days to go
magknip eller gravid?

Har haft konstigt ont i magen nu i två dagar. Ingen värkkänsla men något åt det hållet. Som brinnande värk på högra sidan av magen. Fattar ingenting! I och för sig kommer det när jag har tagit ut mig lite, precis efter jag har gjort något som kanske inte borde ha gjort eller något som jag trodde att jag klarade av!

Fredag är dagen D för vår familj. Antingen ändras tillvaron åt det mycket positiva hållet eller...tänker inte ens skriva....

Håller alla tummarna inför fredagens möte med bank med andra ord!

Mamma kommer på tisdag och pappa på fredag. De ska ju packa ner lägenhet och flytta runt lite möbler... SÅ underbart roligt att mamma ska vara här en HEL vecka!!! Var länge sedan vi sågs så länge! Mormor och Elise får en härlig tjejkväll på torsdag då Heddas mamma blir myndig! Kan vara rätt mysigt för mormor att vara lite själv med skruttan. Lika mysigt för Elise med å andra sidan.

Nu värker det till lite mer i magen så jag ska nog snart sova!

Natti natti, pics kommer imorgon!

bellyMagen i v.34. Imorgon är det BMbesök. Får se var huvudet är då, men igår var det neråt. Bebisen ligger och tittar rakt in i kameran nu som bilden är tagen. Ryggen på vänstra sidan av magen. Känns att han sparkar med fötterna uppåt i alla fall. Blir helt tokig när jag kittlar under fötterna! hahaha

sjuk och billig för staten!

Ja, jag är ju inte den enda som skriver av mig av irritation mot Försäkringskassan direkt! Men att man blir straffad för att man inte tar bidrag- då är något fel i systemet.

Trodde att allt var bra nu när jag skulle få sjukpenning...men nähä ingen SGI kvar på mig inte! 0 kronor! Ja för jag har haft ett avbrott mellan min föräldrapenning med Elise och mina studier den 1e september! Helt sjukt ju!

Jag ringde AMS dagen innan jag skulle tekniskt sett bli arbetslös efter föräldraledigheten. Pratade med en Rolf där som så vänligt sa till mig att jag var för "anställningsbar" för att få aktivitetsstöd och att det var lika bra att jag började att starta upp mitt företag på egen hand om jag nu hade finanserna till det. Det hade jag just då med tanke på att jag hade sålt en lägenhet i Linköping innan flytt! Jag levde alltså på vinsten och startade även upp företaget med hjälp av dessa pengar eftersom jag inte skulle få något "starta eget bidrag". Han menade på att jag var i den åldern och med den erfarenheten att det inte fanns någon anledning att jag startade eget när det fanns en massa jobb för mig ute på marknaden- detta var INNAN finanskrisen alltså!

Jag har alltså inte anmält mig som arbetslöst utan suttit dagar in och dagar ut och jobbat med företaget, fixat allt administrativt, speciellt om nätterna då Elise sov, eftersom vi inte fick nån dagisplats till henne förrän 1e september! Alltså hade jag hand om vår dotter samtidigt som jag startade eget, jag betalade ALLT själv, har inga lån på något- och nu blir jag STRAFFAD för det!!!!! Sinnessjukt ju!

Som tur var fick jag höra att även om min SGI är 0 så är min föräldrapenning oförändrad med tanke på att vi får barn innan barn nummer ett fyller 2,5. Jäkla tur det då! Annars hade jag suttit med lägstanivådagar à 180 kronor! Inte så kul nä! Det var ju trots allt det viktigaste! Men nu är det bara för mig att hålla mig frisk till den dag då jag har ett arbete, för under studietiden kommer jag fortfarande att ligga på 0! Sanslöst!

Men men tur man är en ärlig skattebetalare, som har jobbat häcken av sig på nätter mm, att man tar hand om sina barn utan inkomst eftersom det inte finns dagisplats när man begär det, att man alltså väljer att vara skuldfri inför en företagsstart istället för att belåna sig upp till öronen, att man väljer att finansiera sin start själv istället för att kanske ta någon annans bidrag.
 
Vad får man för TACK? Jo, 0 kronor den dag man helt plötsligt håller på att föda för tidigt och tvingas vara hemma utan att plugga eller att arbeta.

Ja, jag måste vara en sån där idyllisk medborgare då i Sveriges ögon. Jag ger och ger och ger men tar inte ett svatt! (för att hålla mig utanför svordomsregistret!)

vad var det jag sa????

Igår kväll ventilerades det här hemma...mycket behövdes sägas!

Jag är ju en människa som tycker mycket om mycket...
Jag är kvinna, jag kanske tolkar saker och ting åt ett eller annat håll- DESSUTOM är jag gravid.
Inte förrän denna gången förstår jag vad Tina menade med att Niklas nog inte skulle stå ut med en till gravid Tina! Tänkte samma sak och sa samma sak till Johan igår.


Det som upprör oss mest båda två är när det kommer till våra familjer. Våra familjer är olika- och tur är väl det att alla är olika. Men när man är uppfostrad på ett sätt kan det vara svårt att finna sig i hur andra beter sig, vad de säger, vad de menar, hur de fungerar som människor.

Detta ÄR en procedur. Svackor har alla, men vi har ingen svacka. Vi har olika uppfattningar kring hur saker och ting tolkas/sägs. Hur tokig kan man bli när man VET att man har sagt en mening, när den andra blir upp över öronen förbannad, men man förstår inte varför. Då får man höra att man har sagt...någonting helt annat! Fast man VET ju att det inte var det man sa! Det kan göra mig gaaaaaaalen! Men då säger Johan ärligt att "du sa ju det här- eller jag förstod det så här- du måste förstå att jag tar det på detta sättet". Men det var ju inte det jag sa!

Allt startades egentligen av att vi började prata om att folk vill komma hit och hälsa på innan bebben dyker upp. Jag sa till Johan att jag orkar inte ha folk här innan bebisen kommer- av den enkla anledningen att jag inte orkar. Sitta med sammandragningar konstant, inte kunna röra sig, ha folk runt omkring mig, som dessutom ska sova över här- det orkar inte jag just nu! Jag blev upprörd eftersom jag tyckte att det skulle räcka att jag säger detta EN gång. Självklart förstår jag att både Johans mamma, pappa, syskon, mina syskon, mina föräldrar och våra vänner vill komma hit. Men det är lättare att säga nej till alla- att det inte passar just nu, pga det är många omställningar dessa senaste veckor och att vi vill förbereda oss att bli en ny familj SJÄLVA. Jag hoppas innerligt att alla förstår detta. Det jag känner är ju även att man inte vet NÄR denna pojke bestämmer sig för att komma ut. Eftersom vi inte vet får folk helt enkelt vänta! Jag vill INTE att här ska vara någon annan än bara Johan, Elise och jag när han kommer hem från BB. Detta kretsar mycket kring hur vi vill att Elise ska ta det hela, att hon ska få smälta det osv... Ja, jag känner egentligen inte att jag ens ska behöva förklara mig men alla är välkomna när vi har kommit till rätta efter bebbens ankomst. Så enkelt är det!

Igår gjorde vi klart för varandra-eller jag- sa till Johan att "det jag säger menar jag". Lägga tolkningar i det jag säger är ingen mening, jag kan vara ALLDELES för hård i orden och munnen ibland, vilket jag ångrar sekunden efter att det är sagt, men jag tänker inte att det jag säger ska ha en baktanke eller tolkas på 20 andra sätt. Det jag säger kommer från hjärtat och jag menar det. Gillar jag inte någon, umgås jag inte med den. Jag behöver inte låtsas känner jag. Livet är för kort för att sitta och fejka bra kompisrelationer. Å andra sidan finns det de vänner som jag bara älskar men som bor långt bort och som jag inte kan träffa så ofta som jag önskar. Men det är inget att gräva ner sig över- nu är det ju så!

Men vilken tyngd som har lättat från våra bröst!
Det viktigaste är väl ändå att man kan erkänna att man inte är felfri, att man har mycket som man själv kan arbeta på, att det inte bara är den andres fel!

Som Johan så fint sa: "Detta handlar ju inte om att vi inte älskar varandra." Det stämmer verkligen och jag tror snarare att det är av respekt och av kärlek jag inte har vågat säga saker och ting så tydligt som han hade önskat det. Jag vill ju inte göra honom ledsen såklart! Tur är väl det! MEN nu har vi bestämt att ärlighet vara längst och man FÅR göra varandra ledsna för det vinner vi båda på i längden!

STOR PUSS till min ÄLSKLING Johan!
Löööööv jo!

stress for success

Klockan är 07.40....och DÅ vaknar Klara till! Inte har hon hört någon väckarklocka, men Elise har ju trots allt vaknat till rätt många gånger då hon snällt har sagt "sov du lite till gumman"... Ja och VARFÖR vaknar hon till???? JO för kl 07 brukar hon vara på dagis! Inte konstigt att hon undrade vad vi gjorde liggandes i sängen klockan tjugo i åtta!
Johan hade visst somnat med mobilen i handen UTAN att sätta klockan! Jag vaknade och såg att det kom in ljus i rummet, då anade jag oro! Vi brukar ju gå upp kvart över sex!
Johan skulle på studiebesök i Lund kl 08.30 men han skulle hämta upp en kollega i Staffanstorp innan, jag skulle på ultraljud som testperson på sjukhuset kl 08.30 och Elise skulle ju ha varit på dagis 07. Vi flög upp ur sängen och Johan gjorde sig i ordning samtidigt som jag försökte vara lugn oc klä på Elise utan att stressa henne- inte lätt!!!! Men 07.55 var de på väg i bilen! Själv fick jag ta taxi till sjukhuset, vågade verkligen inte pringa till bussen- då kanske det hade kommit bebis på vägen!

Ja ja, nu är jag åter hemma och återhämtar mig efter denna speedade morgon!

Hörs ikväll.....

happy child för en snusdosaI Phuket finns ett barnhem där ca 50 barn bor. Detta barnhem är startat av ett par som heter Sussie och Hans som förlorade sina två döttrar i Tsunamin. Istället för att åka hem till Sverige och leva vidare bestämde de sig för att öppna ett barnhem i Thailand. På barnhemmet bor alltså ca 50 barn och där får de mat, kläder, skolundervisning, sjukvård, massa med kärlek och omsorg!

Att driva ett barnhem kostar såklart pengar. Små medel kan förändra vardagen för dessa barn. Jag uppmanar nu alla som läser denna blogg att kräva av deras sambon som snusar (det finns mååååååååånga).
För enbart 50 kronor i månaden (alltså ca 1 snusdosa i månaden, till skillnad för den om dagen de stoppar in i munnen och sedan spottar ut) kan man hjälpa barnhemmet massor. Skapa ett autogiroöverförande på 50 kronor i månaden till Bankgiro 5330-6585 Happy Child foundation . Självklart kan man välja att sätta in ett engångsbelopp på samma Bankgiro.
Bilden ovan är ett exempel på hur man kan hjälpa barnhemmet. Detta vackra smycke i Sterling Silver 925 kostar endast 250 kr som går oavkortat till barnhemmet. Snälla alla ni som har barn. Barnbidraget kommer imorgon, vad sägs om att köpa detta smycke till just ditt barn som en gåva från er som föräldrar? Eller köpa och ge bort till någon som verkligen betyder något för er?


Alla uppgifer finns på hemsidan www.happychild.se
 


Barackobamania!!!!

CONGRATULATIONS Mr. President!


Ä N T L I G E N
 
Är både tårögd, rörd, tagen, hoppfull, stämningsfull...

Det är bara såååå historiskt att denna svarta man, vid namn Barack Hussein Obama, tillträder det ovala rummet i Washingon DC denna vecka! Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Han har ingen lätt framtid framför sig, med finanskris, krig och världsproblem som många av världens befolkning förväntar sig att Obama ska lösa. Men JAG tror på honom.

Att han en dag som idag står rakt framför Abraham Lincolns staty, framför dammen där Martin Luther King höll talet "I have a dream", och håller ett tal som är så retoriskt korrekt och välformulerat till skillnad från den förra presidenten som inte ens förtjänar att nämnas vid namn - det ryser i hela mig bara jag skriver detta.
Att dessutom Bono och U2 står och sjunger "In the name of love", Beyoncé sjunger med en otrolig röst och att min favorit Stevie Wonder sitter bakom en keyboard ackompagnerad av Shakira och Usher för att sjunga tillsammans... Att WILL.I.AM och Sheryl Crow står och återger Bob Marley's "One love" på en presidentsgala....JA!?!?!
Vilken invigningsgala med folk av alla raser, sexuella läggningar, musiksmaker och förhoppningsvis olika politiska åsikter. Hoppas att han kan få alla vi som är skeptiska mot USA och mot dess befolkning att ändra åsikt, att vara villiga att ge honom en chans som ny ledare av en ny nation! 

Ja, att denna värld förhoppningsvis ÄNTLIGEN kommer att förändras! Det är många som tror på vår allas Obama. Man kan ju inget annat än att önska honom GOOD LUCK!

Man kan ju inget annat än att vara seriös i dessa sammanhang, och det är inte värst ofta jag är seriös i min blogg, men denna dag ÄR historisk. Som jag sa till Johan innan under invigningsgalan "Det är helt sjukt att det krävs en svart president i USA för att hela världen ska få upp ögonen och acceptera varandra. Hade det varit en ny vit president hade inte valet av artister, talesmän, mm känts lika trovärdigt." Det är ju inte Bush som gärna hade valt Gay Men Choir of Washington att stå och ackompagnera Garth Brooks, Bruce Springsteen, Mary G. Blige, mfl.

HE RULES helt enkelt!

Go Obama, go go Obama!

haklappar- 40% reaVille bara tipsa om att en MASSA haklappar ligger nu ute på Tradera för 59 kronor!
De kostar ju egentligen 100 kronor på www.missiripa.com så 40% rabatt!

Finns i färger och mönster för alla smaker!

Kika in vettja!

www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=692450&listtype=1

Mr.Big himself!


BEBBE 09 FRAMIFRÅN

Jag har hela tiden sagt att jag ABSOLUT inte kunde se något här. Sen slog det mig nu! Om ni tänker er att bebben ligger och tittar RAKT mot er! Moderkakan ligger ovanför.
(Får nog lov att vara EXTRA tydlig här då ingen tycks se något på denna bilden- min mamma tyckte dessutom att han liknade ett lejon! Detta är alltså bara en bild på ansiktet! Under moderkakan ser man som en svart triangel. Det är det högra ögat på bebisen. Det vänstra ögat ser man inte för det är inne i den svarta dimman. Men hittar man det ena ögat kan man alltså lista ut vad som är näsa, näsborrar och läppar. Han ser ut att ha fläskläpp typ!)
Roligt, han ser ut att ha exakt likadana läppar som Elise. Johan tycker han ser ut som en Kines. Men det gjorde ju Elise med å andra sidan!BEBBE 09 I PROFIL

Ja här ligger han och tittar rakt in i moderkakan! Man ser vänstra ögat på bilden. Och det som ser ut som cigarrettrök är navelsträngen som barnmorskan pratade om!
Den ligger verkligen FRAMFÖR ansiktet!

Han hälsar att han mår bra därinne i alla fall!!!!

KRAM, nu ska det vilas!

mega bebis!!!!

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP kan jag ju bara inleda med!
Denna lilla pojke (vi fick ju bekräftat att dte var en pojke- eller som barnmorskan sa "bebisen har i alla fall pung och snopp sen om den är en pojke det vet jag inte!!! hahaha") vägde i dagsläge 2610 gram!!!!!!!!!!! I vecka 32+3! Seriöst!
Söt var han i alla fall! Massa tjockt hår hade han med lille Sander :D Tyckte han var väldigt lik profilen vi fick se på Elise vid samma tidpunkt!

Så om Du nu bestämmer Dig för att dyka upp lite tidigare- gör det INGET! Annars blir det väl en krabat på 4500!!!! Men han kan allt vänta 3-4 veckor till! Men som barnmorskan sa "kommer han i v 37 gör det ju INGET!" Han låg faktiskt 27% ÖVER kurvan- en riktig Ripabebis verkar det allt vara. Känns dock skönt att 2600 gram av mina 11000 är bebisen. Moderkakan såg rätt rejäl ut också tyckte barnmorskan! Elise moderkaka vägde trots allt 970 gram vilket hon tyckte var en tvillingplacentstorlek!

Bara att inse- ut kommer komma en bjässe!

Är fortfarande ichocktillstånd då jag tyckte att Elise var så stor så en bebis på ca 1900-2100 hade jag kanske räknat med men 2610 hade jag INTE räknat med!

Allt annat och alla organ såg jättefina ut. Hjärtat såg fint ut och barnmorskan såg tom fettlagret runt buken på lillis!

Annars har det varit en massa sammandragningar och förvärkar idag. Inatt blev jag nervös eftersom det ländes som det kom igång. Hade jätteont vid varje värk, molande värk och lite till, bak i ryggen och sen började det trycka nedåt. Somnade till slut om efter en stund och vaknade nån gång igen av smärtan- men det gav sig som tur var.

Ojojoj hur ska detta sluta...joooo jag kommer säkerligen gå över tiden bara för det!

Lägger in fin bild på bebis ansikte sen- ingen 3D eftersom lilleman låg både bakom navelsträng och moderkakan!!!
Men han låg med huvudet nere i alla fall! Alltid ett plus!

mys med skruttan

Idag har det varit sammandragning gång på gång vilket har gjort mig lite nervös. Det har tom gjort ont idag till skillnad från annars vilket gör att man börjar tänka en del. Får ju bara inte komma nu! Det är MYCKET som ska fixas innan skrutten dyker upp... vissa saker är desto hemligare än andra! Vill hinna njuta MASSOR av Elise innan. Sitter och läser massor om hur man förbereder ett storasyskon. Tror nog att det är svårt att göra innan. Det viktigaste är väl att Elise måste få hjälpa till mycket och vara med i omvårdnaden av den lille. Imorgon ska vi på UL så då vet vi ju hur han växer där inne. Längtar! Första gången Johan får se honom (förhoppningsvis får vi se den "lille") live på ett ultraljud! Jag har ju tjuvkikat fyra gånger redan (v.13 Dr.Selbing, v.19 magont EKsjö, v.20 rutin UL, v.22 hjärtUL)!
Spännande!

Elise och mamma hemma i hallen. Mys!


Här är vi lite mer närvarande inför fotografen!


Elise egenhändigt tagna bild! Snyggare vinkel fick vi inte till dessvärre! :D
Bleka som spöken är vi visst med mitt i vintern!


Elise fick en så söt liten present i lördags då hennes mamma passerade förbi Marimekkoaffären kunde hon inte motstå en barnugnsvante och även en barngrytlapp! Helt ljuvliga i rött och cerise var dessa små miniatyrer. Elise och jag mös åt att jag har dem i stor modell med Unikkoblomman och hon har de små som också får hänga i köket bredvid mammas.
Såhär såg det ut när Elise lagade mat och förstod hur hon skulle använda dem.
   

Nu blir det vila framöver, vågar knappt ens sy. Måste sova nu efterom jag lämnar Elise imorgon på dagis!
natti natti

new luck?

Himla kul det här! Sara ringde upp idag för att berätta att hon hittat en bild på Elise på FamilyLivings hemsida.
Isabelle Halling, inredaren på Äntligen hemma/TV4 hade gjort lite härlig reklam för mig där. Så snällt! Av en slump hamnade jag på hennes blogg då jag skulle kolla när nästa FamilyLiving kom i brevlådan.
Såg att hennes dotter hade problem med att hålla sig i sängen, då hon fixat samma lösning av Gulliver/IKEA som vi. Annica kolla in tipset! Mailade Isabelle Halling samma kväll och tipsade om plankan vi köpt på IKEA som håller Elise i sin säng!

Här är inlägget!


http://www.familyliving.se/bloggare/isabelles-bloggPå tal om FamilyLiving!
Fick ett mail av en inredare som jobbar på tidningen. Det visar sig att lapptäcket platsar i ett reportage i tidningen om lila barnrum. Så den 17e februari kommer den första MISSIRIPA varan i en tidning.
Premiär!
Kunde även eventuellt finnas med andra varor enligt inredaren men täcket var bestämt!

www.missiripa.com

är alltså det nya heta! hahahaHAR TUREN KANSKE VÄNT?

en (rosa) elefant balanserade.....

Var ju tvungen att ge Elise en chock av ROSA! Hon har väl inte fått tillräckligt av denna färg, så nu har jag täckt behovet ett år framöver!         

Mellan VILA och FÖRVÄRKAR kan man visst få en liten del gjort!
Hoppas att modellen ställer upp på bild ikväll då :D


love

Jag ÄLSKAR min familj!Kärlek är väl ändå det som får oss att överleva?!?!?!

PUSSAR och KRAMAR till Elise, Johan, mamma & pappa och mina syskon!

Ibland är det rätt bra att vakna upp och bara inse att man kommer rätt långt på bara KÄRLEK!


KVD & Co.

Simrishamn Crows

En av många fina Axeltavlor!


http://kvd1.wordpress.com/

"fickbesatt"

Kanske ett nytt ord att välja in till Svenska Akademins Ordlista???? I vår familj finns det med som ett vardagligt uttryck i alla fall!

Bildbevis krävs:

Elise är helt fickbesatt! Hon går och säger FICKA hela tiden och springer runt med händerna i fickorna för att visa hur tuff hon är. Bara det att man är livrädd att hon ska trilla och inte kunna ta emot sig i fallet! Idag såg hon ut som en riktig kille, hon fick välja kläder själv nämligen. Den fina knallblå Superman tshirten med ett par svarta jeans. Min pappa sa när jag berättade hur hon såg ut "Hon har väl snarare blivit indoktrinerad av sin mor eller?". Har ju aldrig direkt varit för rosa kan jag väl inte påstå, men vissa gränser finns ju :D.

Lika besatt som hon är av fickor är hon av "Nalle" (nalle puh nappen) och "tier" (tiger nappen) som för övrigt måste vara de FULASTE nappar som någonsin har skådats! De är så överkitschiga om nu detta är ett uttryck som finns! Köpte dem i Frankrike för att de var så otroligt fula, det jag inte visste var att Elise skulle vägra att inte ha dem med sig var hon än går. En i munnen och en i handen, detta gäller även vid nattetid! Var sitt nappband sitter de i så fort vi är iväg, på jackan och sen in i jackfickorna. Låtsasgråta har hon ju självklart lärt sig och då säger hon "lessen- Nalle!, Tier!" Ja, ja en riktig dramaqueen är hon allt vår fisloppa!
Imorgon börjar dagis och andra bullar, får se om hon går med på att ge napparna till fröknarna!

Imorgon är det "bara" 8 veckor kvar till beräknat FL datum, går in i v 33 som sagt. Torsdag nalkas ultraljud och ska bli spännande att se vad krabaten väger på ett ungeför nu!

Annars är det en riktigt härlig mysElise vi har fått ha här hemma under dessa 3 veckor jullov. Sitta i knäet, kommentera allt, leta nappar, läsa eller "läscha" (Elise kan verkligen inte få fram sch-ljudet eller r - Johan låg och rullade r innan i fåtöljen med henne för att klämma fram ett och annat R och till slut dök det allt upp :D ), läsa saga mm... Det nya är nu att hon ska ligga i sängen för att somna och man ska sitta på den lilla vita stolen bredvid sängen och läsa saga som hon somnar mitt i varje gång, innan skulle man gärna köra hela sitt sångrepertoar eftersom man blev bestämt tillsagd att "sunga"!

Ja vilken härlig period dessa små är inne i nu, lika härligt att läsa till sig om alla dessa kompisar som utvecklas och går genom samma faser. Härligt hur den lilla människan fungerar och har ett visst utvecklingsmönster.

Kramar, ikväll ska det nog sys lite till, har fixat klänning till Elise igår kväll och måste nog ha ett par leggings till:)

size = newbornNyföddbody, saknar dock tryckknappar som jag inte vågar slå i nu när Lisan sover.

         
Framsida nyföddbyxa, Baksida nyföddbyxa, Gula velourisar stl 56

Can't wait tills vi får använda dessa!!!!

geishadockor!?!?!?

Tänk vad minnet kan lura en ibland!!!!! Fick för mig att jag hade sett kläder med geishadockor...hrmmm ja, gubbar som leker kanske man snarare skulle definiera det som! Men de var ju jättefina trots allt. Detta set skall nog sättas upp på önskelista till ELise, såg dessutom att det fanns till "lillis" med! Hmmmm.falskt alarm

Igår eftermiddag satt jag desperat och väntade på att barnmorskan som hade varit på semester sedan juldagarna skulle ringa upp. Hon brukar alltid vara väldigt snabb men igår dröjde det!!!!

Klockan 18 ringde hon, att hon ens jobbade då är jag imponerad över, och vi pratade ett tag. Det fanns dessvärre inga tider hos läkaren idag men hon tyckte att jag skulle ringa in till förlossningen så de fick besluta vad som skulle göras. I annat fall skulle hon ringa runt till andra mottagningar idag för att få en läkartid.

Ringde som sagt förlossningen där de tyckte att jag skulle komma in på kontroll. De tyckte att sammandragningarna var lite väl tighta! Sak gjord, lämnade Elise hos Hedvig med supersnälla föräldrar (de är stand-in för när bebisen dyker upp!!!) och då började mitt dåliga samvete kännas av. Lämna stackars Elise kvart i sju på kvällen helt själv med en välpackade Kånkenväska. När hon vinkade åt mig i bilen höll tårarna på att falla! Men jag visste samtidigt att vi skulle ses lite senare- detta var ju bara en kontroll!!!!!

Väl på förlossningen blev vi väldigt vänligt bemötta av en undersköterska och sedan därpå en barnmorska som klämde och kände. Just som hon sa att magen inte var värkberedd (vilket var positivt) efter att hon hade klämt och känt på magen, satte den självklart igång!!!! När det var som värst var värkarna uppe i 45 %. Sist jag var inne låg de konstant på 12-13 och när toppar kom var det 22% så det har ju hänt en del sen sist. MEN det var jätteskönt att få reda på att trots att det börjar göra mycket mer ont och att det börjar bli lite jobbigt att andas igenom förvärkarna, har de inte påverkat livmodern mer än sist.

Blev undersökt av en läkare, samma som jag mötte på KK när jag hade en cysta som spruckit och det låg vatten bakom livmodern, som var lite kortare i sitt bemötande. Trots sin hårda ton insisterade hon på att sjukskriva mig. Jag dum som en nöt sa ju bara att det har ingen betydelse eftersom jag ändå pluggar (vilket jag inte kan påstå att jag har gjort under lovet- but still!) men hon verkligen insisterade. Det har jag henne att tacka för nu. Sjukskriven till 100% dvs att jag slipper ta ut föräldrapenning såhär dags! Tur att hon var vänlig nog att komma på det själv. Vila ordinerades starkt och bestämt.

Har kommit överens med min kropp att det tempo jag håller nu får den allt klara av för jag får NOJJJJJJJA om jag ska vara mer stillsam. Kör en "gåitrappornaengångomdagenvarannandag" numera! :)

Nu ska det i alla fall sys lite till lillfisen Sander.

Ja som många har undrat, så verkar det bli Sander Artur Ripa  (sorry Ellen :-D ) denna lillpojk ska heta! Och SJÄLVKLART så ska Johan inte heta Sander längre när vi är gifta. Eller jag menar inte så men vi har beslutat att Ripa blir vårt gemensamma efternamn. :) Så som jag lovat min käre farfar en gång för mycket länge sedan när jag satt i han knä. Varav Artur dessutom eftersom det hette han i tredje namn, Per Ivar Artur. Tycker det är en fin gest att ha kvar gamla släktnamn. Hade gärna klämt in något av morfars namn också men vi får nog sålla vidare i den djungeln. Ture Holger Valdemar är fina namn det med! Nu återstår bara att se att det verkligen är en pojke som gömmer sig därinne eftersom det är dags för tillväxt UL nästa torsdag :).

Bilder på kvällens alster kommer in senare vad jag vill tro!

Tjing tjong!

gudmor på besök

Här är några härliga bilder så länge på Elise när hon och Johan var ute på baksidan och sparkade boll! En framtida Zlatana tycker Johan! Men han hade nog i och för sig inte kunnat eränna om hon saknade helt bollkänsla. Kastar hon bollen här hemma så klappar hon ett klapp efteråt precis som hon är skithäftig! Hahaha
 


I måndags kom Cissi och Jonas hit på besök! Tror Cissi har mycket finare bilder  än oss men ni får hålla till godo med dessa sålänge! Cissi var en klar favorit i Elise ögon och det var så underbart att se att hon verkligen ville sitta hos Cissi hela tiden. Nu håller vi tummarna för att de flyttar ner hit snart. Men först skade ut på backpacksresa i 2 månader i Asien. LYX!!!!!

Har lagt ut en massa klädpaket nu på Tradera, har sorterat massor av allt det flickiga och försöker ju skrapa ihop så mycket som möjligt nu i fickpengar :) Så hr ni en Bugaboo Cameleon kan ni nog fynda sufflett billigt!!!!!


Krmar på er alla 

¤"#¤bredband&/"(%&(

Får panik på vårt jädrans bredband som man sitter och betalar 340 kronor i månaden för. Det bara hoppar ut och in och ut PANIIIIIIIIIIIIIIIK!
Nu börjar dessutom telefonen att konstra den med! Det bara hoppar i ljudet nu med! Precis en kostnad som vi bhöver just nu! Jo jo men turen vänder säkert NÅN gång!!!!!

"älske-de"Har äntligen sytt första plaggen åt lillen. En overall/åkpåse i sweat/fleecetyg  i stl 0-4 månader som man kan bädda in den lille i och som håller honom varm. Han har ju en blå fluffig MOLOoverall med för andra stunder men detta blev något som mamma fixat i alla fall! Sen har han ju Plastisockpåsen medOM den inte ryker till Tradera.
Blev så nöjd med denna att denna kanske räcker :)


Här är baksidan och andra små detaljer


En av de nya detaljerna på mina nya plagg.

Johan fick även julklappar av mig som jag ska fota och lägga ut. Pappa t-shirt finns även nu hoss MISSIRIPA!

Imorgon blir det till att ÄNTLIGEN träffa Cissi och Jonas. De kommer förbi under dagen och då ska vi bara mysa och leka här hemma, kommer ju inte så långt! Ska även ringa imorgon till barnmorskan och se om jag kan få tid till läkaren. Vill veta hur det står till så lillen inte är på väg ut än, känns lite halvt märkligt om man säger så!
En annan sak som man glädjs åt nuförtiden: Elise har lärt sig att säga "älske-de" och man bara smälter...
Tänk vad jag älskar henne!!!!

natti natti

merci!

TACK alla snälla, omtänksamma, rara, kära, gulliga, bästa VÄNNER!

TACK för all hjälp med länkande hit och dit för att hjälpa till!  

Blev så positivt överraskad av vänner som ställer upp i vått och torrt när man verkligen behöver hjälp och det är så

UNDERBART att veta att ni finns där när man behöver Er!

MERCI MERCI MERCI!

Massa kärlek och tacksamhet för att Ni finns och sprider budskapet!KRAMAR från


Time passes by....

Jaha då var det redan år 2009! Kan inte förstå var tiden tar vägen. Har precis sorterat nyfödd-62 kläderna för att plocka bort klänningar och det lilla rosa som fanns... Det var ju inte mycket som ni kanske alla förstår! Lillskrutten kommer också få ha en massa färg och kändes så nostalgiskt att plocka i plagg som Elise hade på BB när hon var nyfödd. Man får ju en massa tankar kring vad som komma skall. Den euforin och den lycka man kände när man fick lillskruttan i famnen, kommer man verkligen att kunna känna så IGEN? Det sägs ju det och jag antar det, men det var en så obeskrivlig lyckokänsla att få möta Elise för första gången..... oooooooo så härligt!

Men nu är det i alla fall 2009, och ett år fyllt av förväntan. Vi är rätt beslutsamma, ett friskt barn och en lägenhet, vad ber kan man begära? Självklart står det högst upp på listan att lillskrutten mår bra när han nu väljer att dyka upp. Det blir ju i alla fall en 09:a! För väl det. V.31 är det nu och hoppas att han stanna i alla fall 5 veckor till därinne!

God fortsättning på er ALLA stora som små....


Elise poserade så sött innan vi skulle gå. I sin fina silverklänning som hon fått av mormor och morfar i julklapp och i sina fina nya kängor som hon älskar.

   
Elise och Melker busar för fullt innan de två deckade! Inga fyrverkerier blev det för deras del i år inte.


Elise har fått in mammas system, clementinaddiction! Man har en clementin i handen samtidigt som man skalar och äter den andra!


KRAM på er alla....

RSS 2.0