www.missiripa.com

Har under dagen äntligen uppdaterat hemsidan som var i behov av det!

Har även varit på Stoff & Stil så nu ska det sys ännu mer....om min rygg, svanskota och fogar tillåter det!

Välkomna in på en titt!!!!


www.missiripa.com

kram

// *Miss Ripa*


mamsen o papsen

Saknar dem redan!

I torsdags kväll kom de hit och hälsade på över helgen. Vi har haft det jättemysigt verkligen! Vi har varit i Simrishamn och röjt och umgåtts och bara njutit av den korta tiden de var här. Det är så skönt att träffa dem såhär, inte bara prata i telefon. Det är så mycket roligare nu när Elise hänger med. Och hon har hållit låda FÖR FULLT!!!!!! Sprungit runt och sagt till dem att ta av sig jackan "acka" som hon säger. Skor och jacka är hon väldigt noggrann med att man tar av sig i hallen! INGEN ANNANSTANS! Hahaha! Ja hon börjar bli stor den lilla! Helt sjukt. Så kul att hon kan kommunicera nu med dem. Förkylningen och hostan börjar äntligen att släppa. Tur det! Har varit jobbigt att se henne rostlig och hostig ett tag nu.


Såhär glad blir man av att se sig själv i spegeln, EFTER att man har ätit ett Ballerina kex!!!!! Snarare förvånad...

 
Pappa Johan hade ju varit på bokmässan under lördagen. Fick två böcker av Martina Haag signerad till Klara! Och en av Katerina Janouch också den signerad! Vilken lyx :) Elise ville att mormor, mamma (eller Kara som hon kallar mig!) också skulle ta fram böckerna och läsa med benen i kors. Vi skrattade en hel del åt henne där hon satt och låtsades! 


Satt och beställde bilder igår eftersom vi inte har framkallat en enda bild sedan i januari, det blev en del JA! Men hemsidan fungerade inte och efter mitt tredje försök blev jag rätt ut sagt FÖRBANNAD! Ringde postfoto.se idag. Självklart gick ju beställningen genom bara för det!!!! Men nu är de på g i alla fall. Ca 1000 bilder! Man tar ju så många, dagis ska ha bilder till Elise album och albumet hemma måste ju fyllas med!

Annars har allt bara flytit på nu i helgen, NOT! Böckerna jag beställt från Bokus var ju ett rent skämt. Ser använda ut och fula så har ringt och reklammerat dem idag, min cykel har hakat upp sig i tramporna och är dessutom helt rostig fastän jag köpte den i april och den har stått inne på kvällarna.... ja, en hel del som är till för att irritera mig tror jag! Tur att jag är på så bra humör annars då!!!!

Måste komma på ett ämna att skriva om i uppsatsen. Har ren panik! Tror jag kommer skriva något om modersmålsundervisning i svensk/fransk skola. Tänkte kolla om jag kunde få komma och undersöka lite i skolan i Peymeinade där mina föräldrar bor!?!?!? Tycker ni att det låter intressant? Vill ju använda mig av mina franska erfarenheter med ju!

Ja, annars not much. Har haft en riktigt skön helg. Har inte sytt något men fick ju en del av det förra veckan. Måste iväg och köpa lite tyger idag tror jag! Jeans, mm.... Elise är i stort behov av kläder nu.

Här är lapptäcket jag sydde åt henne i torsdags :)
Gardiner och kuddar finns med på rumsbilderna...


Hon har vuxit så mycket på längden på sistonde och blivit lite rund om mage.. inte konstigt hon åt 1,5 tjock korv med stekt potatis till middag igår. Lika mycket som oss andra! HJÄLP!!!

Magen växer sakta men säkert.
 


Går in i v.18 idag. Vad tiden går fort, eller i alla fall så har den gjort det fram tills nu! Om två veckor är det ultraljud, sen i v22 är det hjärtUL och sen 32 är det tillväxt UL. SKa bli kul att se vad som gömmer sig därinne näst nästamåndag. Vi har ju flicknamn rätt så klart, återstår att se vad det blir för pojknamn. Svårt tycker jag! Men Hugo har vi ju båda som favorit men det kommer det inte att bli. Tar tacksamt emot förslag på pojknamn som passar till Elise....Skulle inte Alfons vara såååååååå sött!!!! Ja, vi kan ju lugna oss till nästnästa måndag så får vi väl se om det är lönt att leta pojknamn :)


Stor kram på er alla

PS: Lina, Emma, Tina, Linda, m.fl FÖRLÅT för att jag är så dålig på att höra av mig. Har varit en del nu på sistonde och är lite stressad med skola mm... Ringer när jag kan sitta i lugn och ro och prata. Vill inte känna mig stressad bara. Hoppas ni förstår  :)

TINA: Slå gärna en pling igen iväll om jag glömmer bort dig :)

PS2: Hittade denna fina kappa till Elise att ha i höst/nästa vår på rean i julas.
 
 

Hon har tillhörande mössa från Plastisock. Hittade med lycka åkpåsen till minibebis 0-6 mån på nätet i samma tyg i veckan. Nu har den kommit hem och hänger i rummet i väntan på att nån ska komma och fylla den :)

 

Såhär ser hennes rum ut nuförtiden!!!



Syendes

Ja, man borde väl plugga men det liksom kallade på mig ifrån vardagsrummet redan kl 08.00 i morse!!! Ja, ni anade rätt. Det var symaskinerna. Blev ett lapptäcke till Elise/överkast med orange fleece på baksidan. Men även ett par gardiner till Lisans rum i ett Plastisock tyg, cirkus gul heter det, en kudde i samma tyg till gungstolen och en annan kudde till vår säng i ett Marimekkotyg som jag köpte som stuv häromdagen.
Kommer bilder ikväll..... och då kommer även MAMMA & PAPPA. Ska bli jättekul. Var längesedan sist!

Nu ska jag och Axel snart gå och hämta Elise på dagis, så han ser vad man ska ta med sig osv... :) Sen blir det till att storhandla BÅDE på Willys och Ica Maxi. Finns ingen bra fisk på Willys nämligen :(. Jag coh Lisan tar Ica, Axel och Johan tar Willys. Schysst!

Kram sålänge!


Ja just det .... detta också!

Jag har blivit utmanad av Angela http://minstjerna.blogg.se

5 saker i min frys:
  • Johans hembakta bullar
  • ett ankbröst 
  • gåslever (ja man är ju en Gourmande!!! och fransyska innerst inne! MUMS!)
  • matlådor innehållandes det mesta
  • is som bör frostas av!

5 saker i min garderob (klädkammare):

  • MASSA skooooooor
  • mina och Johans kläder 
  • extra säng
  • några gömda plagg till bebben :) 
  • lite målarfärg - ja, vaddå det är väl logiskt!?!?!

5 saker i min bil: eller VÅR bil, har inget körkort ju, så Johan kör (och btalar med för den delen!!!! TACK!)

  • sandleksaker i hela bagagen!
  • nappar
  • smulor
  • gamla tidningar 
  • CD skivor

5 saker i min handväska:

  • tuggummi
  • halvrutten frukt, oups 
  • plånbok
  • agenda
  • lite godispapper kanske???

3 personer jag utmanar att göra denna listan:

Emma - http://emmahalme.blogg.se
Lisette - http://lillguffen.blogg.se
Evelina - http://jonssonevelina.blogg.se


hatobjekt: farbror doktor

Lillskruttan har ju hostat ett bra tag nu! Igår blev det besök hos farbror doktor för att försäkra oss om att Elise mådde bra, vilket vi antog att hon inte gjorde. Hon har hostat som bara den ett tag nu och sjukvårdsupplysningen trodde att det kunde vara krupp. Det verkar inte som om det var det eftersom läkaren undersökte lillskrotan igår. Bara vi kom in i "öronrummet" började Elise att skrika. Hon var helt förstörd. Hon bara sa "jacka, heeedå" hon skulle hem med andra ord. Usch vad man mår dåligt över det då som mamma. Men en mycket smart läkare får man lov att säga. Han undersökte mig innan Elise så hon skulle lugna ner sig lite. Funkade sådär!!! Men jag vet ju i alla fall att jag inte har halsfluss eller öroninflammation :) Ni kan nog inte ens föreställa er hur högt Elise skrek när han undersökte hennes öron. Ajajajajajaj!

Idag var det dagis igen eftersom hon inte hostat på hela natten. Men det var ju inget lyckat! Hon hade ju hostat på dagis och väckt alla :( . Men på eftermiddagen blev det dessutom vaccinationsspruta för att toppa det hela. Stackaren!  Hon HATAR doktorer eller vårdpersonal what so ever.
Var på BVC för 18 månaders kontroll. Stora tjejen. 86 lång och 12,7 kg!!! Tyckte väl att hon hade vuxit en hel del sen sist!

För att stilla sitt samvete syr Elise mamma en hel del till henne just nu. Det har blivit två jackor/tjocka tröjor och två hjälmmössor till lillfisen. Tröjorna/jackorna blev jättebra. Riktigt tjocka och kan användas en tid framöver, lite stora (86/92). Ska prova resten imorgon men här är bilder i alla fall! 

Röd velour utanpå/orange fleece på insidan. Varm ochgosig höstfleece ;)





**NYA HJÄLMMÖSSORNA**


Dubbelfleece i brun/cerise med tryckknappar täckta med cerise knappar med ljusblå tråd.

   
Detalj på ryggen, en fluffig stjärna i cerise med ljusblå sömmar.


Den grön/orange hjälmmössan med fluffig cerise stjärna.


Den cerise/orange hjälmmössa med fluffig lime stjärna med svarta sömmar.

Och JAG då!
Mamma Klara har varit och provat bälte till bäckenet för att lindra foglossningen. Vilken jobbig sjukgymnast. HEMSK!!! Hon skrattade sådär tillgjort och var bara helt märklig. Får numera helst bara cykla, inte diska (vid vår 50-talsdiskbänk), inte dammsuga eller lyfta Elise. Och så ville hon att jag ska vagga mig fram. ÄRLIGT talat! INTE en chans! Hur realistiskt är det att inte bära Elise då. Har redan missat det minst 20 ggr idag! Vattengympa blev inbokat idag med, varje torsdag bär det av till bassängen :) .

Imorgon får vi se om Elise blir hemma. Allt hänger på natten. Håll tummarna!


nu ska jag i alla fall sova...
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Madde har somnat in

Har idag fått kännedom om Madde, en tjej på 20 år som kämpat mot "den jävla idioten". Hon orkade inte mer än ett år trots sin otroliga positiva syn på livet. Känner mig extremt berörd av denna unga tjej som hade hela livet framför sig. Hon tog ingen dag för givet och vägrade låta sjukdomen sätta stopp för vare sig hennes drömmar eller hennes liv. 



MADDES BLOGG finner ni på:

http://jagefrisk.blogg.se



Skänk gärna en gåva till insamlingen "den jävla idioten"

www.barncancerfonden.se 

Målet är att samla in 100.000 kronor till lucia i sann "Maddeanda".


REST IN PEACE
CARPE DIEM






My girl...

Ja, alla mammor är väl stolta mammor men när jag lade in dessa bilder på Elise i datorn från fredagen blev jag helt till mig. Min söta lilla skrutta. Vi var på biblioteket i torsdags eftermiddag för att fika med pappsen... Den lilla skrutten posade för fullt!



   

Elise rum

Är nu ommöblerat och tillfixat. Har gjort en wallie som är drygt 2 meter hög. Kolla in.


helgens utflykt

Bokskogen it was denna helg tillsammans med Evelina, Tobbe och Liam. Ja, Johan och jag fick mersmak av 1 milsspåret. Lagom helgmotion. Vi hade det jättemysigt även om vi bestämde oss för att trotsa regnet och ta oss ut i skogen för promenad, picknick med tillhörande grillning. Klockan 10 möttes vi upp för att ha följe ut i skogen där vi påbörjade helgens aktivitet.  Även denna helg stod nyponsoppa, varm choklad, prickigkorvmacka, Johans hembakta bullar (som för övrigt är jättegoda och ser som köpta ut- trots att det var 2a gången NÅGONSIN han bakade buller- INTE avundsjuk!!!!) och grillad korv på menyn.  Även om Elise var sjuk, dock utan feber, gick det vägen ändå. Inte ett knyst från vagnarna, duktiga och snälla barn. Tack vänner för en underbar lördag! Det gör vi om snart!

Bilder såklart!


Kissepaus för mammorna / = brännässlor i baken för fröken Ripa!!!!


Picknick (Är man stadsmänniska om man tar en Steltontermos med sig??!?!?hahaha)


Tobbe och Evelina busar med Elise för att få till fotot :)


Tycker denna bilden är så läcker! Elise i ett nötskal!


Hur söta får man vara då????


Snacka om pose!


Så var dethär med att centrera fotot, eller? Hålla handenaktivitet pågår.


Riktigt skönt för Elise har själv kommit på att man håller i vagnen.

Ja, det var helgen det. Idag har det mest städats och plockats undan. Vi vill egentligen möblera om ÖVERALLT. Byta ut matsal med vardagsrum. TV:n och kabeln är problemet bara.... Tur att mamma och pappa kommer hit på torsdag.


"alla hedå" eller Allah hejdå??!?!?!?!

Ja Elise går på dagis på heltid nu ju. Det har gått jättebra de senaste dagarna men i morse var hon rätt varm. Tog tempen och hon hade 36,6 så det var bara att pälsa på och gå dit! Hon börjar visserligen gråta eller snarare gny bara vi kör in på gatan där dagiset ligger. Hon springer ifrån cykeln när vi parkerat, gråter en skvätt och säger "hedååå alla..." och VAD menar hon???? Jo, det har jag kommit på nu. Hejdå säger hon bara men "alla" är någon hemlig kompis. Eller nej men hon säger bara det för att de sjunger den på dagis. Men hon verkar tro att "alla " är någon speciell... Sången de sjunger på dagis går såhär: "Hej allihopa,var är ni? Här är vi, här är vi. Hej allihopa,var är ni? Här är vi, här är vi. ALLA kan vi klappa, ALLA kan vi stampa, ALLA kan vi knäppa nu. ALLA kan vi vinka, ALLA kan vi blinka, ALLA kan vi hojta nu: hej! hej!" Ja, detta är nu ALLA i alla fall! :) Nu bara säger hon ALLA till allt och sen hejdå.

Ja man kan allt ha kul åt de här små!

Det blir tyvärr ingen bröllopsfest för oss i Linköping, och därmed inget besök alls i Linkan i slutet på september. :( Mina föräldrar kommer hit en snabbis. Det är värefull tid minst sagt! De stannar bara över helgen så det finns dessvärre ingen tid att ta sig upp till Linköping för mig och Elise. Johan fick dessutom inte ledigt från sitt jobb. Han och hans kollegor ska på bokmässan i Göteborg. OM de inte åker får de inte en hel veckas oktoberlov. Tycker det är lite konstigt men förstår honom att han inte vill offra lovet för bokmässan!!!! Nåt kul kan han väl alltid hämta! Men vi ska försöka ta oss upp till Östergötland snart i vilket fall. Lär nog inte bli förrän i mitten av oktober som det ser ut nu! That's life! Tråkigt att missa Sara och Jonas bröllopsfest men vi får fira på vårt sätt när vi kommer upp! Surprise vänner!

Annars idag har jag hunnit knapra ihop en jacka åt Elise som jag hade visualiserat sedan ett tag tillbaka. Men frågan är om denna duger åt fröken. Det är nämligen så att det bara är den grön/vitprickiga jackan ("acka" som Elise säger) som verkar gälla åt fröken! De får tydligen inte ens ta av den  på dagis!!!! Fröknarna på dagis säger att Elise är lite besatt av sina kläder! Hehe! När hon ska ut ska hon ha den prickiga tröjan, sin Lollopardscarf coh nån missiripamössa som hennes mamma proppsat på henne på morgonen. Annars GÅR HON INTE UT! Hahaha! Ja, vilja det saknar hon inte lillfisen.....



Get down on it, get down on it. Elise dansar disco!


Vänta mamma här är jag!


No, no stop taking pictures, you paprazzi!!!

       Pilla under haka- Elise signum när hon är trött/när hon myser...

Vem kan hon ha fått detta från? (eller det var i och för sig ingen fråga från min svärmor- snarare ett konstaterande...NO COMMENT!!!!)



PS: Ja, ni ser ju själva hur trött jag ser ut!!!! Hoppas på sovmorgon imorgon bitti- ska ha Elise hemma hela dagen- planeringsdag på dagis nämligen!



Natti ALLAHSAMMANS

bsous

duktigt

med träningsvärk har jag i benhinnorna efter alla upp och ner backar i Bokskogen. Men det skall göras om.

Ikväll var planerna att sy en himla massa kläder och mössor till Elise men tji fick jag! Overlockmaskinen är trasig IGEN! Andra gången på några månader. Imorgon ska den in på service och det tar alldeles för lång tid enligt mig att få den fixad- ca 2 veckor, sanslöst! Vad ska jag göra uten den! Det är ju hela företaget liksom. Dessutom gör den allt så mycket lättare! Får väl se, får propsa på annars att jag ska ha en ny nu tycker jag!

Håll tummarna. imorgon åker jag in med den i alla fall!

Annars är livet bra. Har gjort 4 hemtentor idag i översättning. Känns som om man inte kan franska längre ju! Helt lost! Sitter fastklistrad  vid lexikonet hela dagarna. Men 4 hemtentor är inte dåligt det! Känner mig rätt stolt. HAr till och med gjort ett schema nu inför hösten hur jag ska göra med C uppsatsskrivande mm...

ja nu är det bara att inta sängen efter CSI NY
natt

härlig helg

Denna helgen var välförtjänt känner vi.  Helgen började i och för sig med tvättid kl 8 på lördagsmorgonen...Men då hade vi ju varit vakna redan snart två timmar (eller tillåt mig rättelsen! JAG och Elise hade varit vakna så länge! Johan har blivit mycket bättre men han hör helt enkelt inte. Både frustrerande för honom och för mig!! Men no hard feelings!) Lagom på förmiddagen bestämde vi oss för att dra på lite loppis och till sopstationen (läs- second hand affär!) där man brukar kunna fynda. Självklart så fanns ju inget nu när man hade inplanerat ett besök. Vi fortsatte till IKEA där vi hade med oss en ÖVERTRÖTT Elise. Allt gick bra till lunchen skulle intas. Då blev det ett litet utbrott men det lugnade sig snabbt som tur är! Hon bjöd till och med på en flört med kameran!

Elise och mamma på trottoaren i vårt fina område.

Elise och pappa går sakta men säkert, finns ju så mycket att titta på!


Går och tittar överallt...

...och måste stanna upp ibland för att plocka upp ALLT på trottoaren...


En mycket trött Elise på väg till IKEA

Man får väl bjuda på denna hemska bild men Elise har tagit den alldeles själv! Hennes första bild.

Flört på IKEA med glassen i mun.


Idag har vi varit riktigt flitiga! En friluftsfamilj!
Har varit iväg hela dagen idag i Torup, ca 2 mil utanför Malmö i den erkända Bokskogen. Johan och jag har flitigt traskat drygt en mil med Elise i vagnen. Finns det något bättre än att vara ute i friska luften i skogen, sätta sig ner i en liten glänta som är fylld med solsken, plocka upp en ost/skinka smörgås och en kopp hemmagjord varm choklad???? Helt underbart och det tyckte vi alla. Försökte desperat att få med Axel ut i friska luften men befarar att TV:n lockade desto mer....
Elise var så duktig under hela dagen, man förväntar sig liksom nuförtiden att hon ska protestera någon gång under dagen... i och med det häftiga humör hon faktiskt kan ha. Men idag var en mycket bra dag utan utbrott! De där 4 hörntänderna gör ju inte saken bättre heller. Hon har sovit riktigt dåligt denna veckan i och med inskolning osv men denna helgen har varit underbar för oss alla.

Här kommer några foton från promenaden och friluftsdagen idag!




Pappa och Elise mitt i skogen

Backpack family. Självklart har Elise sin rygga med sittunderlag med!


Årets första flugsvamp

My girl

Smouch!


Mor/dotter bus!


Elise, mamma och pyret i magen (ska vi våga kalla den för pojken- bara sisådär 25 personer som tror det!)


Jajemen 1 mil har vi gått idag!


Bus på lekplatsen i bokskogen


jaja, spackel är inget man har på sig när man är i skogen...hehe

Far/dotter mys!


Mor/dotter mys!


Här sjunger vi dagissången ... Elise hängde med för fullt


Här knäpper vi fingrarna...hihi

Ja en underbar helg med andra ord! Men nu är jag jelt slut i kroppen. Ska nog sätta mig och sy en snabbis till mig själv. Har ju blivit en del mammaplagg nu i veckan. Älskar mig camokjol med röda detaljer. Får nog bli nån mer!


Förresten så pratade jag med fröknarna när jag hämtade Elise kl 15 i fredags. De trodde att hon blir ledsen när de är ute pga det är så stort och tomt och att hon känner sig ängslig. Så fort de är inomhus är det visst inget problem då leker hon och springer runt utan att klaga... stackars skrutten! Men jag höll på att skratta ihjäl mig när fröken Maria berättade att de hade haft fredagsdisko på eftermiddagen. Tydligen hade Elise skakat rumpa rejält! Sedan hade fröknarna satt på en låt som Elise verkade ogilla. Maria sa bara att Elise hade gett henne en blick typ: Vilken SKITdålig låt du satte på nu, den kan inte jag dansa på!" Sen hade en ny blick kommit i och med ryckningarna i Elise ben typ "Du ska veta att låten verkligen är dålig men jag får väl dansa ändå rå"!!!! Hahahaha hon har ju attityd fröken Ripa! No doubt!


GODNATT allesammans

Hösten

Är här nu...

Men jag är ju en riktig höst och vintermänniska innerst inne så det stör verkligen inte mig för att vara ärlig!
Dagen till ära var jag även tvungen att ändra layouten lite så den blir något mer höstig! Orange, brun och röd känns rätt aktuellt!

Nu ska jag en snabbis till banken (är NÅGOT irriterad på Axel som lånade mitt kort igår för att ta ut 100 kronor och har GLÖMT att lägga tillbaka det. Hoppas på att kunna hämta ut pengar från mitt bankkonto direkt med leg- tur att den möjligheten finns. Annars hade ja hungrat ihjäl!)

Sen blir det tillbaka till biblan för mer studier. Ska lämna in en uppgift som är rätt maffig idag! Måste läsa massor i boken så jag kankse hinner göra nästa del med, sen blir det att komma på vad jag ska skriva om i min C uppstas eftersom läraren vill ha ett ämna typ- i förrgår!!!!! OUPS! Har verkligen ingen aning!!!!  TIPS????


Ja ja, tänker hela tiden på Elise nu som var sååååååååååååå ledsen i morse. Tror egentligen att hon är lite krasslig. Men ska man verkligen vara hemma varje gång de har en förkylning för i så fall kan jag ju vara hemma hela hösten känns det som!!!! För det blir ju automatiskt så att jag får gå hemma. Men vi får väl se. Får ta det lugnt med henne i helgen och försöka kurera henne så hon inte är en snortös på måndag!

Missade dessutom att Elise egentligen skulle ha varit på dagis tidigare idag! Hon skulle visst äta frukost tillsammans med de andra barnen. Men det hade de glömt att skriva på vårt papper. Tråkigt nog! Nästa fredag när hon bara ska vara där till 13 eller 14 ska vi se om hon kan få äta frukost då!

c ya lata!

veckans bild

Såhär ser maggen ut just nu!
V.15 (bara 25 kvar......piew!)


dagis är tufft

Såhär pigg var Elise igår morse INNAN jag lämnade henne på dagis! Var rätt mycket mer ledsen när jag hämtade henne dessvärre.... usch det är inte så lätt... speciellt när man är gravid och överkänslig. Kommer väl att fälla en tår nån dag framöver känns det som. Otroligt att det ännu inte har kommit! Men idag var det BRA nära!


Ja, att man kan se såhär strålande glad ut vid 8-tiden på morgonen...Det gör ju INTE jag!

Efter dagis bar det av till sjukhuset för att hämta en sömnregistreringsapparat som Johan använde i natt för att se om han går in i sömnappné! Men det var tydligen svårt att sova normalt när man har kablar hit och dit och tejpbitar på kinder mm... ja kan ju inte annat än att säga att jag är MYCKET sugen på att lägga upp bilderna som bevis: men har looooooooooooooovat, UNFORTUNATELY!
Efter sjukan bar det av in till stan för att möta upp Lisette och Melker en snabbis. Spirallekplatsen stod sedan på tur (och även en glass på Glassfabriken: 1000 sorters glasstället!)


På vägen hem blev Elise mamma lite svag och tyckte att hon hade varit så duktig på dagis ändå trots allt. Gick in i favoritleksaksaffären och införskaffade en BRIOspis. Precis en sådan man själv hade när man var liten. Undrar om det var det som gjorde att jag egentligen köpte den!!!
Hon fick även små plastbestick, koppar och tallrikar och ett paket med plastkastruller och pannor.... MYCKET uppskattat var det i alla fall. Hon har lagat en massa mat idag på spisen och tvingat mig ner vid hennes lilla bord för att smaka.




Såhär glad var hon idag INNAN dagis....

Skruttlisan in action!


Nu på morgonen lämnade jag en gråtandes Elise med enbart ordet "mamma" i munnen.... Håller på att smälta det fortfarande fast jag egentligen ska läsa den tråkiga boken! Fick dessutom hem ett kompendie igår där det helt plötsligt dök upp 4 uppgifter till!! Så härligt! I Litteraturvetenskaplig Teori! Mumma. NOT!!!!

Bilder från igår och idag kommer senare!

Nu ska det studeras!

________________________________________________

 studierna blev försenade ÄNNU en dag då det är skitsvårt att få tag på böckerna vi ska ha till kursen. Har beställt 2 st på bokus.se men inte f*n har de kommit fram som de så snällt lovade!!!!!! Arrrrrrrrrrrrrrrrg! Ringde dit idag och kollade med dem! Jo, de är beställda från förlaget men har inte ENS hunnit komma till deras lager!!!!!!!!!!!!!!! Kommer väl att få dem lagom till att vi inte ska ha dem längre. Mitten på nästa vecka fick jag som svar! Yeah right! Var det inte 3-6 dagars leveranstid eller????????????? (jo, men som kund ska man tydligen läsa: 3-6 dagars leveranstid till DERAS lager! Bullshit. Tack vettja adlibris. 2-5 dagar HEM till en!) BOJKOTTEN är officiell nu!

Nu måste jag i alla fall sätta igång medan Lisan sover.

Hon snarkar så sött i sin säng! Hon har varit jätteledsen hela dagen  (9-11.30) idag tydligen. Ännu en dag har hon matvägrat. Vet inte men imorgon ska hon vara där till 14 och då ska det sovas med. Hoppas att hon äter då. Annars blir det inget kul att hämta henne. Skulle ha besök här imorgon med en massa mammor men ska ta kontakt med dem och ställa in. Funkar inte nu när Elise är dötrött när hon kommer hem...Tyvärr. Får nog ta det nästa vecka i så fall!

Hörs ikväll då!

vem är denna anonyma kommentator???

ja vem är det? Cathrine må tro?

KRAm ska lämna Lisan på dagis snart!

lille skrutten

har ju börjat på dagis på riktigt nu! Idag var jag bara med eb 10 minuter och hon grät ca 10 sekunder när jag gick men såg att det var snabbt över. Däremot hörde jag Clara, den andra tjejen som skolas in samtidigt. Hörde henne skrika i drygt en timme!!!! Och då var jag typ 100 meter därifrån! HJÄLP! Hon smittar ju av sig men det kan inte vara kul att vara hennes mamma vetandes att hon är så ledsen. Hon slutar ju inte att gråta förrän de kommer och hämtar henne... Imorgon ska Elise vara själv hela dagen. Hoppas att allt går bra! Men det gör det säkert.

På tal om dagis...Har ju upptäckt att små tunna höstbrallor inte är så idylliska i sandlådan och när man klättrar överallt. Har därför sytt på åt Elise. Både tröjor och byxor i lite kraftigare tyger. Här är lite smakprover. Men först kommer den utlovade bilden på en ståendes och sovandes Elise....


 Här kommer kappan jag sydde till henne idag. Riktigt nöjd om man nu får skriva så!




Byxorna som är perfekta för sandlådan! Sydda av sparade bitar man hade hemma (Detta tyget för övrigt som är resterna av Cathrines eller Henrys sittdyna i vagnen!!!)
Måste ju ta slut på alla tyger man har här hemma. Detta tyget har Cathrine eller snarare Henry på sin sittdyna till vagnen. Blev över lite till ett par brax åt Elise med.



Ja det var väl alles för idag! Nu är det sängen som väntar för imorgon är det plugg plugg igen!

NATTI

TACKAR!

Blev verkligen glad av att se vem det är som läser här lite titt som tätt!
(Anna- det var faktiskt inte just dig jag menade men hade i och för sig kunnat vara det! :) hahaha En VÄLDIGT långtbortikompisskarankompis berättade när vi var i Linköping att det var ännu en längrebortikompisskarankompisknapptens :) som hade berättat att vi väntade bebbe 2...) Roligt i alla fall att så många avslöjade sig! :)

Har suttit hela dagen med den här jä*la kurslitteraturen på franska som om man nu får använda dagens ungdomars uttryck SUGER! Hahaha! Har bara hunnit läsa 90 sidor på tre timmar! AAAAAAAAAAAAAAAAAAh! Så nu tar jag bara en snabb paus i pluggandet. Sitter här med laptopen i knäet, har gosat in mig i kuddarna i sängen...rätt troligt att jag somnar men men då har jag ju försökt i alla fall! Min älskling kom in och frågade om jag ville ha te! Jo men visst! Vågar inte påminna honom men tror att han glömde att svaret var ja! Hahaha! Tanken var ju gos i alla fall!

Lite tråkigt att blogga utan bilder vill jag nog erkänna men kameran är urladdad och det har inte ens funnits tid till att leta fram laddaren nu i helgen. Är väl nerpackad i resväskan från Rhodos som jag fortfarande inte har packat upp (till Johans stora förtvivlan).

Måste förresten lägga upp filmen på bebben här i detta inlägget så att Angela ser det! Hon verkar längta efter det och har tydligen inte upptäkt att den fanns med längre ner! Hahaha

Här kommer HAN igen då! Ska bli riktigt kul att se vad för sort det är ;) Tyckte idag att man nästan såg något mellan benen på bebben (det är inte navelsträngen nämligen för den hade den runt halsen). Men det kan absolut vara en synvilla.


Att graviditeter kan vara så olika. Med Elise hade jag redan sakta men säkert knapat på mig ca 5-6 kg i v 15. Denna gången har jag gått upp 300 gram- känns helt OK och HOPPAS att det förblir så. Lär väl inte gå miste om badkaret som tömdes i min kropp med Elise. Selbing, läkaren i Linköping, sa att det var rätt troligt att man samlade på sig MINST lika mycket vätska andra gången! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP! Då kommer min hud att spricka eller så får jag ta hål på den så jag kan tömma lite då och då! :) Foglossningen har ju dessvärre också gjort sig påmind REDAN- hade ingen med Elise så det känns lite tungt faktiskt nu när man har en 1,5 åring att se efter med! Tur jag läser på distans med andra ord!

Ja ja enough about the baby!

Måste väl återgå till den hemska verkligheten som heter LES FAUX MONNAYEURS!! BLÄÄÄÄÄÄÄ


Kram och godnatt!

sniglar som inte lämnar slem...DEL 2

Ville bara påminna alla er som läser bloggen var och varannan dag att det vore kul om man visste vem ni var istället för att man får reda på att ni vet allt om en utan att ha pratat med mig!

Nyfikenhet är väl ett rätt typiskt svenskt fenomen... men ärlighet i all ära...VEM ÄR NI! :)

Vet ju att det är fler än jag känner eftersom jag får höra på långväga håll "ja men hon visste att du var gravid- hon hade läst det på din blogg!"

BARA en tanke....

//KLARA 

Inskolning peppar peppar

Att gå på dagis verkar mer än uttröttande! Elise är helt slut efter bara en timma. Eftersom vi hade missat två dagar då vi var i Linkan hade ju Hedvig och Clara (de andra två flickorna som också ska skolas in samtidigt) hunnit vänja sig lite mer. Deras mammor gick iväg direkt efter samlingen igår medan jag tyckte att jag också kunde göra det. Men dagisfröknarna tyckte inte att jag skulle göra det direkt. De ville att jag skulle vara kvar ett tag. Chose dite- chose due! (Sak sagd- sak gjord!) Efter att Elise kommit ut och lekt lite på gården bland alla andra barn frågade jag igen om det var okej att jag gick. Jag sa hejdå till Elise och kramade henne men hon brydde sig inte för fem öre. Jag vände mig om tre gånger men hon lekte vidare. Var borta ca 30 minuter och när hon såg mig började hon storgråta och säga mamma mamma mamma...usch! Men fick höra att det hade gått jättebra innan så det känns ju skönt. Vi bor ju bara två minuter från dagis också så jag känner att det är mer än lugnt att gå hem eller åka till biblan för att plugga. Igår efter inskolningen cyklade jag och Elise vidare till Mellanhedsparken där jag lekt själv som barn. Öppna förskolan var där på utedag och grillade, vilket jag helt hade missat. Men Elise blev så snällt bjuden på korv av andra lite mer erfarna mammor som kanske inte är lika spontana som jag ! Hehe
Elise var som sagt jättetrött så på vägen hem domnade hon till i cykelstolen. Väckte henne för att jag tänkte att jag bara skulle hämta vagnen så kunde vi gå på promenad. Vi gick snabbt upp i lägenheten för att hämta en frukt eller så. Skulle bara kolla öppettiderna på biblan och Elise stod bredvid mig- då somnade hon ståendes!!!! Såg bara för härligt ut! Har bild på det men det kommer senare idag!

Igår köpte jag även en ny lite nättare laptop som jag behöver nu när jag ska plugga på heltid. Kommer ju att vara borta en hel på biblan när johan är hemma så en dator hemma är väl nödvändigt. Fick ett bra pris och känner att tyngden gör ju en del nu när man ska bli tung i kroppen ändå! Hahaha! Sitter och laddar batteriet nu så jag kan komma iväg till biblan och plugga. Lär sitta så länge det är öppet. Hoppas att jag slipper det imorgon men det verkar rätt troligt dessvärre...

Storhandling i Limhamn blev det med! Har nog aldrig handlat för så mycket men vad skönt att ha allt hemma! Har börjat med matsedel nu eftersom vi måste börja planera lite mer i vardagen med dagis, studier och jobb! Undviker på så sätt onödiga konflikter dessutom!

Nu bär det av till biblan och Axel och Johan ska tvätta. Elise hänger väl med på ett hörn! Vilken härlig helg jag har framför mig!!!! PLUUUUUUUGG! Men det känns rätt kul än så länge i alla fall! Ska bara komma på ett ämne till C uppsatsen! BARA ja! ;)


Tjingeling för idag!

Bebbe 2009- välkommen!

Ja vi är ju nyss hemkomna från Linköping och Anders Selbing! Den bästa läkare jag har mött! Jag är så otroligt glad för att jag åkte upp till Linköping för att göra denna undersökning. Tanken var att jag skulle göra KUBtest men det slutade med enbart NUPP. Riskerna var så små att läkaren sa att jag kunde göra något roligare för pengarna!
1 risk på 17000 för Down syndrom fick vi som svar. Känns rätt tryggt! Han kollade även igenom hjärta, skalle, ryggrad, magsäck, urinblåsa, lårbenslängd, mm coh allt så jättebra ut så det är skönt! Kändes overkligt att ligga på britsen igen. Trodde knappt ens att jag var gravid...hahaha! Men den lille sprattlade, hade hjärtslag på 167 slag/minuten.
Ska försöka lägga in en film från undersökningen eftersom vi fick den på DVD.





Välkommen till världen miniRipan.
Datum vi fick var 9e mars- EXAKT en vecka innan Elise 2-årsdag!


Filmen får nog komma en annan dag eftersom jag helt glömt bort hur man infogar en video! Ska man få mummybrains såhär tidigt?????

NATTI NATTI

//huvudvärkskossan

Studier på g.... men har inte tid= inskolning på dagis


Ja lite efter i uppdateringen som vanligt!!!
Läser ju 61-90 p i Franska 3 nu i höst innan bebben dyker upp. Ska skriva C uppsats och har en massa att göra. Läser ju på distans! Men det var mycket mer än jag trodde vid första titten på distansportalen visade det sig. C uppsatsen börjar redan nu och en hemtenta varje fredag! OUPS! Det är bara det att jag har Elise varje dag efter halv elva eftersom det är inskolning på dagis denna och nästa vecka! Det går väl sådär får man säga för Elise. Andra dagen sprang hon direkt till grindarna igen och sa "hejå" till alla barn och fröknar för hon tyckte att hon skulle gå hem direkt igen! USCHA för inskolning! Men tycker nog inte ändå att det är så jobbigt som vissa andra mammor, ÄNNU i alla fall! Har ju inte lämnat henne själv än och hon har missat två dagar eftersom vi var i Linköping igår på UL.
Ska snart lägga in bilder på det med!

KRAM i alla fall!



EN stooooooooooooooooor tanke går till Angela & Jens idag. Vi tänker på Er massor!

Semestertimes are over

UNFORTUNATELY!

Men vi har haft det jättebra på Rhodos med hela tjocka släkten!

Här kommer bilder eftersom jag är för trött för att skriva!


Lisan hos Fru Doktor innan vi åkte iväg. Jo men visst! Det visade ju sig vara en rejäl öroninflammation hon hade fått! Planet gick jättebra men att svälja penicillin har väl gått sådär! Hoppas verkligen att hon kommer att slippa det ett tag framöver!


Kan ju inte annat än att älska denna lilla varelse! Dock låg hon inte såhär stilla många minuter av denna semestern!


Hela gänget samlat runt bordet på restaurangen nere vid havet! Helt underbart goda calamares och carbonara i alla fall!


Elise chekar in Miss Sun Beach! Hotellets egen skönhetstävling! Tror nog hon hade vunnit om hon hade varit med! Konkurransen var två äldre tyska damer.....inga förutfattade åsikter.


Det här kallar jag CHARTER! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP! Fick mig en chock första dagen på semestern! Vattengympa varje dag  kl 11.30 i hotellets pool! Åsa, Sofie, Affe, Maja och jag ställde glatt upp... för att Animationansvarige skulle lämna oss i fred. Vi offrade oss även några gånger genom att spela beachvolley tillsammans med jättedryga fransmän och greker som trodde att de var bäst i världen och att kvinnor självfallet var usla på den grenen! Stämde INTE!


Och såhär spenderade de som inte var med på vattengympan förmiddagarna!!! En del öl har ju slinkit ner i herrarnas magar vill jag lova! Tänker inte skriva HUR mycket för att inte göra någon upprörd! Hahahaha!


Elise äter en del av en Calippoglass som hon så gärna smetar ut på farbror Affes bröst! Det är KAAAAAALLT! Hon har för övrigt nu också lärt sig att säga Affe, Affar (farfar), Aja (Maja), Åscha (Åsa) och moma (mormor)... ja, tur man vet vad hon menar om inte annat! Ja just det tyvärr har hon också lärt sig att säga chich (chips) och gass (glass) efter denna veckan! Mycket nyttigt har ätits med andra ord!


Fin bild på krigargudinnan MythosElise och pappa!


Finaste Mythosguddinnan Elise!


GASS var det ja!


Elise såg såhär skeptisk ut rätt ofta när hon närmade sig poolen!


Fin bild på Martin och Mats!


Ja och så var det vi tjejer! Ja för Åsa är verkligen NO TANT! Underbar tjej Mats har träffat verkligen.


Såhär glad var Elise när hon såg sig själv i spegeln när vi kom hem. Elise fick jättefina grejer skickade från Frankrike som hon skulle ha med sig på semestern. Det var bara det att KLANTPOSTEN i Sverige hade "råkat" öppna kuvertet och skickade hem det TOMT till oss. Gjorde en reklamation och det kom till rättas under tiden vi var borta. Hon fick ett par fina shorts, en baddräkt och denna underbara "dagisskjorta" som alla små franska barn har på dagis. Så smidigt att ha när de kladdar och äter osv... Traditionella Frankrike är inte så dumt ibland!


Lite gladare när hon fick leka runt med den!


Min gulleplutt som ska bli storasyster!

RSS 2.0