UMAS, smyckesrea & hörselkontroll!!!

God afton

Lilleman sover som vanligt. Han sover som bäst och mest fridfullt mellan i stort sett 20.00-23.00. När "mammaKlaraälskling" (som Elise så underbart kallar mig) är som tröttast vid 22.00/23.00 snåret DÅ ska han gärna upp och helst få i sig en nattslurk innan han går i ide några timmar... SURT!

På tal om slurk- BVC tanten var ju här förra måndagen och då visade det sig att Sander bara vägde 50 gr mer än när vi kom hem från BB. MEN idag var det en vecka sedan han vägdes och han hade gått upp till 5200 nu! Snart förbi födselvikten alltså!

Här kommer några få bilder på lillen i ny missiripa outfit och även en sliten mamma... inte sliten i psyket men återhämtningstiden var dock segare med snitt än en vanlig förlossning. Har varit hos min barnmorska idag och snittet såg tydligen bra ut. Känns konstigt men men. Hon tycke även att läkaren skulle anmälas. Detta ska jag ta tag i nu framöver har jag tänkt. Mitt HB var 104 nu i alla fall så det är på rätt väg!!! Från 60 på snittet, 88 på väg hem från BB och nu 104! Känns bra!

Såhär trött ser mammaKlara ut....


Sander ser rätt trött ut han med för den delen :D

   
Bästisarna passar på att leka efter dagis! De är bara för underbara!

Sander har fått hörseln kollad idag då det konstaterades att han hör perfekt- de fick nämligen ingen respons på BB på hans vänstra öra- men det känns ju bra!

Nu ska jag hämta Flisan på dagis och sen blir det lite matlagning, amning, städning, amning och AMNING!!!!
What a life nowadays!

Ska nog passa på att lägga upp lite smycken på tradera med. Har några färdiga här hemma som jag tänkte rea ut. Dumt att de ligger här hemma och skräpar- en påskpresent till någon kanske????

Gå in på www.missiripa.com under Till Mamma finns smycken. Det är 30% rabatt som gäller!!!! Kanske något att fynda till påsk eller mors dag som kommer upp snart! På nybeställningar är det dock ordinarie pris.

time flies

Man får passa på att blogga när storasyster är på dagis för annars går allt i ett här hemma. Som sagt det där med logistik kring två barn är nog mer av en vanesak- vardagen har ju inte sjunkit in ännu! Men i tid var vi i alla fall på dagis i morse kl 08.00. Till och med någon minut tidiga! Elise kommer att gå heltid nu fram till 18e maj. Sen är det 15 timmar i veckan som gäller. Men det är ju bara tre fyra veckor då Johans sommarlov börjar sedan! Det blir hoppigt för Elise känner jag men det är väl inget hon inte tål.


Lille Sander i MISSIRIPAoutfit

Annars tutar allt på i vanlig ordning. Man byter ju rätt många fler blöjor nuförtiden. Att amma känns som en levnadsstil snarare än något man bara gör lite då och då. Men det är mysigt förutom de stunder på natten där man har säckat ihop över sig själv av trötthet för att ännu en gång AMMA. Har dessutom fått en kräkbebis vilket vi inte är vana vid- Elise kräktes EN gång under sin spädistid och det var eftersom jag hade gett henne ersättning och hon visst var ÖVERMÄTT- så det är bara att ha en handduk till hands JÄMT för en del nerkräkta kläder blir det allt både för honom och för mig.


mmmmmmm... kaneeeeeeel!

Ja igår var Johan och spelade innebandy och under den tiden var jag själv med dessa små underverk. Elise var så tyst och lekte fnt inne på sitt rum- trodde jag ja!!! När jag kom in i rummet efter 4-5 minuter möts jag av en spottande Elise med en massa konstigt brunt i munnen. Jodå, lila skruttan hade fått tag på kanelkaret som vi har till frukost till äppelmos och yoghurt. Inte nog med det utan hon hade även funnit saltkaret som vi har till äggen!!! hrmmmm jag möttes av en liten 2årings mun FYLLD till kanten med KANEL! Gissa om det var starkt i munnen enligt Elise!

...är INTE gott!
Man får dessutom en massa utslag av kanel som hamnar på den lena och oförtsörda babyhuden.

     
Bus med mormor innan hon skulle åka i torsdags kväll...Lillbullen i pappas famn igår kväll!

Förresten så blir det Eksjö över påskhelgen och även en snabbis till Linköping över någon av dagarna. Har dock inte bestämt vilken dag än. Hoppas vi hinner träffa alla!!! Kommer bli tajt med hellre en dag än ingen!


TACK alla snälla för alla fina kort som Sander har fått i samband med sin födelse och även en stort TACK till alla gratulationer till Elise 2årsdag!


LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV
// Klara & Co.

hohooooooo


Våra älskade barn
Har varit mycket på sistonde!

  

   

Mor min dök upp i fredags kväll- unannounced :D Så himla härlig överraskning (för mig i alla fall- svärmor som överraskar och ska stanna en HEL vecka kanske är lite mindre roligt- haha). Mamma hade visst bokat denna biljett sedan lång tid tillbaka men i tron om att Sander skulle vara betydligt äldre vid hennes ankomst! MEN som sagt han bestämde visst sig för att inte dyka upp tidigt och därför kom ju mamma när han bara var 6 dagar gammal.

  
Busarna Hedvig och Elise diskar och lagar mat

                 
Kalaspinglan Elise själv (hon pillade dock mest bort godisbitarna) - Hedvig kom en snabbis för att äta en bit tårta.

På fredagen hade vi lite firande för Elise med Stellan och Hedvig. Hon fick ett par uppskattade silverballerina av oss, ett Hello Kitty regnställ, klänning, böcker, vattenflaska, kläder , mm... och några tavlor som Pink Friday vänligt skickat hit! Hon blev mycket glad och säger hela tiden "mina tavlor". Hon har för övrigt börjat babbla en himla massa nu när vi har varit hemma- det är så roligt att höra vad hon säger och menar- det underlättar en hel del! På lördagen dök ju även min bror Kalle med sin flickvän Kristina upp och så även min syster Ellen. Vi hade ett litet kalas för Elise på söndagen med de närmsta och utan barn (var dessvärre tvungen att ställa in barnkalaset med tanke på att lillen är så liten och med tanke på hur jag själv mådde). Elise fick mycket fina presenter och bland annat en hel del med Pippi Långstrump som är stundens favorit. Höjdpunkten måste ha varit den lilla teservisen som Elise har användt mycket flitigt hella veckan och bjudit både Ellen, Kalle, mormor, mamma och pappa på kaffe. Pippiperuken var också härlig. (bilder kommer förhoppningsvis snart från systra mi som har varit flitig på den fronten- svårt att fota när den enda man gör är att AMMA!

               
Mormor och Ellen ute på promenad med Elise och Sander

      
Elise är "tuffing" i mammas solbrillor

                                                  
Elise har trätt i båda ben i samma byxben - Lille Sander får prova syrrans färgglada säng

        
Pappa Jojan och Elise sover middag


Nu då- Hur mår mamman och Sander är det många som undrar.

Jo, nu börjar man väl återhämta sig men det är en mcket konstig känsla med kejsarsnitt. Nu när man vet hur båda funkar eftersom man gjort båda delar kan jag ju bara säga: hur kan man ens tänka tanken att välja snitt framför "vanlig" förlossning???? Återhämtningstiden är ju 5 ggr så lång med snitt och smärtan går ju inte att jämföra. Bara själva känslan att man känner en kittlande känsla som sedan kommer att leda till en eventuell nysning är ens största oro- ja, för nyser man de första två veckorna känns det som om snittet skall öppnas på nytt!!!!!!!!! Gaaaaaaaaaaaaaaaa!

Nu sitter man här i alla fall som tvåbarnsmamma- en UNDERBAR känsla. Två otroligt fina och friska barn känns som det viktigaste i ens liv. Att ha en lugn, harmonisk och trygg familj för Elise och Sander är ju verkligen det man eftersträvar. All logistik kring en tvåbarnsfamilj förändras ju en hel del från den med enbart ett barn. Det tar ju längre tid att ta sig ut utanför dörren om inte annat med tanke på att Sander fortfarande är så liten- kan inte förstå att han bara knappt är 2 veckor! Amma gör man ju en hel del- men man får vara glad att amningen funkar för det är ju trots allt så himla smidigt!
Lillskrutten sitter i bilbarnstolen just nu på soffbordet, vilken vaggas av min vänstra fot samtidigt som jag bloggar- är det såhär vardagen kommer att se ut??? Hahahaha!Kramar från Malmö

thank you!!!!!!!!

Vill börja detta inlägg med att tacka Johan! Ja, inte är det alla som har en man som står upp för sin kvinnas blogg- och inte är det alla män som visar sig ha bättre bloggförfattarförmåga än sin kvinna heller (det sistnämnda behöver ni ju inte trycka på ALLT för mycket- han har fått lite BIG HEAD av alla fina kommentarer om hans bloggartalang!!!!) :D
Fick dessutom en otroligt fin ring av mannen min efter förlossningen- han tog två förlossningsgåvor i en om man säger så.  Snart kanske vi alla heter Ripa alltså- inget datum satt än så ni kan cooooooola ner!

Sedan vill jag rikta ett JÄTTETACK till alla fina hälsningar både innan snittet och efter! Har inte kunnat svara på alla sms men ni förstår säkerligen att jag är oerhört tacksam för att jag har så många fina vänner som ni. <3 <3 <3I onsdags eftermiddag kom jag och Sander äntligen hem. Pappa kom en snabbis över knappt två dagar så han kom och hämtade oss på BB. Inte lätt att veta hur man skulle introducera denna nya familjemedlemmen för Elise. Hon tog det jättebra och är väldigt stolt över sin lillebror. Det första hon säger på morgonen är "lillebjoj".  Måste nog desvärre erkänna att det är annorlunda att genomgått ett snitt till skillnad från en "vanlig" förlossning! Det gör helt enkelt ONT när man har ett snitt på 30 cm rakt över buken. Att nysa och hosta tillhör numera det förflutna med råge- dvs om ingen vill lyssna på en skrikande Klara. Snittet  är ju av den lite längre kategorin med tanke på Sanders storlek. Vi kan dessvärre inte längre skryta med en 5 kilos längre. Han var nere på 4600 gr för några dagar sedan men är nu uppe i 4700 så bjässen äter allt upp sig. Äta tillhör just det enda han gör!!!!!Såhär mysigt bemött blev vi av vår älskade storasyster Elise!
Mys i soffan med "lillebjoj äta bjöst- Elise med äta bjöst"????

 
Little Buddha Sander- en KOPIA av sin syster!!!! (andra fotot är Elise som ni kanske förstår :-D )


Storasyster ska ta på sig blöjan själv- dock blev det LITE fel hål benen kom genom ....


Närbild....


Stoltaste Elisan sitter och vaktar över sin lillebror Sander- han kanske vaknar och då vill man gärna "bäja".

Ja, detta blir allt för idag- är rätt matt to be honest. Har faktiskt riktigt ont idag till skillnad från de sista dagar då det har känts bra- men det är väl läkningsprocessen som faller in i kombination med smärtlindringen som sinar....

Imorgon kommer mina älskade syskon hit. Ska bli ljuvligt att få ha dem över helgen- Ellen får vi äran av att ha här hemma ända till torsdag- en lyx i vår familj att ses så länge!

STor kram och än en gång TACK TACK TACK TACK TACK TACK!!!!!!!!

//stolta tvåbarnsmamman

Aqva-(NOT)-kul

En märklig känsla for genom kroppen på Elise födelsedag. Vi skulle verkligen fira denna dag utan Mamma Klara och lillebror Sander. Kändes till en början som ett omöjligt uppdrag men i god pappastil började vi dagen med en Mussepiggglass, sedan flöt allt bara på! Elise har även, av någon anledning, fått för sig att inte vilja ha håret uppsatt i hårsnodd. Fick ta fram stora fantasilådan och själv visa att tofs faktiskt är häftigt att bära. Då var det inga problem med det längre. (Se bevis nedan)

Klara och Sander tuffar på som tåget. Sander hade tydligen rasat hela 700 g idag så det blev ett par timmar med tillägg. Sedan rann det till i Klara och arbetet med att ge tillägg var ett minne blott!

Imorgon onsdag är det prat om hemgång och jag kan inte med ord beskriva min saknad. Jag vill dock inte att det sker något förhastat utan Klara och Sander skall må bra innan det är dags för hemgång. Vi får helt enkelt se vad tiden har att visa. 

Idag var jag och Elise på Aqva-Kul. Givetvis ville någon åt min fina klocka och min 300 år gamla mobiltelefon så när jag och Elise kom tillbaks till klädskåpet igen var låset borta och klockan och mobilen stulna! Helt jävla otroligt!! Hade jag varit tjuv så hade jag satsat på plånboken, där låg nämligen för ovanlighetens skull lite pengar, men nej nej, här skall vi ta mobilen!!! Så imorgon blir det polisanmälan och hit och dit! TRADIGT!

Nu skall Ni dock få njuta av lite nya bildet. De är helt underbara!!Frukost!

Jag är själv rätt nöjd med denna lilla frisyr!Det är tufft att bära tofs!!Elise fick en jättefin ballong på SEB, lite läskigt men väldigt spännande!Nyfödd skyltdocka går att skåda på BB, UMAS!!Åh, Lilleman!!

Då var det färdigbloggat för idag. Jag hoppas för mitt liv att Klara kommer hem snart för nu börjar mina formuleringar och ord att ta slut..Så bli inte besvikna om det bara finns bilder imorgon!

HAJ HAJ

Hipp hipp hurra för våran Elise idag!

Känslan av att ens dotter fyller två år samtidigt som ens nyaste tillskott blir tre dagar gammal är obeskrivlig. Ren LYCKA! Vi är så fantastiskt glada över våra barn och jag kan inte vänta tills hela familjen samlas här hemma igen!

Idag har Elise och jag (fortfarande sambo/språkrör som skriver) firat hennes födelsedag på bästa möjliga sätt. Vi har satt in hennes sparpengar på banken, vi handlade tårta på konditori och vi hade födelsedagsfika med älskade Hedvig och hennes underbara föräldrar! Vi sjöng "LEVA" flera gånger och hurradet ville aldrig ta slut. Imorgon fortsätter firandet med ett dopp i simhallen!

Klara och Sander mår bättre och bättre för varje dag som går, de är uppe och går och ammandet börjar sätta fart på allvar. Det är tydligen en hungrig pojk vi har, inte så förvånad dock med tanke på vad han har gluffsat i sig i mammas mage. VI väntar så klart på att de skall komma hem, samtidigt vill vi inte att de skall komma hem för tidigt.

Klara hälsar och tackar så mycket för alla fina gratulationer, sms och samtal! Hon kommer att besvara er alla när tid ges. Det här med bloggande är en större grej än vad jag någonsin kunnat tro. Vilket brydderi att formulera och skriva ner text! Lägga upp bilder skall vi inte tala om!!!

Här kommer dock lite smakprov på "lilleman"! Bilder från Elises födelsdag och på mammaklara kommer senare!

Det kommer fler bilder så fort Klara kommer hem, så håll ut...!

/Stora kramar från Johan och Elise

Mr Sander

Som Ni förstår så är det inte Klara som sitter vid tangenterna och skriver utan hennnes språkrör tillika sambo.
Jag kan meddela att Klara och "lille" Sander mår bra, de ligger dock fortfarande kvar på BB och myser men kommer förhoppningsvis hem i mitten på veckan.
 
Klara ville gärna att jag skulle lägga upp lite bilder på underverket samt låta hälsa att hon mår efter omständigheterna bra. Lite trött och lite öm är hon dock men otroligt lycklig över "lilleman".

Jag kan även berätta att Sander kom ut i lördags förmiddag och vägde hela 5295 gram och mätte 54 cm. Fullt frisk och glad som en spätta.


Mer bilder kommer inom kort!

Varma kramar och hälsningar från oss alla tre!

att tas på allvar

Nu är vi hemkomna (jag vet! det trodde jag ärligt talat inte heller att vi skulle vara) med beskedet om att imorgon under dagen blir det ett planerat akut kejsarsnitt! Inte akut i den bemärkelsen men pga det egentligen bara är planerade kejsarsnitt på ons-fre på UMA i Malmö kallar de detta för akut då jag får komma till på en lördag!

Idag har vi träffat överläkare, narkosläkare ett antal barnmorskor och peppar peppar alla har varit trevliga.

Som bestämt nu är det steril ankomst till UMAS imorgon bitti klockan 09.00. Så fort det finns tid kommer kejsarsnittet att äga rum! Uppvak för min del blir dessvärre på kirurgiska mottagningen då det är helg och BB.

Nu är det bara att inse att imorgon så är vi tvåbarnsföräldrar om allt går bra!

Det sjuka i det hela är att jag har fått förklarat för mig att bebisen tydligen väger så mycket på grund av att jag har ätit för MYCKET FRUKT!!!!! Har ni hört något sjukare. Tydligen har han sugit åt sig allt fruktsocker och är väldigt rund runt magen, inte så värst stort huvud utan det är magen som ligger 33% kurvan! Och jag som tänkte på vad jag åt och var nyttig...det fick jag för!!!!

Nu ska det skrubbas kroppen med steril svamp och så även imorgon, sen ska jag ladda batterierna med flytande föda och hoppas på att sova några timmar!

Tjing tjong (försöker dölja min sjukhusskräck genom min dåliga humor...)

KRAMAR
och

TACK TACK TACK miljoner gånger för ALLA fina SMS jag har fått under dagen!!!!!

mitt huvud är tomt

fyrklöver

Nu på morgonen är det en riktigt nervös och orolig Klara som skriver...

Igår kväll var vi som sagt på tillväxt ultraljud. Vi fick då beskedet att bebisen beräknades väga i dagsläget 5600 gram plus eller minus 10 procent. I detta fall kan alltså bebisen väga allt mellan 5 och 6 kilo!

Både jag och Johan hamnade i totalt chocktillstånd och sen kom ilskan. Ilskan över för det första att ingen har lyssnat på mig och min magkänsla, ilskan över läkaren i tisdags som bara skrattade mig rakt upp i ansiktet om att min oro var obefogad, ilskan över att sjukvården någonstans har GLÖMT mig och att bebisen låg 27% kurvan vilket känns som något som borde ha alarmerat NÅGON!!!! Nu ligger bebisen 63% över kurvan- det har jag aldrig ens hört talas om! Jag har ju sagt åt dem att magen var stor och att jag kände att något var fel, att magen inte hängde med, att jag har fått blixtar för ögonen (antagligen pga ökat tryck i kroppen), mm... jag blir så arg.

Efter ilskan kom oron och rädslan. Detta var inget jag var inställd på. Kejsarsnitt är ABSOLUT inget jag ens har försökt att bearbeta. Jag är och kommer aldrig att vara någon som tycker att det känns okej att vara på sjukhuset, doften bara får tillbaka dåliga minnen. Men nu idag ska vi träffa läkare kl 10 för att diskutera! Diskutera- det finns ju inget att diskutera enligt mig. Planera in ett kejsarsnitt eftersom förlossningen kan ju komma igång av sig självt NÄR SOM.

Jag känner mig oerhört splittrad nu eftersom jag vill att de ska snitta mig nu men helst hade jag inte velat bli snittad. Ja ni förstår!

Tankarna har farit omkring i mitt huvud i natt då jag knappt kunnat sova- tänker på allt och ingenting! OM det blir snitt idag- vilket jag ju hoppas att de inte låter mig vänta över helgen bara!!!- så ligger jag ju inlagd hela helgen och nån dag efter. Jag missar alltå Elise födelsedag och det känns. Jag vet att ni är många som tycker att detta inte är en big deal eftersom hon inte kommer att komma ihåg det men för mig är det precis såhär det INTE skulle bli. Pappa kommer hit på blixtvisit och jag vill ju inte missa honom och Kalle och Kristina som jag inte har träffat sen i juli kommer nästa helg så dem vill jag ju inte heller missa. Hade de bara lyssnat på mig hade de kollat vikten på bebisen för 4 veckor sen när jag började känna att något var på tok! Då hade man kunnat föda naturligt och då hade det aldrig blivit såhär.

Jag kommer i alla fall att gå vidare med detta det är en sak som är säker- läkaren i tisdags ska allt få veta att hon skrattade rakt upp i fel människas ansikte!

Har precis sagt hejdå till Elise nu när Johan åkte iväg med henne till dagis- kanske inte träffar henne på några dagar nu- DET känns hemskt!

Usch! Med darrande händer är det bara inse att det är positivt tänkande som gäller nu- att allt kommer att gå bra och bara hoppas att fredagen den 13e mars för mig för med sig TUR!

Håll tummarna.

Varma kramar och tack för alla lycka till SMS.

//KLARA

sjukstuga???

Dagen börjar bra med ett "aj aj magen" från Elise sida precis innan hon och Johan går ut genom ytterdörren... Men hur många gånger har vi inte hört våra små säga så då! Klockan 09 ringer de dock hem från dagis och säger att Elise är dålig i magen och blek. Bara att ringa Johan och be honom att åka och hämta henne. Han förvånades över hur pigg hon var när han kom dit för att hämta henne. Hon ville själv springa till bilen, mm... Själv drog jag på mig något så jag såg någerlunda presentabel ut i en ICA affär och gick med raska (för att vara jag alltså!!!) steg och inhandlade 3 liter blåbärssoppa, blåbärspuré till bebis (Elise har vi nu lärt att det är blåbärsmoooooooos), saft, skorpor och Piggelin så hon skulle få i sig lite vätska. MEN Elise var väl inte så sugen så magen var inte elt OK... Vi har dock fortfarande inte bytt en enda annan blöja än de fyllda med kiss- för att utelämna onödiga detaljer!!! Nu sover hon efter att vi har tittat på Emil och griseknoen. Hon bara älskar alla Astridfilmer- dock drar hon ofta fram Ronja och säger "läskig" för det har jag lärt henne...oups! Lite senare i livet kan hon få se Ronja Rövardotter men den är faktiskt lite läskig!


Såhär ser det ut när Elise och Johan tar en nap! Skön stil!
I ett lite mer vaket tillstånd kan det se ut såhär!


"Kolla mamma, kolla pappa, elefanten!" Nu har hon fått till det...

         

Elise njöt av att få vara med och diska! Men det blev mest en massa citronätande och pressande för så hade ju mamma nyss gjort i vattenbringaren.... Oj oj oj vilken härmapa!Nysytt påslakanset till lillen att ha i denna minilift! Fattar inte hur han ska rymmas er än 4 veckor där i!!!! Ska nog se om det går att få tag på en BRIO hårdlift som man kan ha i istället :) Varar ju lite längre! Ingen som har en sådan till salu? Eller låneobjekt går även bra- rör sig bara om nån månad ju! Kan ju sy ett dra på lakan som jag hade i Elise hårdlift så smutsar man inte ner den heller :) Hör av er i så fall!


Nu ska det provsmakas Ballerina Choko! Tror det kan vara en HIT!

den som väntar på något gott....

baby_feet.jpg
mys

Precis hemkommen från bedömning på UMAS. Vilken IDIOTläkare jag fick träffa!

Min bm remitterade mig dit med tanke på att magen hade vuxit 5 cm på 2 v. Den har varit 2 cm på 2 veckor hela tiden innan. Jag är ju dessutom orolig, eller snarare nyfiken på vad bebisen väger nu inför fl med tanke på storlek osv... eftersom bebisens vikt låg 27% över kurvan.

Läkaren sa att jag bara kom in för att prata oro inför fl vilket inte alls var fallet. Min bm hade ju ringt dit INNAN hon ens visste att magen hade vuxit så mycket- hon tyckte att jag hade rätt att få veta hur stort barnet är! Snarare oro inför hur stor bebisen var- alltså att göra ett UL för att kolla.

Fick tid på torsdag kl 18.30! Fattar NADA! Hon var allmänt spydig och dryg och tyckte väl mest att jag var otålig som inte kunde vänta ut bebisen... Hon kläckte kommentarer i stil med denna: "ja men bara för att din förra bebis föddes i v 38 tycker du att du gått över tiden eller???" pratade om att Elise hade navelsträngen runt halsen och att hon knappt var vid liv efter fl och knallbllå, då får man denna käcka kommentar "ja men bebisar är ju faktiskt fula när de föds- ärligt talat de är ju fula och blå liksom"...

Jag bara va???????? klämde till med en skvätt tårar för att hon skulle fatta att JAG VILL VETA hur stor bebben är - hon kollade med ul avdelningen som hittade en tid på TORSDAG kl 18.30!!!!!! De måste ju ha akuttider liksom om man inte skulle känna barnet eller annat som uppstår såhär i slutet. Vill man vara till tjänst är det inte så ansträngande!

Frågade om de kunde kolla om något var på g...hmmm vilket svar "men du har ju inga sammandragningar så det fattar du ju själv att det inte är! Tänker inte känna heller för då kommer det bara en massa bakterier..."

Är så jädrans upprörd över denna idiot till läkare och hennes kommentarer.

Håller bara tummarna nu för att det kommer igång innan torsdag kväll bara det inte kommer igång vare sig på söndag eller måndag efetrsom lillskruttan fyller 2 på måndag!

Hade kännts hemskt i mitt mammahjärta!!!!


Ja ja det värsta är att man inte vet NÅGOT!!!! Suck!


Vill ha bebis nu!!!


kramar och krya på er alla sjuklingar där ute!

PS 1: Min mobil är knäpp så ni vet. Högtalaren i den funkar 1 gång på 27! Därför inget ljud- vilket resulterar i missade samtal. Men slår jag på den lite då och då funkar den i några minuter. Bara så ni vet! Hör inte alltid vibrationerna!
 
PS 2: Orkar dessvärre inte svara på fler telefonsamtal eller frågor "om bebis har kommit!" för jag lovar att ni får reda på det via sms eller blogg. Så take it easy..... den som är mest otålig är nog jag just nu! Men ring gärna om annat ;-D


Elise update

Måste ju definitivt skriva om något annat än denna unge som inte behagar komma ut. Tänk att man aldrig trodde att man skulle vara en "sån" som gick över tiden! Imorgon kl 09.30 är det bedömning på Obstretiska mottagningen på UMAS. Hoppas de gör något åt saken. Ska nog kolla tillväxten då och bestämma lite vad som kommer att ske. Känns skönt! Men IDAG skulle vara dagen D ju! Får väl hålla tummarna eftersom det återstår ca 10 timmar av detta dygn kvar- inte helt omöjligt än då!Lördagkväll åts det räkmacka med ägg och avocado. Elise var inte sugen på bröd utan ville bara ha mer "avodo". Har aldrig sett ett barn äta avocado som hon. Det roliga var att hon till slut tillverkade en egen räkmacka eftersom hon såg hur vi hade gjort. Ägg, avocado och räkor blandades dock hejvilt!!!! Men ser hon nöjd ut eller???? (Ytterligare info: hon spottade självklart ut ALLA räkor- ingen höjdareenligt henne tydligen!)  Igår var en härlig dag- trots väntan och press man känner. Johan kallade på mig när han såg Elise leka själv i rummet. För första gången lyckades hon stapla alla boxar från 1 till 10 i rätt ordning! Det roligaste var definitivt att se henne försöka få upp 2:an och 1:an. De kommer ju alldeles för högt upp så hon var tvungen att dra fram sin stol. Sedan på något märkligt sätt tog hon boxarna i munnen med tänderna och blev frustrerad när hon inte kom upp på stolen! :-D Vilken härlig unge man har! Tänk att snart ha 2 sådana härliga barn här hemma. Då kan man väl knappast känna sig mer än komplett!?!?! 


Här kommer två små filmer på en dansande liten skrutta. Här dansar Herr gurka är inte en favorit i Elise ögon. Hon
brukar bli riktigt förbannad för att vi inte alltid hinner spola fram den på CDn! Elefanten är desto mer en hit! Hon börjar få till sitt "hopplasteg" nu vilket vi skrattar gott åt här hemma eftersom hon är så OTROLIGT koncentrerad! 


Här dansar Herr Gurka!


En elefant balanserade!

ingen uppdatering = ingen bebis

bara så ni vet. (men jag är inte bitter......)


ingen bebis än

ALLA kan ta det lugnt! INGEN bebis än!!!!

Värkarna stannade av som sagt igår efter 20 minuters intensivt och smärtsamt värkstrul! KUL! Neeeeej inte riktigt!

Men man får se det positivt: jag laddade kanske batterierna i natt, sov hela natten (med undantag för de 6 ggr man var uppe på toaletten) och hade inte ont för en gångs skull. Dessutom så måste ju något vara på G eftersom både slempropp och livmodertapp mognat... nu är det bara väntan kvar (för det var det ju inte innan då eller?!?!?)

Man får försöka ta det med en klackspark sålänge men nu är vi redo här hemma i vilket fall. Har förberett det mesta, bara bebisens säng och bäddning av den som är kvar med andra ord!

Tjolahopp (det kan jag näsan göra nu när man inte har så ont längre :-D)

you/we never know....

Vid 22-tiden hade jag jättekraftiga värkar som höll på i en kvart 20 minuter... smärtan i kroppen var sådär MEN den smärta jag känt är som bortblåst för övrigt. Inget ont av att gå längre...fattar NADA! Slemmisen verkar på väg ut med och magen sjönk helt plötsligt. Märkligt med kroppen. Hoppas på att värkarna sätter igång igen eller ska detta bli superutdraget nu eller????

Kan vi inte få träffa lillis i helgen och HELST imorgon så vi kan komma hem till Elise och få mysa med henne...

Emelie sitter nu på helspänn och väntar på ytterligare telefonsamtal! Stackare! Det kan väl ändå inte dröja ALLT för länge-ELLER????? (bra att man ställer frågor som verkligen INGEN kan svara på- känns intelligent!!!!)

Tjingeling!

good news????

men vågar man hoppas egentligen??? Känns som om man lika gärna kan sitta här gravid nästa fredag.

MEN var hos barnmorskan idag ju. Huvudet är fortfarande fullt rörligt till mitt största skratt- MEN var öppen minst 3 cm sa hon och livmodertappen var så mogen som den kunde tydligen. Känns ju hoppfullt att man nästan gjort en tredjedel av arbetet utan att fatta det. Inte konstigt att jag haft ont då!

Fortsättning följer väl tyvärr imorgon för ingavärkar har kommit igång så det verkar vara seeeeegt denna gången. Men på tisdag har jag ju tid OM i fall att!!!!! Hoppas att de sätter igång en annars!!!!

Nu blir det vila för kroppen är rätt mör efter dagens prövning och undersökning- om man nu får skriva så detaljerat!!!


Säger bara som Elise "Beis kom ut nu. sova tillsammans. i sängen, byta blöja. Bäja beis..." så man smälter....


blandat

Det enda man väntar på...jaaa... ni vet! Men idag ska jag ju till barnmorskan så får se vad hon säger... Antingen kommer väl ett jätteglatt eller bittert inlägg ikväll då!


Hedvig och Stellan kom på besök efter dagis.
Det var bara att ge snutte, napp, tofflor, vatten, välling och pyjamas till båda- går liksom inte att skilja dem åt!


Projekt som har färdigställts i mitt underbara Marimekkotyg som har legat och suktat länge länge på hyllorna. Blir nog en kudde i soffan som kan matcha på något sätt!


Mitt lilla syhak, som jag just nu knappt kommer in i med magen. En klädkammare som är omgjord till syhörna.
Perfekt att kunna stänga om sig!
 

Har äntligen fått upp en anslagstavla som klätts i gul/vitprickigt tyg!

Ja nu ska det krypas vidare här hemma- kommer inte så långt om ni förstår.

Nu ringer det på dörren...
... hann inte dit innan människan hade gått!

Too bad- väntade mig inte någon heller för den delen!

le K - ännu en utmaning!

Vad gör man inte för att fördriva tiden!

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug.
Lycka till!

1. Vad heter du? Klara
2. Ett ord på fyra bokstäver: krut
3. Flicknamn: Kicki
4. Pojknamn: Kalle
5. Yrke: Kock
6. Färg: Kobaltblå
7. Klädesplagg: knästrumpor
8. Mat: kycklingcurrygryta
9. Sak i badrummet: kiss
10. Plats/stad: Kristianstad
11. En orsak att vara sen: kissnödig
12. Något man skriker: kram
13. Film: Klassfesten
14. Något man dricker: kalluah
15. Band: Kent
16. Djur: kräfta
17. Gatunamn: Köpemansgränd
18. Bil: KIA
19. Sång: kärleken är evig- Lena ph
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  kickboxing

Välkommen Elton

Lilla Elton har kommt till världen.


Han vägde 4130 gr och var 50 lång.
Elliot är med all säkerhet en stolt storebror!

GRATTIS!!!

Hans mamma Annika och jag hade ju samma BF på måndag så nu är det bara jag kvar! Snyft!

Utmanad

Härmed utmanar jag Angela, Cathrine, Emma, Evelina, Lisette och Marie. Det är bara att svara spontant!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Kerstin var 30 cm lång, hon hade tjocka små armar med veck och små händer där fingrarna spretade." Nostalgiboken...


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Soffans vänstra armstöd.


3. Vad såg du senast på TV?

Law & Order- Special victims unit. Men somnade efter hälften.


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?

08.03


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Nyheterna, en buss som kört av mellan Vänersborg och Trollhättan- och jag som är född i Vänersborg, men bodde i Trollhättan!

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
När var det??? I förrgår för att posta kalasinbjudan till Elise kalas!


7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?

Gick igenom min mail, och sedan alla bloggar jag följer samtidigt som jag tittade på Nyhetsmorgon på TV4.


8. Vad har du på dig?

En skitful orange "animation"gratistshirt som Johan fick när han vann nån tävling på hotellet på Rhodos! Pinsamt!!!!


9. Drömde du något inatt?

Att jag också skulle få barn- det enda jag tänker på så det speglar väl sig i mina drömmar!


10. När skrattade du senast?

Härligt att säga att det är svårt att svara på- måste ju betyda att man skrattar rätt ofta i sitt liv! MEN igår kväll sa Elise något roligt när Johans sa något knäppt som jag reagerade på. Hon sa "Men halledar!" bara för att jag sa det! Tänkte såklart på dig Cissi och bara skrattade.


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Min egentillverkade kurbitswallie, en jättestor favvotavla från Axel i orange som hänger över soffan, en svartvit tavla över TV:n,  pingvintavlan med alla kända konstnärers autografer (Picasso, Matisse, Mirò, mfl..) i olika färger- me like! och sist men inte minst en Stringhylla fylld med KAOS, dalahästar, fotografier, Babuschkor och mina första lackskor.


12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Ja det är väl rätt konstigt att se en stupfull man försöka ta sig in i sin port klockan 21 en tisdagkväll....hrmmmm.


13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Rolig sysselsättning!


14. Vilken var den senaste filmen du såg?

Ojojoj! Det var väl nån film på TV eftersom senast vi var på bio var i maj förra året! Men jag gissar på Beckfilmen i söndags! Trist!


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?

Köpa mig loss från CSN och SEB, köpa loss min familj från sina, sen skulle jag köpa ett underbart litet sommarställe på Österlen och ha råd med att bara jobba med sånt som jag verkligen skulle vilja! Jag skulle även ha ett pysselrum där jag skulle knna tillverka saker till hemmet och till andra- utan att ta betalt! Vilken dröm!


16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.

Jag har varit med i en film när jag var liten som hette "Mamman som försvann"!!! hahaha


17. Tycker du om att dansa?

Yes, I löööv- tycks ha smittat av sig på dotra min!


18. George Bush?

Nej


19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?

Elise skulle ha hetat Stella men det blev en Elise, Sander skulle hetat Selma om han hade varit flicka... Tänk att det aldrig blir som man vill. Men skulle man få en flicka i framtiden blir det väl Selma då och om det blir en pojke (ser dock tveksamt på att vara gravid IGEN!!!!) kankse en liten Artur ändå!?!?!


21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Kan ju inte svara annat än JA eftersom jag gjort det tidigare och vet fördelarna! Skulle gärna ta en svensk time-out i kanske 2-3 år och bo i Paris eller någon annanstans med barnen så de får lära sig franska.


22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"Surprise!" Tillsammans med alla jag älskar!


23. Vilka sex personer vill du ska svara på dessa frågor?

Här har ni! Angela, Cathrine, Emma, Evelina, Lisette och Marie.


lite ljus i gravidtunneln

Idag har äntligen barnmorskan hört av sig! Vi ska ju dit imorgon kl 14 för rutinbesök i v.40! Så segt- det trodde jag aldrig att jag ens skulle skriva- att JAG skulle vara gravid i 40 veckor fanns ju inte med på kartan. INTE med tanke på att herrn har varit på gång sen i slutet av november! Men men vad har man lärt sig av detta- att aldrig mera vara gravid är än så länge min enda slutsats!

Snälla Helena barnmorska har i vilket fall som helst fixat en tid till Kvinnokliniken på tisdag nästa vecka kl 09.30. Alltså dagen efter BF om han nu inte har kommit innan vilket jag självklart hoppas på.

Jag har så extremt ont att jag knappt längre kan förflytta mig. Inte nog med att vattnet har akutanlänt i mina ben så det ser ut som om mina vader ska spricka, nej jag går med 5 cm stora steg för att kunna förflytta mig. Det är knappast jag kan sitta upp i soffan för benet i de nedre regionerna värker SATAN! Det är inte foglossning- eller vad vet jag? Men ringde in till förlossningen igår som trodde att det var att han fixerat sig och att det är det som värker. Men det stämmer inte då jag haft såhär i perioder. Skillnaden är nu att det håller i sig. Får se vad Helena säger imorgon, om han är fixerad. Det tror jag knappast så som han fortsätter leva rövare där inne fortfarande! Har verkligen tänkt på det att det gör ont men ändå har jag föreliggande moderkaka- HUR hade jag känt annars då????

Men som sagt, vet inte mycket innan BMbesöket imorgon! Får väl höra då om det ens är i närheten av att sätta igång!
Håller tummarna för att jag inte ens ska komma dit imorgon- så var det med Elise- på fredagen skulle jag till BM men kom aldrig dit för Elise föddes kl 15.45 då istället!!!

Snart kommer mina älsklingar hem! Då ska vi mysa eftersom jag har bakat hålkakor idag. Ålade mig ut i köket och satt och väntade på jäsning på en stol i köket. Vad gör man inte för att hålla sig sysselsatt!

Vad vore en Pink Friday?

Jo, det ska ni se här.

Lisa (alias Pink Friday) är en tjej som gör underbara tryck både i posters och annat. En pysslig krabat just som jag! Hon älskar färg vilket ni kan se både på hennes blogg:

http://pinkfriday.blogg.se/ eller i hennes shop http://pinkfridaydesign.blogg.se/Underbara saker och här kommer ett urval. Kika in för ytterligare inspiration! Jag har ju turen också att få byta lite saker med Lisa...många fördelar med att vara kreativa!

Alla posters hos Pink Friday kostar 100 kr + 25 kr frakt i A4 format. Kankse vore något att ge bort till en vän? Om inte annat så är det väl många som kommer gå på en massa barnkalas, tips till födelsedagsbarnens rum!

projekt

Tur att man har en massa projekt mitt i allt elände och smärta... problemet är väl egentligen att de mesta kräver en stunds sittande by the sewing machine! Idag har inget sytts då jag varit mestadels sängliggandes dessvärre.

Håller tummarna för att det ska bli bättre imorgon (det bästa vore väl om HAN behagade komma ut!!!) så jag kan sy följande:

- amningskudde
- saccosäck åt lillen istället för babysitter
- påslakanset till vagnen
- fixa bärsjalen
- klä om sittpallen
- sy kuddfodral åt Pink Friday!
- klä anslagningstavlan som införskaffades på Bauhaus idag!

Ja det är en hel del kvar att göra...


ja what will tomorrow bring är en bra fråga!

övergravid! jajemen!

Ja man går ju skapligt och väntar på att denne "lille" bebis ska dyka upp.. nejdå känner ABSOLUT INGEN PRESS från omvärlden! Ni kan kanske ana hur många kommentarer jag har fått i stil med:
* Har du inte kläckt än?
* Nu kanske ni är fyra där hemma (i ett mail...)
* Hur mycket har du gått över?
* Har du inte fått ännu?
* Inga känningar?
* Men gud är du fortfarande gravid...

Svaret på alla dessa frågor är JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA det är jag, annars hade jag väl hört av mig kan man ju tycka!

Ojojojoj vad jag låter bitter och supergravid. BF är ju faktiskt inte förrän på måndag MEN när man har gått hemma med hotande förtidsbörd känns det rätt tungt att vara gravid fortfarande. Dessutom kommer jag antagligen att få gå över och min största skräck är ju att han dyker upp den 14, 15, eller 16e mars. Skulle kännas så otroligt orättvist mot Elise. Går bara och tänker på det. Vill varken ligga på BB eller föda den dagen hon fyller 2. Men som sagt kan ju inte styra NÅGONTING!

Det är bara att bita i det sura äåålet och hoppas- för hoppet är det enda som finns kvar nu!

GRATTIS Kalle!Ett stort GRATTIS till min storebror Kalle som igår kväll fick den glada nyheten att han har fått ett bra jobb på Emmaljunga barnvagnar som Brand Ambassador för företaget i Southern and Central United Kingdom. Den 15e mars sätter anställningen igång med en veckas skidsemester i Norge samt training i Emmaljunga och i Danmark!

Håller tummarna för att han kan komma på Elise 2årskalas eller nån dag senare och hälsa på här hemma. Hade varit bra mysigt!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KRAMAR från en MYCKET stolt lillasyster

ESC 2009

Ja mycket crap har visats enligt mig i år men här är mina favoriter! Man blir riktigt glad och danssugen av dessa låtar.
Hoppas att någon av dessa representerar Sverige i Moskva i maj!!!!!

MIN FAVORIT:

Alcazar - Stay the nightAgnes - Love love loveEMD - Baby goodbye

 

eller en helt annan låt som känns mäktig:

Sara Dawn Finer - Moving On
(kan även bero på att jag älskar hennes helhet och mäktiga röst)


RSS 2.0