen och börjat på resultatet. Var väldigt nöjd med mig själv eftersom jag skrivit drygt 3 sidor idag! Vågar dock inte skriva mer förrän han kollat på det som redan är klart!
Så imorgon blir det tråkig transkribering, lunch med Marie-Louise, daktorn tjugo i två och sedan pepparkaksbak på Elise dagis! Vilken dag!


Nu är det paj i ugnen som luktar klar! MUMMA! Broccoli/kalkon/bacon paj!

God kväll allesammans

Sleeping tight

Idag har varit en seg dag. Inte ofta man lyssnar på sin kropp till 100% men det gjorde jag idag! Hallelujah! Kors i taket kanske man även kan säga.

Fixade med hemsidan ( www.missiripa.com ) på morgonen och lade in nya bilder... när det var klart var det dags för lunch. På eftermiddagen var det tänkt att jag skulle till BM och lämna urinprov för UVI odling, även hämta ett paket och införskaffa Niferex för att höja järnvärdet. Tänkte att i och med att det regnade precis HELA dagen (och då snackar vi inte duggregn) skulle jag ta bussen in till stan. Jag skulle bara vila en kvart innan... en kvart blev nästan tre timmar. Kan vara så att jag verkligen behövde det då.

Elise vaknade kl 4 i morse och gallskrek "pappa, pappa"... kallade på henne och hon traskade eller sprang in i vårt sovrum och upp i sängen. Försökte lugna henne med att pappa faktiskt ligger här bredvid (ja, för ni tror väl inte att han vaknade!). Stackars Flisan... Sen var det dags för "bällin" så det var bara att ta sig upp och fixa det. Problemet var ju bara att Elise inte fattade att det var mitt i natten...hon skulle "sitta soffan" och "titta Apa". Det var INTE hennes mamma sugen på kan jag bara säga! Så med skrik och gråt lade vi oss ner i sängen igen. Elise somnade ju efter ca 30 sekunder... Men det gjorde inte hennes mamma, varpå hon var rätt trött i morse!

Ja ja ja...imorgon bär det av till BM så jag inte har fått UVI igen! På torsdag är det fajbjoj doktoj med sammandragningarna... Håller tummarna för att allt är OK. Tio veckor till får han allt vänta där inne och fläska på sig ;)

Ja, på torsdag är det även rendez-vous på kvällen på Elise dagis. Föräldrarna ska baka pepparkakshjärtan med glasyr till sina barn- trevligt initiativ av fröknarna!

Gonatt allesammans (ja för 3 timmar räcker inte, måste nog lägga mig vid 21 idag ändå!)

ett skratt förlänger livet :-D

Som vi har skrattat här i helgen.....

detta är anledningen!Elise har börjat fakeskratta och slå handen på knäna så man bara viker sig själv av skratt. Lyckades få med det på film tillsammans med en massa andra hyss!!!! Kolla vidare på fröken!
 


Gjorde även i ordning i Lisans rum igår. Var på IKEA tillsammans med alla sammandragningar så nu blir det lugna puckar framöver. Hade sammandragningar nästa hela dagen igår. Har ringt barnmorskan idag och fått tid till läkaren på torsdag så jag inte hade börjat öppna mig menade hon. Det hoppas vi VERKLIGEN inte. Har bestämt mig för att C uppsatsen kanske får räcka tillsammans med tentan den 12 e dec. Får se hur mycket mer jag orkar!

Här är bilder på Elise rum i alla fall efter att ha fixat med sängen. Babar, Céleste och Artur skulle givetvis hänga med. Börjar vänja mig mer och mer vid Artur, dessutom säger Elise det hela tiden. Dessa små elefanter är verkligen hennes allt just nu! Kul att hon apar efter det som mamma vill att hon ska gilla! YES!

Kommer film på ELise bus i sängen med ikväll!
Nu måste jag transkribera mera! Så kul! NOT!


KRAMZ

RSS 2.0