all the single ladies...

Snacka om dance moves! Den här killen har ju movesen om man säger så milt uttryckt! Allt är ju filmat i ett svep liksom!


PIGFLUE

Ja nu är det ju såhär att när man är nybliven tvåbarnsmamma så är väl inte nyheterna på TV, i tidning eller på radion något man prioriterar.. tyvärr. Av denna anledning har jag inte riktigt hängt med i vändorna kring svininfluensan.

Fick ett telefonsamtal av min älskade pappa idag. Brukar inte skriva om så allvarliga saker här på bloggen men vet att det är många av mina vänner som läser och självklart är jag väldigt mån om ER. Av denna anledningen tänker jag skriva in det pappa skickade till sina barn i morse...

Hej på er,

Jag vet inte hur mycket ni följt nyhetsförmedlingen ang. spridningen av denna influensa (H1N1) som till skillnad från fjäderfäinfluensan (H5N1) sprider sig mellan människor. Såvitt jag begriper blir det mycket svårt att stoppa spridningen, ett fall har nu på fm. upptäckts i Spanien, ett misstänkt fall idag också i Manchesterregionen.
De misstänkta fallen igår i Frankrike visade sig icke vara denna influensa. Med hänsyn till det rörliga leverne vi har idag tror inte jag att det går att stoppa spridningen.  

Jag skulle därför vilja be er att ni omedelbart inhandlar masker, vardera minst ett 20-tal. jag har inhandlat sådana här idag på pharmacie, de påstår att man bör byta mask varje dag. de som säljes här är betydligt kraftigare än de som man kan se på människor i Mexico. Kan ni komma åt s.k. Tamiflu-vaccin bör ni nog göra även detta.  

För Dig Anna-Klara är det viktigt att kontrollera om det finns särskilda masker för småbarn.  

Jag vill inte göra er oroliga i onödan, man påstår här att det i Frankrike finns gott om masker och vaccin. Jag är emellertid rädd för att vi kan komma i ett panikläge då folk börjar hamstra både masker och vaccin.  

Således, inhandla omedelbart i vart fall masker, gärna redan idag.
Daddy

Så snälla TA HAND OM ER oh om jag får vara fräck i mun så hoppas jag att ni följer pappaRipas faderliga råd!!!! Kom och köp masker!

kramar allesammans

eye for details

Det roligaste med ett rum är just detaljer. Jag har öga för detaljer! Alltså nu menade jag inte att jag har väldigt bra smak och att jag vet vad som är snyggast och mest rätt- inte i den bemärkelsen. Jag menar bara att jag är en sådan som ser detaljer. Jag har ett detaljöga. Jag stör mig verkligen (dagens I-landsproblem!!!) på när detaljer blir fel i en helhet.

Exempel:
- När D:et på Diorbutiken i Cannes är ditmålat med guldig färg eftersom någon antagligen har stulit det. Känns rätt B när man går in i denna butik och handlar klänningar för 50 000 kronor (inte jag alltså- de rige!).
- När man hänvisar till fel bild i ett reportage i en tidning.
- När fet stil och vanlig stil inte är coherent! Hittar inte ordet på svenska. Men när de inte stämmer överens och ser likadant ut i hela reportaget.
- När en journalist i ett reportage stavar namn fel! Detta tycker jag dessutom är en brist på respekt!!!
- När en modebild på en riktigt snygg tjej i klänning visar sina skor med öppna tår... bara det att tårna ser för jävliga ut! Hahaha

Ja OK- men i alla fall det jag vill komma till är att det är viktigt att helheten är lika fin som detaljerna i det visuella... för det finns de som ser ALLT- och jag är en sån!

Här kommer därför lite detaljer från Elise och Sanders rum:


Elise första par Converse- hänger numera bredvid hennes säng!


Byrån fick nya röda knoppar igår! Vilken skillnad.
På tal om detaljer- hissgardinen ser alldeles skrynklig ut! Borde veta bättre!

     
Alla små burkar som jag har fixat åt skruttan. Måste bara limma dem med- Hon har redan varit i godisburken nämligen!!!


Elise BABARsamling.

Det var allt för idag sålänge!

STORT GRATTIS till Emma och Martin som i natt fick sin älskade lilla flicka och Hugos lillasyster, på 1 timme på BB!!!

hell's kitchen

Nej! Men nästan!

Skulle börja med att fixa Elise kök idag ju. Började så smått med att såga till delarna till köksbänken....inget vidare att såga med sticksåg inomhus vill jag lova och satan vad darrig man var i händerna efteråt! Skulle börja med att spika ihop delarna vilket inte heller det var speciellt lyckat! MDF skivan var antagligen för tunn så den bara sprack så fort man vare sig spikade eller skruvade... suck! Bara att åka till Bauhaus och få tillsågat nya bitar med kraftigare MDF och sen tror jag allt jag ska tänka om i byggnationen lite! Kom på lite ändringar i ritningen som kan vara värda att ägna en tanke åt!

Så upp med hyllplan mm till och börja med så får diskbänken dyka upp troligtvis nästa helg! Elise är redan förtjust i sitt nya kök så man har blivit bjuden på middag redan ikväll!

Här är resultatet sålänge....

Dagen har bestått av först gårdsstäding på dagis. Kan väl inte påstå att jag tillhörde den mest effektiva guppen då jag hade Sander i sjalen konstant! När vi kom hem efter lunch var det dags för gårdsstädning här med... kommer nog att tillhöra "gårdsgruppen" framöver. Kan allt bidra till lite grönt för att göra det fint nere på gården i väntan på en gårdsrenovering...

Ja nu ikväll ska det fixas lite småsaker, bla ska det sys några turkosa mössor till diverse barn...den var visst poppis :D

Ha en bra vecka allesammans! Här ska det förhoppningsvis bli friskt i veckan för nog är vi allt trötta på hosta och feber nu!

KRAMAR

twins? kökstillverkning...

En liten Elise var lite varm i pannan i morse så det var bara att få tiden att gå under dagen med en lite krasslig skrutta. Här hemma har alla fått ta tempen (i armhålan ja!!!) för att försöka övertyga Elise om att det inte ÄR något farligt och att det INTE gör ont! Suck! Hon är livrädd så fort man nämner ordet FEBER!

Men dagens höjdpunkter:

* Elise kommer in i vårt sovrum när jag sitter och ammar (ja, jag vet! IGEN!!! - sa ju det!) iklädd mina leopardskor, sin jacka, Johans mössa och har min handväska på rätt sätt tvärs över!!! What a look! Inte nog med det. Hon säger till mig "mamma jag åka till jobbet- hejdå- puss puss" Som jag skrattade! Det bästa är att hon kommer tillbaka efter en minut och har klätt av sig och säger "jag framme jobbet nu!" Hur kan man inte bli på bra humör då????* Sander ligger och skriker medans jag gör mig i ordning (för EN gångs skull- för de dör ju inte av att pipa i nån minut!) lite snabbt innan vi ska ut och röra på oss i solskenet. Då hör jag att han tystnar och smyger in och kollar in i rummet för att se vad som pågår därinne. Då finner man en Elise som sitter på huk framför babysittern och gör stop med handen och säger "nej, nu räcker det lillebror" ja denna Elise får man bara inte nog av!!!!

* många mer höjdpunkter finns det ju med Elise- dagarna i ända består ju av höjdpunkter...

Idag bar det av till IKEA för inköp av delar till barnens lilla kök. Har nu ritat upp hur det ska se ut! Har redan satt upp kakel (ja alltså inte riktigt kakel förstås!!!) framför spisen. Till höger om spisen kommer en 50 cm bred bänk att finnas och till vänster en 1 meters bänk. Klädda i fuskmarmorvinyltapet. Två stycken hyllor kommer att finnas som kommer vara klädda i något fint papper med en stav under där alla grytor, kastruller och köksredskap samt bestickkorg skall finnas. En liten kryddhylla kommer att rymma små glasburkar (ihoplimmade för säkerhets skull!!! annars kommer det att öppnas hejvilt och spridas runt!) med både olika sorters pasta, kryddor och strössel... Har ännu inte bestämt om jag kommer att skära ut en diskho kanske??? Måset ju finna en metallbytta i så fall som kan sänkas ner i skivan. Under köksbänken kommer det att rymmas förvaring, av vad vet jag inte ännu men troligtvis Elise och Sanders kläder. Framför bänken kommer jag att fästa en wire med något fint tyg. Ooooo är så laddad för att fullfölja detta projekt att jag nästan tror att jag måste börja NU! Det kommer en ritning om ni inte hajjat min eminenta beskrivning! :D

Imorgon blir det lekplats som vanligt tillsammans med resten av vårt kollektiv (Hedvig & Co). Vi saknar dock Hedvigs mamma Emelie som just nu är i Damaskus på tjänsteresa för Röda Korset som verkar MYCKET givande och intressant. Hon kommer inte hem förrän den 6e maj så vi får helt enkelt fortsätta att sakna henne ett tag till.

Annars har dagen bestått av en långpromme i morse, glass på stan och middag hos Hedvig och Stellan.


Rönneholms glass är gottgottigottgott!


Bästisarna/Systrarna/bråkstakarna/retmajorna.... ja kära barn har många namn!!!


Man kan ju inte säga annat än att Sander är väldigt lik Elise som bebis! Kolla dessa kopior!


 
Elise 1 månad                                                                           Sander 6 veckor

    
 Elise 6 veckor                                                          Sander 6 veckor

Våra ÄLSKADE mirakel! Puss på er!

mammaKlaja och pappaJojan

been busy... in the woods...

Ja, här har det varit fullt upp både med en sjuk Elise (bara feber och hängig-men SUCK så hängig och fylld av hyss hon är!!!) och lite extraknäck!

Har numera flyttat in i en trollskog- som sedan ska få plats i lilla Henrys rum! Jättekul projekt! Skönt att få göra något annat än att bara amma. Den här "lille" Sander gör ju inte mycket mer än att just amma. Han har nu även börjat att skratta lite och le gör han ju sedan en liten tid tillbaka- så underbart. Tänk! På lördag blir han 6 veckor. Ugga vad tiden går fort, riktigt läskigt och ändå försöker man att bara njuta!

Här är i alla fall lite smakprov på Elise och Sanders rum. Ska göra klart det i helgen har jag tänkt, klä om gungstol i grönt, fixa alla wallies och ett litet kök till dem... fiffigt värre!

Kramar så länge!


Början på den nya fantasiväggen!


Elise fina ELISEtavla som hon fick av Hedvig i 2-årspresent!

Fina tavlor från Pink Friday ovanför sängen.

update i bilder


Sander the man sussar gott!


I sin nya/begagnade växa säng. Miniformat verkligen! Jämför bara med hans egna storlek (ca 58 cm)!!!


Närbild på de goa kinderna.


Pippiperuken bakifrån


Spexaren Elise/Pippi framifrån


Affe håller hårt om bebis Sander


Maja håller minst lika hårt ;)


Modellerna i mina mössor


Häftig men suddig bild på Lisan i sin nya svampmössa
Elise har kafferep med Hedvig, mammaKlaja och Sande I sin säng!

Elise = nya Britney Spears????

SVAR: knappast!!!!!

BILDBEVIS:

1.
 

2.

glad fortsättning...

Nu när man är tvåbarnsmamma springer bara tiden iväg. Man fångar visserligen en hel del mysiga stunder på kameran men tiden att överföra dem till datorn är desto mer begränsad! Här kommer ett urval från veckan som gått!!!!
I bilder sålänge...


Barnen fick givetvis en missiripa mössa i påskpresent!


Lille Sander (som by the way vägde 5600 förra veckan och 5900 på sin 1 månadersdag igår!!!) blir ju inkörd direkt i missiripa mösshysterin! Måste ju vara lika fin som storasyster!


Elise med sin nya mic som hon fick av gudmor Cissi i 2 års present! Gissa om den blev uppskattad! Video följer...


Öppnar paketet med micken i! UPPSKATTAD!

Här är resten i miniatyrbilder (klicka på dem så blir de större- mest information för mina ickedatahackerstillföräldrar!!!)

       
Alla underbara bilder från påskkärringsfirandet! Elise var så söt när hon gick fram till dörrarna med sin faster och farbror. Hon sa antingen "Gla påskkk- ja få godis" till folk eller så kom varianten- när ingen öppnade dörren- "Ingen hemma- nähä- ja inte få godis då!" Som jag fnissade i bakgrunden!
Ibland kom även kommentaren "Ingen hund där inne- jag jädd hundar- inte hunden äta elise rumpa" Ja som sagt: som man skrattar åt att det bara bubblar ut ord ur munnen på dem!

 
På besök i Linköping! Långfredagen i all ära på lekplatsen i Trädgårdsföreningen där alla barnen och mammorna återförenades: Elise, Carl, Ebba, Herman, Henry och lille Hugo kunde dessvärre inte komma- han ska ju bli storebror NÄR SOM!!!! Som vi väntar på att få reda på vem som gömmer sig i hans mamma Emmas mage! Hon är rätt less nu stackaren! Jag kan ju inte annat än hålla med om att de sista vckorna var heeeeemska!

1.   2.  3.  
4.  5.

1. Hon drygade sig med mammas solglasögon på gågatan.
2. Elise fick nya skor när vi var i Eksjö.  Helt i missiripaoutfit!
3. Utanför pappas kompis Pelles lägenhet. Fick provsitta hojjen!
4. I tunneln på lekplatsen i Vildparken i Eksjö.
5. Elise provar pappa Johans gamla glasögon från lekis.

1.  2.  3.  
1. Lillebror måste ju också få vara med på ett hörn.
2. Sander badar i farmor Annikas diskho. Dock lite lång med sina 58 cm!!!! Fick inte riktigt plats!
3. Första riktiga leendet fångades på bild igår i mammas knä! Härligt!

Detta var nog allt jag orkade med ikväll. Nu ska det fixas och donas. Har fått i uppdrag att fixa en trollskog i vinyltapeter till Henrys rum. Är helt överexalterad över detta uppdrag då min fantasi får flööööööda. Har kommit på många smarta och häftiga lösningar och även provat på dem i Elise och Sanders rum. Imorgon ska det donas vidare med detta! Lägger in bilder på deras rum så fort jag är klar. Håller på att skissa för fullt till Cathrine- letar tyger mm som ska komplettera hela inredningen. Detta är verkligen något jag skulle vilja syssla med heltid. OOOOOO vad roligt det är! Tack Cathrine för att jag får vara mer än bara MAMMA just nu! Skönt att få komma in i en annan värld mitt i alltihop!

missiripa + Family Living = love

 

+

 

=
Efter många veckors förväntan damp det ner den nya Family Living i brevlådan idag! Gissa om jag kände mig glad och nöjd när mina saker var med i huvudreportaget om lila barnrum. Det fotade rummet är beläget hemma hos Anne Söderlund (ni som har barn vet säkert vilken bok detta är- "från A till Bebis"- skriven av Anne Söerlund och Hanna Widell) där hennes söner Ilon, Ossian och Dante bor. Härlig färgkaramell!!!


På denna bild syns Elise blommiga jacka som jag har sytt men även mina wallies, en drake och en krokodi i den nedre vänstra bilden.
I texten finns såklart www.missiripa.com med ;-D lite till...


På denna bild syns mitt lapptäcke (knappt men det finns där). I bild nr2 finns det ihopvikt bredvid käpphästen. Blev nervös först över att det inte var med men på inzoomningen ser ni det lättare!Bra början på dagen! Vilken energikick. Håller på att fixa hemsidan nu med så den matchar denna reklam. När Elise vaknar och Johan är hemma från tandläkaren bär det av mot småländska breddgrader- Oaklake here we come!

GLAD PÅSK till Er alla!

PS: Jag tar emot beställningar över påsken även om vi inte är hemma! Bara så ni vet!

Påskramar från Ripaharen m. familj

<3 syskonkärlek <3Jag säger bara: naaaaawwwwwww

Tiden bara rullar iväg och imorgon vankas det vägning igen. Kan verkligen vågen stämma???? Mamma har allt mist alla sina gravidkilon men lilleman verkar allt ha ätit upp en del av dem. Enligt vågen ska han ha gått upp 500 gr på en vecka????? (Alltså skulle han nu redan väga 5,7 kg,!!!! Elise som var stor vägde 5,1 kg när hon var en månad liksom!!!!!!!)WHAT? Får allt se imorgon om detta bekräftas då vi ska på vägning på BVC kl 09.30 imorgon.

Helgen har bestått av en massa mys och bus. Härligt nog säger Elise "Elise är busig, pappa arg säger "eeeeeeeemiiiiiil"" Ja hon har ett så roligt sätt att uttrycka sig på nuförtiden att man bara ler av ren förtjusning.

I fredags gick vi förbi Marie-Louise som städade trädgården i Västra Hamnen. Elise hjälpte glädjeligen till med att sopa och titta på guldfiskarna som finns i dammen i trädgården. Dörefter blev det promenad hemmåt med ett stopp på lekplatsen för en massa gungande.


Elise håller hårt i skaftet!


Sopar för fullt!

I lördags bar det av en snabbis till lekplatsen med Hedvig & Co. Mamma som man är hade man hunnit med att baka chokladkakor på morgonen som nygräddade fick hänga med i en plastpåse för att sedan intas på lekplatsens bänk ackompagnerade av nybryggt kaffe från Biblans café! På tal om Biblan så känns det som vårt nya hak. Elise älskar att gå dit och det känns härligt med tanke på att man kommer att behöva aktivera henne de dagar hon kommer att vara hemma med mig och Sander sedan om dagarna. Vi går dit, läser en massa böcker, ritar på skoltavlan och busar och lånar Pippifilmer i alla oändlighet. Bara mys helt enkelt.


Elise och lilleman äter lördgasgodis.
Elise fick en klubba (gissa om Sander redan har fått smaka den- SVAR: JA!!! Hände i ett oövervakat ögonblick!!!)Närbild på "Lilleman" (som Elise kallar honom så sött).

På eftermiddagen mötte vi upp Lisette och Melker på lekpltsen i Rönneholmsparken. Så härligt att hand i hand gå med Elise och Sander i bärsjalen. Härliga unge helt enkelt, går fint bredvid en utan att springa ut i gatan eller trotsa. Hon säger mest att hon är rädd för "stooooooooooo hond" "liiiiiten hond" eller "akta farligt bilar" så det är en halvmesig och ordentlig flicka man har skaffat sig. Det blev en MASSA gungande sedan och därefter fika här hemma med Melker och hans mamma. På kvällen däckade jag som vanligt! Har inte varit vaken en enda natt efter 20.00 knappt efter snittet. Helt död i knoppen helt enkelt. tror att det är blodförlusten som spökar fortfarande.Busloppan på väg till lekplatsen med mamma och lillebror i högsta hugg!


Åka rutschkana tillhör även favoritsysselsättning på lekplatsen.


Syskonkärlek- Elise är väldigt mån om sin lillebror, det är så underbart att se hur stolt hon är över honom.


Elise arga min. Hon tittade på Pippi som var arg på Herr Nilsson och härmade minen. :-D

Igår var det Rönneholmsparken som gällde igen och gunga stod allt högt upp på listan. Lille Sander hänger mest bara med han! Det är väl så att vara tvåa i en familj. Men man kan nog bli hyfsat normal av det ändå- jag menar JAG är ju TVÅA! :-D

Låter sedan bilderna tala för sig själva och här kommer en underbar film på syskonen Ripa. Kan nog inte annat än kalla den:

SYSKONKÄRLEKGod natt allesammans, nu däckar mammaKlara alldeles snart!

sunshine

Idag har det varit långpromenix runt Västra Hamnen. Vilket underbart väder- lagom för att fylla på mammaenergisolcellerna!!!! Det behövs vill jag lova! Mys med familjen är aldrig fel!


Lillebror i sjalen. Han älskade det och Elise var nyfiken och ville undersöka vad han gjorde gömd därunder tybgiten som sitter på mammas mage!


Har nästan likadan bild på mig och Elise framför Vättern. Här står man med glädje med Köpenhamn och Öresundsbron i bakgrunden!!!! Lite skillnad från Varamonstranden och Vättern!


Qualitytime med pappa har Elise fått i mängder och det är inte henne emot. De har nog otroligt mysigt ihop. Tror allt att Elise tycker det är lite trist att hennes mamma är så tråkig och orörlig! Men det är det ändring på snart!

Nu ska jag krypa till kojs!

pix

Hej allesammans. Tröttheten är så påtaglig idag att jag väljer att uppdatera med några underbara bilder som säger betydligt mer än en massa obetydliga ord!!!


Elise är så underbart duktig med sin lillebror.


Kan man vara mer än lycklig med dessa små underverk?
Var bara tvungen att lägga upp dena bild på Elise. Såhär såg hon ut igår när hon skulle till dagis iför sin regnmössa :DHade besök av Annika och Annika med sina småttingar. Mycket mammasnach vilket kan behövas ibland!

  
Söta Olivia och söte Elton


Nej nu ger ögonen upp och korsar!!!
natti


RSS 2.0