MYS

Idag har varit en sån där dag när man bara slappar. Har varit hemma hela dagen fram tills nu när vi var iväg en sväng på Decathlon, en sportaffär, där Axel ville köpa sneakers och en jacka. Cool camoflagejacka inköptes men istället för camo var det riktig camo, alltså foto på trädstammar, eklöv och grenar. Riktigt häftig!


image86
Bus med morfar i soffan!!!!

         

Mer buuuuus och lite lektyr i soffan

Lillskruttan ligger nu och sover. Helt underbart är det nu när man bara kan lägag ner henne utan problem och utan protest. Trodde aldrig att det skulle vara såhär lätt här nere...men peppar peppar!


Största blåaste ögonen nånsin! :-)

Köpte in 12 bodies igår när vi var och handlade. Idag blev det tshirtar i stl 6 mån, 12 mån, 18 mån i färgerna orange (surprise! NOT), gul, röd och ljusblå. Har tänkt att trycka och sy på dem för att sedan sälja dem. Har räknat ut att om jag tar 149 kronor blir det lite marginal efter man har räknat med omkostnader och så. Betalt för arbetet får man ta senare! Har suttit och skissat idag på allt jag ska ha i mitt företag. Vet inte om det kommer bli såhär men antar att det kommer att starta med en hemsida och förhoppningsvis kommer det att finnas en butik i framtiden. Det som underlättar är ju att med en nätbutik är jag mycket mer flexibel. Får se, inget är klappat och klart än... men är på god väg!

Har ju även funderingar på det här med att skaffa ett barn till...INTE ännu alltså men man måste ju börja tänka på det. Speciellt om man ska öppna eget och kommer att jobba en hel del under starten. Kan ju vara smart att ta ut föräldrapenning från FSK istället från sitt egna företag i så fall... får se men det är ju absolut värt att tänka på!

Idag var väl höjdpunkten när Axel hittade en skalbagge ute i trädgården. Elise blev som galen när hon fick se den i hans hand här inne i huset. Hon bara plockade upp den med sitt fina pincettgrepp...Ja vi skrattade gott i alla fall.




image83

image84

Och på tal om Elise, idag var en historisk dag.... Idag spottade hon ut maten för FÖRSTA gången någonsin. Jag vägrade att ge henne annat än det jag lagat så strängt blev det för hennes del.... Om inte det passar så blir det inget sa jag till henne. Hon fick sova middag istället och när hon vaknade blev det annan mat istället. Lax med ris var tydligen ingen hit alltså! Men köpemat gick allt ner, hur ska man inte kunna ta det personligt då!?!?!?

Ja, allt för idag tror jag. Hoppas att det blir mindre dimmigt väder imorgon. Vi kanske tar bussen ner till Cannes eller Grasse i så fall...synd bara att man inte har några pengar att shoppa för! Men jag är ju i alla fall här, det som räknas!

KRAM o GOOD NIGHT! 

One step for mankind!!!!

Ja, idag var vi väldigt nära att se Elise ta sitt första steg. Hon skulle gå mellan mig och mamma och var väldigt nära när hon helt plötsligt hoppade fram, jämfotes, och trillade sedan rakt ner på rumpan!!!

Annars har dagen bestått av en långpromenix tillsammans med mamma (se bildbevis). Vi hade turen att slippa gå upp speciellt tidigt idag. Elise vaknade runt sex av att hon tappat nappen och jag hittade verkligen inte den i hennes säng...Men den låg ju där sen ändå, men men... Tog över henne i min säng där hon slutligen somnade om på mitt bröst efter att ha fått välling. Sen sov vi allihopa till halv nio då pappa vågade gå upp, han hade legat och väntat så att han inte skulle göra en massa ljud och väcka oss ;-)

Sen var det frukost som gällde följt av en långpromenad med mamma. Vi gick runt kanalen fast åt andra hållet idag. Vi gick, och gick, och gick...tog aldrig slut!

image78


Men det var en underbar promenad, fast det var lite svårt på sina ställen att få över vagnen med en sovande Elise...men  men det gick ju till sist! Har ett härligt foto från när mamma trodde att hon skulle tappa vagnen och Elise i kanalen!

image79


När vi var tillbaka hemma igen hade Axel huggit ner murgröna från alla ekarna i skogen runt huset. De kryper upp längs med stammarna och suger ur kraften ur trädet så att det till slut dör. Han erbjöd sig frivilligt efter att ha tagit några häftiga svängar på sin trixade moppe här i trädgården (vi bor mitt ute i en liten by och har en del skog på vår tomt. Där brukar vi köra runt och busa, antingen med skruttbil eller skruttmoppe ;-) Han var tydligen trött efter allt huggande eftersom han somnade i solstolen på verandan...hahaha
image80

Dags för lunch med utsökt god soppa, baguette och getost! Elise hade lite mycket energi kvar i kroppen så hon utövade sin rockiga kompetens genom att spela trummor i köket. Hon hade en stekspade i plast och två teskedar och en massa konserver. Det lät roligt antar jag!

image82


Sen kröp hon ut till katten som skulle få mat. Hon tog nästan tag i skålen så att jag greps av lite panik! Att hon inte är rädd för PUCKO (vår katts namn). Han kan ju vara lite lurig ibland! Men men, det man inte vet har man inte ont av!

image81


Efter lunch blev det en liten tur till Ste Marguerite Pepinières, mammas favoritställe. Vi brukar ju kalla mamma för tjuren Ferdinand. Hon är helt galen i träd, buskar, blommor, växter JA name it! Hon pratar mycket om trädgård och anser sig nog vara i himmelriket när hon får sitta och klippa en av sina 100 små runda buskar på husets framsida! Hon var i alla fall inne och kollade blommor och växter medan jag och Elise busade i bilen. Efteråt körde vi till Auchan där vi inhandlade några burkar mat åt Elise. Helt annat i Frankrike än i Sverige! Finns ingen mat till barn över 8 mån. Men en massa strumpor, nappar, matburkar, blöjor och pekböcker på franska fick Elise av sin kära moder. Många bäckar små (2 euro) blev en del till slut kan jag lätt säga. Köpte 12 vita bodies att färga, trycka och sy på och sälja tänkte jag. Bra med enkel bas!

Eftersom Elise inte sovit efter promenaden i morse var hon både trött och grinig när vi var hemma vid sextiden. Men lite mat senare var hon redan på bättre humör och somnade kl åtta av att jag bara lade ner henne i sin säng. Man blir verkligen förvånad varje gång det funkar så lätt!

Nu ska vi titta på alla foton från mamma och pappas resa till Kambodja, innan jag kapitulerar i sängen. Ska nog diskutera en del kring mitt företag också...spännande!!!

PS: Elise sa PAPPA fö första gången idag...ett stort steg för mänskligheten det ni!

KRAM O GODNATT

Bonjour!

Ja då var man hemma hos sina älskade föräldrar. Vilket underbart väder och fågelkvitter man fick äran att vakna upp till i morse...eller efter man vaknat upp kl 05 av Elises pipande. Efter en flygresa igår blev mamma Klara mycket trött och satt desperat och försökte hålla sina ögon öppna när hennes föräldrar visade alla foton från deras resa till Kambodja och Vietnam. En resa som verkligen har förändrat deras liv.

Mamma och jag var ute och gick en lånpromenad längs med ån här i vår lilla by Peymeinade. Så himla mysigt. Varje människa, vare sig de var 16 eller 66, sa "Bonjour!" när man mötte dem. Inte skulle de hälsa i Sverige utan där tittar man ner i backen istället! Vad artigt ärligt talat!!!! Har bestämt mig för att säga hej till alla jag möter när jag är ute och går, så himla mycket trevligare ju! Pratade om allt möjligt med mamam under vår promenad, bla om livets mening. Vi stannade upp på ett ställe, där utsikten är fenomenal och landskapet är lika fint och detaljrikt som en Monettavla, och sa att "är inte det här livet?" Ja det kan man bara själv svara på, vad man värderar osv...

Sug på den karamellen allesammans!!!!

Här kommer lite bilder på Elise från Kastrup, planet, på utsikten från planet som var helt underbar, och på en matsugen Elise i mormors kök!

image76
Elise och mamma posar framför kameran efter att de har busat på planet!

image74
Vilka bergstoppar nerbäddade i snö och solsken!

image75
VILKEN VY!!!!

Elise smakar yoghurt på flygplatsen 


Elise leker med nappflaska på flyget 

image77


Ha en trevlig dag ellesammans, nu blir det frulle här och sen en promenad, och efter det...VEM VET!?!?!?!

KRAMIZZZZ

Framme

nu är vi framme och allt har  gått jättebra! Duktig kicka vi har fått Johan! Du kan allt vara stolt!. Puss till dig och alla andra

// Din  Klara

PS: Kommer bilder från resan och planet senare ikväll

Resfeber

Ja man kanske borde komma igång med packning istället för att sitta här...men men stressar ner på detta sättet, sen kanske jag måste sy en timme eller två innan jag kommer igång ordentligt! Måste ändå vänta på att tvätten torkar innan jag börjar packa! Men kl 6 ska vi upp imorgon. Kvart i sju går bilen till stationen o sen Köpenhamn med tåget över bron! Vilken härlig morgonresa!

Var ute och gick en promme med Elise i den gamle vagnen (läs: Johan åkte till jobbet med den andre!!hrmmmm...) Skapligt irriterad var jag kl 07.11 när jag kom på att vagnen var i bilen och inet i källaren. Det betydde ju att vi inte hade åkpåse eller diverse tillbehör med oss...men vi klarade oss fint som vanligt. Fleeceoverallen åkte på och en tjock filt under och en över åt lilldamen! Vilket underbart väder idag, klarblå himmel och strålande solsken. Ett väder vi beskådar alldeles för sällan här i vårt älskade Svearike.

Lunch intogs på Lighthouse café tillsammans med Axel. Bara man ger Elise lite bröd är hon nöjd. Har vant mig vid att säga det jag beställer till lunch och sen "har du något extra bröd jag kan få köpa??" Men inget mer bröd blir det här. Elises mage mådde väl sådär av allt bröd stackaren...så ikväll blev det lite skrik och gråt! Dumma mamma!!!

image66
Ja, där borta ser man till och med Köpenhamn på andra sidan vattnet! Vilken underbar dag!


TURNING TORSO

image67
Mamma & en sovande Elise posar...

   








Lillfisen somnade gott sen i vagnen.... och sen bar det hemmåt efter lunchen, med en liten paus på H&M där jag köpte jeans till ELise. Tänkte att det var slitstarkt nu när hon kryper överallt. Velourbrallor är ju totalt värdelösa då!

Men nu tvättar jag satan så jag har något att packa ner åt oss...och nu är maskinen klar...så ADIOS AMIGOS!

Good night, sleep well, see you tomorrow...



Modeoffer

Är min dotter en sån? eller en sån? ska hon vara söt? eller tuff? eller puttinuttig??????

Ja det är en hel identitetskamp för oss mammor kring hur vi vill att andra ska uppfatta våra barn. Mitt märke missiripa ska just rikta sig till de föräldrar som ser sina barn som unika och som är värda något mer än H&M, Burberry, Ralph Lauren, Me too, Name it, osv... De som är värda något unikt! Mina kläder kommer inte att utges i så många exemplar och kommer därför kanske att kosta lite mer men det är det som är tanken med mitt koncept, missiripa - för att ditt barn är unikt! Ja ni fattar vad jag menar....

image65


Jag har letat från första början efter kläder som karakteriserar Elise, den Elise som jag ser...den Elise jag ser genom mig, eftersom jag väljer hennes klädstil och även hur hennes rum ser ut. Hon kanske blir svartrockare när hon blir stor som ett svar på det överflödiga överösande av färg i hennes vardag. Tycker att färg är det bästa som finns. Blir man inte gladare av att se ett barn som är klätt i rött, orange, grönt, lila och gult än en liten flicka i ljusa pastelliga färger???? Alla är vi olika, men jag gillar färg. Gärna färg i kombination med detaljer. Väntar otåligt på mina namnband som ska sys på allt jag tillverkar. Med min loggo...det känns så spännande!

Här är i alla fall smakprov på den Elise som jag väljer att se:

image61

Elise i full action. Hon tycker det är så himla roligt att stå själv nu - och hon förbättrar sig avsevärt dag för dag!



Vår sötnos i mamsens hemmasydda plagg! Inte verkar hon bry sig inte!

image63
Kvällens senaste kap! Saknas bara missiripa loggan nere i vänstra hörnet...kan riktigt föreställa mig den där!

Nu får det önskas godnatt eftersom Johan redan hunnit in och lagt sig muttrandes i sitt huvud (antar jag).... " ooooooooooooooh bloggoholic, kan man bli det på en vecka eller???? Vågar inte såga någonting för då blir hon väl bara sur...men hon sitter ju rätt ofta vid den där jäkla datorn... inget kli på ryggen här inte!"

HAR JAG FEL????

Kram och godnatt
 

Brainstorming

ja nu har jag suttit här och brainstormat som bara den. Man ska verkligen skriva ner allt man kommer på i rättan tid! Nu fick jag en idéspruta och var tvungen att anteckna.
Har hittat det jag ska ha som varor i min verksamhet.

* babybodies, barntröjor, matchande mamma & pappa variant
* påslakanset
* kuddfodral
* wallies
* planscher av designade föremål
* små tavlor
* lampskärmar
* suffletter till Bugaboo Cameleon
* tygpåsar för smutstvätt osv...

(* blöjpåsar, * skötbordsfodral, * skötbordsunderlägg, * amningskuddar,* spjälskydd i mån av tid och plats)

Har suttit och designat wallies...nu ska jag bara få in Illustrator så jag kan fixa till dem i datorn... vill inte DC++
(ingen som har Illustrator som vill bränna ner det och skicka hit det mot förmodan!?!?!?!)

Ja en hel del är det att tänka på...inspirationen flödar och tankeverksamheten är i full gång!!!!

weddingplans del 1

Jaha, vi har ju pratat om det här med bröllop...eller snarare det med att gifta sig. Varken jag eller Johan ser fram emot ett stort och pampigt bröllop. Vi är nog rätt ense om att vi bara kommer ha en liten och opretentiös vigsel, gärna utomhus (alternativ 1: trädgården i Frankrike, alt 2: på Näset hos Johans mormor och Elon, och alt 3: på Idala gård), med tillhörande middag och brakfest!
Vi vill nog lägga betoningen på festen. Vi har börjat räkna lite på det och ca 80 pers blir vi lätt. Mestadels vänner men även vänners familjer i vissa fall.
Frågan är ju bara när! Som det ser ut nu rör det ju sig om antingen nästa sommar eller året därpå.... Eller kanske vi inte ska ha det på sommaren???? Vad sägs om ett vinterbröllop på Näset med förhoppningsvis snö osv... ja som sagt INGET alls bestämt än. Bara att vi känner att det snart är dags! Men traditionell som jag är kommer dte inte hända något förrän Johan har ringt min pappa och bett om lov, sen en liten detalj till: Han kanske måste fria först!

Ja som sagt...bara tankar...men nån gång måste man ju börja fundera!!!

storrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm

but still going strong!

Jaha då var man i Simrishamn för att träffa brodern sin. Mysigt!
På vägen hit myllrade av idéer i mitt huvud angående att starta eget osv... Måste hitta min nisch men är elt inne på barnkläder med roliga tryck, sy påslakan och örngott av egettryck tyg, väggdekorationer osv... Ja jag måste helt enkelt få utlopp för allt kreativt inom mig annars tror jag inte att jag kommer att vara nöjd med mitt liv när jag är 80 och skruttig!
Ska ta tag i det här och satsa PÅ RIKTIGT. Måste kolla upp en del angående egen firma osv. med min käre far nu när vi har möjlighet att sätta oss ner och prata. Vet ju att det är en hel del ansvar i egen firma, det har jag erfarenhet av genom min pappas bolag... men det ska ju klara tycker jag. Måste bara få kläm på det juridiska, ekonomiska och så.

Igår var vi och fikade tillsammans med Johans kompis André. Hans föräldrar bor här i Simris och han är själv uppväxt här i söööuder. Hans syrra Anna var även där med Alicia som är 19 månader. Fick ingen bra bild tyvärr.... Men fick två fina bilder på Elise när hon står själv. Hon har verkligen blivit jätteduktig, står väldigt länge nu och försöker att ta egna steg men fegar ur i sista sekund! Meeees! hehe

image52
DUKTIGA ELISE står själv - Episode 1

image53
DUKTIGA ELISE står själv - Episode 2

Fick en härlig bild på morbror Axel och Elise när de busar, springer, sitter i soffan och bara myser. Han är en självklar favorit i hennes och mina ögon. :-)

image58




Som sagt så är Axel väldigt kreativ han med, inte för inget som vi har konstnären Ripa i släkten. Som Johan sa, "det hade varit en sak om du bara fick för dig att strunta i din lärarxamen och satsa på eget om det bara var en fix idé, men det är bara att inse....du har det i dig och jag tror inte du kommer vara lycklig om du inte får pyssla med det!" MITT I PRICK! (det bästa med att blogga är att man får skriva av sig. Allt detta är ju sånt man går och tänker på, som ingen annan vet att man går och funderar kring!)


Nu är det dags att äta våffla och inta penicillin...mmmm jättegott tycker Elise som öppnar munnen bara vi närmar oss med penicillinsprutan! Fattar inte att hon är så snäll, vi hade nog väntat oss värsta motstriderna...men det var ju skönt det!

Bara tre dagar kvar tills vi når Nice flygplats landningsbana..vad vi längtar alla tre! Mormor och morfar är alltså snart inom kort räckhåll. Ska bli jättekul!

KRAM på er alla

Que le meilleur gagane ce soir!




Axelius Ripa...

... och Österlen, here we come...
Idag bär det av till Simrishamn för att träffa min älskade bror Axel. Han går på konstskola i Simrishamn så vi ska kolla in hans alster. Han är grym på textiltryck och annat! Han har fixat en hel del kläder åt Elise... och nu ska vi se om vi kan få fjäska in några nya bodies :) Det är utställning över hela Österlen mellan 20-24 mars om jag inte har helt fel. Ska bli kul att se hur mycket han får sålt då.

Här exempel på hans tidigare alster tillsammans med världens sötaste modell!

image49
Elise i mammas favorit från morbror Axels designade tryck!


     
Några fler tryck!!!!

  
image50
Elise och Hugo in full action - knappt 4 månader gamla!


Det var nog allt för dagen... nu måste vi åka iväg eftersom Elise sitter och somnar i Johans famn! Mamma sitter ju bara som en hacker hela tiden! Blogoholic!


KRAM allesammans

un jeudi comme tous les autres...

en vanlig torsdag! Jaha vad gör man då....om man följer mamma Klaras drömmar och hennes tankar och idéer från igår, då bär det av direkt till Stoff & Stil helst kl 07.00!!!! Men de öppnar inte förrän 10 så den planen lägger vi ner DIREKT!

Elise somnade efter 5 minuter igår utan problem så det var skönt. Ingen ångestkänsla för min del, detta funkar ju! Men hoppas att det varar bara.
Pigg som en lärka vaknade hon kl 06.30 i morse. Det var ju inte direkt så att Johan vaknade samtidigt!!! Men jag gjorde det eftersom hon redan hade sovit bredvid mig ett tag. Det blev ju välling såklart det första som hände på dagen. Kul att det första Elise säger på morgonen är namanamnamnamnam...helt besatt av mat verkligen! HJÄLP!

Johan lastade bilen och skulle köra med vår två månader nerklippta gran uppdelad i tre svarta sopsäckar...surt bara att de inte öppnade förrän 11. Samtidigt som Johan var iväg hände detta hemma:

image40

Elise som pekar mot både kylskåp, skafferi och vällingburk- sällan det händer då!!!


Efter lunch och en liten slummerstund för fröken bad jag snällt Johan om att få åka iväg och köpa tyg....har blivit som en drog. Ville fixa en filt till Elise till resan. Den blev limegrön/brun randig på ena sidan och med ett brunt/naturvitt elefantmönster på andra sidan. Orange kantband fick den äran att ha med :) Istället för att quilta den i rutmönster är den quiltad genom ett enormt "elise" över hela filten!

Såhär pigga och glada var vi i affären... hittade roliga märken att sy på kläderna...ett stort R som i RRRRRRRRRRRRipa såklart!

image41
Stackars Elise - finns inte mer plats kvar för henne i vagnen!!

     Elise biter mamma i fingret - tog det som ett tecken på att hon ville hem!
  She loves me - see that look!!! 




Väl hemma började jag sy lite....ska fortsätta nu!
Har fått ryggmassage nu så är lite seg men tack älskling det var sååååååååååå skönt, helt stel i axlarna av att sitta framför min älskade maskin!

Kolla in plagg på Stellas mammas blogg..hon fic

PS: Elise somnade på 5 min idag igen. 19.00 nattinatti min älskade docka!

Dum blondin

hade jag allt varit om jag först och främst HADE varit blond.... Nä men allvarligt talat. Ibland är man bara helt enkelt inte för smart! Satt och svor framför symaskinen (detta är sånt som man egentligen inte ska berätta för andra hehe!) eftersom den senaste veckan har tråden på maskinen hoppat ur ögglan och jag blir galen på det. Har köpt en ny o fin maskin för många pengar o så funkar den inte!!!! Johodå...men bara om man trär tråden rätt ENLIGT ANVISNINGARNA! Som Johan sa, men Klara ritningen är ju rätt självklar. Jag det är t.o.m ritat PÅ maskinen hur tråden ska träs ----
Ja ja, får skylla på mummybrains...men hur länge får man det då?!?!

Good night...

...sleep well, see you tomorrow. Det sa alltid pappa till Ellen och mig innan vi somnade i vårt flickrum i Malmö. När vi var små var det en lugnande fras. Inte för att vi visste vad det betydde, men melodin i hans röst måste ha känts betryggande. Roligt var även upplevelsen på engelsklektionen första gången man fattade vad det var pappa hade sagt till oss under alla dessa år. Vi somnade gott i alla fall...

Hela denna långa utläggningen för att komma till att vi började med 5 minutersmetoden igår. Det gick mer smärtfritt än vi hade förberett oss på i alla fall. Efter 6 vänder och en halvtimme senare sov Elise gött i sin egen säng. Det gjorde hon så duktigt även innan, men det var innan vi flyttade till Malmö.
Nu har hon ju eget rum osv...

image30

Och såhär ser Elisans rum ut...Morbror Axel och jag har varit i farten! (Har censurerat den bit av bloggen som jag skrivit här med tanke på att detta tillhör främst den idén jag har för mitt egna företag!!! SORRY Kommer att sälja wallies på beställning inom kort! Kommer att finnas olika paket så man kan plocka ihop till ett egen design och utformning.) Finns en del roliga krumulurer som gömmer sig lite här och var!

   

Idag var vi ute och gick prommis klockan 10 med Lillie och sin söta Melker. Han är så underbart söt. En riktigt go och gla' skit. Stod som en idiot framför Stadsbiblan och tittade ner i Melkers vagn och sa "heeeeeeeeeeej, heeeeej..." och så log han! För mysig. Sen blev det jättegod thaimat till lunch. Ett jättebra ställe vid Södervärn med lunch för bara 39 kronor. Så billig lunch har man inte ätit på länge!

image39

Goe & glae Melker!!!! 6 månader gammal

image38

Sen "råkade" Vero Moda ha lite sportlovserbjudande varpå jag "råkade" shoppa för hela 140 kronor. Inte dåligt, en munkjacka och 2 tshirts! Lillie höll hårdare i sin plånbok...men hon var allt sugen!
Hon var mindre "duktig" och jag med när vi pratade fika, så en fika slank allt ner. Hade ju inte ätit på ca 3 dagar, SKAPLIGT hungrirg man var då!!!!



Nya suffletten på den nya vagnen....

Jaha det var ju allt för idag. Nu blir det långbad med Elise och hennes nya badankor som jag köpt åt henne idag! På Lagerhaus finns de mest spacade badankor nånsin. Och en JÄTTESTOR som Elise nog önskar sig i 1-årspresent....till de som läser detta och funderar...hahahaha

Ha en bra kväll allesammans. Det ska vi... nu blir det bad, mat , välling för Elise, 5-minutersmetoden, symaskin för mamma och sen dodo.

Kram från Klara  & Co.

(PS: Kolla in utsikten härifrån!!!! Från lägenheten ser man Turning Torso...såååå fint Malmö är en solig kväll som idag!)

   

dedicated to *Angelina*

Ja just det! Glömde att jag skulle lägga ut bilder på hemmagjorda kläder.... Här kommer de Angela!

 body- tips & fel: omlottbodies är att föredra....men tryckknappar är guld!!!!!!

 jerseybrallor- tips & fel: använd bra kvalitet på tyg, måste hålla när man syr dit muddar osv... mudd i midjan är absolut att rekommendera!!!

 klänningar  - tips & fel: lätt att sy bara att klippa efter en befintlig modell och slå dit två tryckknappar som spänne på axlarna.

 åkpåse- lite mer avancerat på grund av tjockleken på tygen, men mest en slump att denna blev bra :) hehe

 munkjacka  munkjackeklänning med bred mudd nertill- lättare att sy utan blixtlås men med en blixtlåspressfot är det ganska enkelt.

Allt jag kan komma på nu.... nu ska jag sy satan ikväll....blev jättesugen nu ju!

kram på dig sålänge


cha cha cha?????

Nu har hela familjen haft kul här hemma och dansat runt i vardagsrummet. Om det var en cha cha eller en samba det vet jag inte...nog inget alls...men kul hade vi. Skaka rumpa har vi i alla fall gjort till takter från sydligare breddgrader men även i hip hop stil. Elise gillar musik det är bara att konstatera! Vi andra med för den delen!
Som ni förstår börjar vi bli piggare... men snarare tack vare Iprenen. Mina mandlar ser fortfarande för JÄVLIGA ut! Såriga och lila på vissa ställen (inga mer detaljer- jag looovar!)

Det blev i alla fall bad för sessan här innan idag och jag behöver inte förklara närmre, men det blev akut upphopp från badet efter en liten Eliseincident!!!! hrmmmm, aldrig hänt förr men det har man ju i och för sig väntat på nu i elva månader!

image17
Glad var hon innan vi ryckte ut henne från badet i alla fall!

Sen blev det VÄLDIGT tyst igen och då kan man verkligen ana att något lurt är på g.... Elise hade fått tag på ett äpple i fruktskålen och det satt hon tyst och knaprade på bakom en stol.

image19

    posar snyggt ska man göra när man äter äpple!

Sen bar det av på upptäcktsfärd till Malmborgs (vår ICA affär alltså!). Fyra paket tyngre begav vi oss hem igen, tittade på film och som sagt dansade vi runt här hemma!

Nu är det Elise nattning på g, ska börja 5 min metoden idag- hon måste kunna somna själv när vi kommer till Frankrike. Får väl se imorgon om vi har klarat av att lyssna på hennes gråt!?!

Nu ska jag sy som tusan...har en massa projekt på gång.

Tjingeling!

Mat mat mat...

Mamamamamama...namnamanmamamamama...vad menar hon egentligen? Hon säger ju mamma VÄLDIGT ofta (lite för ofta om man lyssnar på Johan) men nästan lika ofta säger hon namnam eller mam mam... Hon vill helst äta HELA tiden. Kryper gör hon för fullt men det kan inte vara möjligt att hon kan vara så himla hungrig tycker jag. Hon kryper ut i köket och säger namnam...slår på skafferidörren och vill ha något att tugga på. Rätt ofta ger man ju efter men säger man ifrån börjar hon gråta. Då är det bara att leka lite så glömmer hon ju. Alltså var hon inte hungrig!
Ja ja...men mat är det enda vi tänker på nu, eftersom det inte går att svälja! Har knappt ätit något på tre dagar. Johan och jag bara går omkring och beklagar oss över at vi är så himla hungriga... men vad ska man äta - allt gör ont!

Försökte oss på att gå och äta grekiskt igår. Tänkte att vi ville lyxa till det lite. Greekaway med souvlaki och tsatziki och sallad...men det gick inte heller ner speciellt lätt.

På tal om mat satte Elise en apelsinklyfta i halsen idag. Greps rejält av panik för hon slutade nästan att andas. men hon fick upp den igen som tur var!

Nu är hon kinkig och vi ska bada lite...sen ska skruttan sova middag tror jag!

Lite bilder från promenixen igår- sjuklingarna på turné helt enkelt! Have a good day!
image14

Klara och Johan- glada (innan vi åt i alla fall...sen klagade vi mest på att det var upprivet i halsen...buhuuu grekiskt som brukar vara så gott!!!!)

image15

Elise låg snällt och sov i sin nya vagn medan vi andra åt!

image16

Vår fina flicka

Tvungen att lägga in dessa fina bilder på Elise som jag tagit i helgen. En riktig färgkaramell är hon. Smälter bara jag ser henne... (jaha då var man där då när man sitter och klappar sig själv på axeln för att man fått en sån fin unge...hahahaha)

Nu bär det av på promenad med eller utan halsfluss... såååååååååå fint väder ute att det inte går att motstå.image6

Elise står och spanar in Nostalgiboken som är en klar favorit- inga pekböcker här inte!!!!

Sjukstugan X 3

Ja att man kan lyckas så väl alla tre att få halsfluss är ju helt otroligt...men men det är ju sånt som händer.
Natten har inte varit speciellt rolig, en vaken Elise (en liten minihäxa som bara går och bär på viruset men som inte har halsfluss själv hehehe), och två rätt sjuka föräldrar.

Men nu har vi alla fått Kåvepenin så vi ska bli friska nån gång kanske under Johans sportlov. Hade ju varit kul om vi orkade ta oss utanför dörren nån dag!

Bara vi är friska till nästa tisdag för då bär det av till Franska RIvieran! Elise, jag och morbror Axel ska dra ner en sväng och hälsa på Elise mormor och morfar. Ska bli jätteskönt med lite avlastning... och underbart att få träffa mina föräldrar.

Annars har helgen varit fullspeckad här med besök från svärfar och Johans syskon, Maja 8 och Affe 6. Men lite jobbigt har det faktiskt med varit, inte helt lätt när man inte känner sig 100. Allt tjo och stoj ökar ju automatiskt i ljudvolym. Men efter jag fick sätta mig en stund vid symaskinen blev allt bra igen. Sydde var sin mössa åt Affe och Maja. De blev så söta. Elise fick en med och även ett par brallor därtill.


Ja allt för stunden....

Får se vad veckan kommer att bestå av men känner mig laddad för att gå ut och gå i det fina vädret redan nu!

il n'y a que les cons qui ne changent pas d'avi...

... alltså man har sagt att man absolut inte ska blogga! Varför skulle man göra det? Har man så gott om tid kan man väl göra något vettigt av den. Dessutom vem vill läsa om Elise bajsblöjor, vilken matpuré hon ätit idag och om hon är en sjusovare eller ej!?!?

Tänkte nu att det kunde vara kul. Roligt sätt för mormor, morfar, morbröder, moster, vänner och andra att följa Mini Ripans utveckling. Jag lovar att ni ska slippa att få reda på om hon ätit Semper, Hipp eller Nestlé mat...


RSS 2.0